Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawa rzecz z płynością gry.

Rzeszowin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zaobserwowałem ciekawą rzecz w moim Minecrafcie. Mianowicie chciałem sobie pograć i myślałem, że mój komputer uciągnie żeby "pograć" nawet na najniższych co sie okazało, na najniższych detalach posiadam 10-15 fpsu a na najwyższych ( wszystko na full ) posiadam TYLE SAMO FPSÓW.. Może ktoś mi pomóc z tym błędem ? Jak to naprawić ?

Specyfikacja kompa:

Procek : Intel core i3 2.0 x2 (3MB L3 Cache)

Grafika : Intel HD Graphic 4000 1792mb dynamic video memory ( Połączona z prockiem i ramem )

Ram : 4 GB DDR3

Dysk i całą reszta w sumie nie ważna.

Na tym lapku mogłem pograć w niektóre nawet "wymagające gry" na średnich detalach... Ale śmieszna rzecz, że właśnie jakie ustawienia bym nie dał minecraft bedzie mial tyle samo fpsów.. Tutaj SS

http://imgur.com/ODKUlLz

- Full

http://imgur.com/oS2Qvht

- Min

Opublikowano

W laptopie ? >,< .. Zintegrowaną z prockiem i ramem ? >,< .. Czytaj co napisałem w pierwszym poście.. Ta karta ciągnie lepsze gry.. w BF3 na średnich jade to w Minecrafta na niskich nie dam rady ? -.-

Opublikowano

Czytając to padłem...

"Nie mówcie, że grafika 740m jest lepsza od tej integry, bo akurat to jest to samo."

Jak karta zintegrowana może być lepsza od dedykowanej?

A co do tematu to wina karty graficznej.

;-) ;-)

Opublikowano

Sam sie jebnij w łeb, bo chyba nie znasz jednej i drugiej grafiki. Wina leżała po stronie jednego windowsowego pliczku i fpsy z 20 skoczyły do 90, więc sam jesteś dedykowana karta.. 740m jest biurowa kartą i nie nadaje sie do gier jak moja 4000 hd.. Tylko że ta posiada troche wiecej "bajerów" -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...