Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5 nowych drzew od Exorian.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebowałem nowych drzew na pewną mapę więc wygenerowałem kilka, udostępniam Wam 5.

Kolory nie wszystkim mogą się spodobać, lecz takie potrzebowaliśmy ;)

h5v5w8.jpg

73eoog.jpg

jbf60m.jpg

llu5rt.jpg

https://mega.co.nz/#!txNAkJ6S!Cm9lNqRNi7IXL_HToJPvCaOlb7qI-RtNuZnqVe9Lk-M
https://www.virustotal.com/pl/file/b12a9895a51836ad350e4ca3064eaa42c8a2b8f174a0aa422b529a919536b04e/analysis/1396787042/

Może zrobię poradnik jak generować nowe drzewa.

exoriansygnaturahru0p.png

Opublikowano

Może zrobię poradnik jak generować nowe drzewa.

Tak, przydał by się taki TUT. W SpeedTree w wersji demo nie można wyeksportować do formatu czytanego przez metka natomiast mozna importować, nie chciało mi się w to bawić więc miło by było jeśli ktoś by podzielił się tą wiedzą.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Już niedługo NaiD nie będzie mógł płakać że prace są jego :/

Świetna robota panowie ; )

55c0.png

Poznaj prawdziwą Historie Turimy.

Już niedługo startujemy, odwiedź naszego fanpage !

Opublikowano

Już niedługo NaiD nie będzie mógł płakać że praca są jego :/

Świetna robota panowie ; )

Czy tego chcecie czy nie, Naid cały czas będzie sto lat przed Wami jeśli chodzi o dodatki do serwerów :( Ale niezłym Bogiem jest dla Was skoro wszędzie o nim wspominacie :D

Wracając do drzewek. Nie wiem jak się prezentują na żywo, ale nadal po screenach mi się nie podobają ;)

Opublikowano

@UP, co najwyżej bogiem. Bo Bóg, a bóg to dwie różne sprawy. Widać nie uważałeś na polskim w podstawówce.

Ej stary, to jak ludzie ciągle mówią o Flourine i po nim cisną to oznacza, że jest ich bogiem? Zastanów się...

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

@UP, co najwyżej bogiem. Bo Bóg, a bóg to dwie różne sprawy. Widać nie uważałeś na polskim w podstawówce.

Ej stary, to jak ludzie ciągle mówią o Flourine i po nim cisną to oznacza, że jest ich bogiem? Zastanów się...

Za to widać nie uważałeś przy czytaniu ze zrozumieniem i interpretowaniu tego co ktoś pisze ;) Szkoda :) Ale wiedziałem, że zaraz będzie leciała piana od Was Państwo zazdrośnicy :D Czytajcie MPC to może dorośniecie Naidowi chociaż do pięt :D

Opublikowano

Za to widać nie uważałeś przy czytaniu ze zrozumieniem i interpretowaniu tego co ktoś pisze ;) Szkoda :) Ale wiedziałem, że zaraz będzie leciała piana od Was Państwo zazdrośnicy :D Czytajcie MPC to może dorośniecie Naidowi chociaż do pięt :D

Wiesz, ale uważam, że jesteś jebanym lizusem/przydupasem Naida. Ja mu niczego nie zazdroszczę :)

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Wiesz, ale uważam, że jesteś jebanym lizusem/przydupasem Naida. Ja mu niczego nie zazdroszczę :)

Nie pytałem cie za kogo mnie uważasz, bo dla mnie możesz być conajwyżej przygłupem :)

Opublikowano

Nie pytałem cie za kogo mnie uważasz, bo dla mnie możesz być conajwyżej przygłupem :)

Co najwyżej już dla mnie nim jesteś. Dobra, skończmy już to, bo to do niczego nie prowadzi

ZcWbjGf.png

Opublikowano

@Exorian.pl

Na Twoim miejscu po wypowiedziach pana ShinoHito poważnie zastanawiałbym się nad samobójstwem, bo przecież osiągnięcie perfekcji Naida w eksportowaniu obiektów/moobów itp. z innych gier do standardów Metina jest ogromnym osiągnięciem, podobnie jak jego ranga na tym forum przy której większość znających się użytkowników płacze ze śmiechu.

dCrwk2h.gif

Opublikowano

@Exorian.pl

Na Twoim miejscu po wypowiedziach pana ShinoHito poważnie zastanawiałbym się nad samobójstwem, bo przecież osiągnięcie perfekcji Naida w eksportowaniu obiektów/moobów itp. z innych gier do standardów Metina jest ogromnym osiągnięciem, podobnie jak jego ranga na tym forum przy której większość znających się użytkowników płacze ze śmiechu.

Przyznam ze robi swietne rzeczy, ale i tak to jest nastawione na 1,5mies.

Podziwiam to co robi, poniewaz jego umiejętnością nie zaprzeczę.

Opublikowano

@Exorian.pl

Można lubić Naida lub nie, ale wie/potrafi dużo i tego mu nikt nie zabierze. Ogarnia większość tego, co jest potrzebne do postawienia serwera w pojedynkę - w przeciwieństwie do Mizune, którego wiedza poza konwertami modeli z innych gier jest równa.. 0? A ShinoHito wróżę karierę kolejnego błazna na tym forum.

Jeśli chodzi o kolorowe drzewa, to przecież każdy może sobie zmienić kolor na zielony i po problemie.

Opublikowano

Można lubić Naida lub nie, ale wie/potrafi dużo i tego mu nikt nie zabierze. Ogarnia większość tego, co jest potrzebne do postawienia serwera w pojedynkę - w przeciwieństwie do Mizune, którego wiedza poza konwertami modeli z innych gier jest równa.. 0? A ShinoHito wróżę karierę kolejnego błazna na tym forum.

Jeśli chodzi o kolorowe drzewa, to przecież każdy może sobie zmienić kolor na zielony i po problemie.

Hahahahahahahhahaha, rozpierdoliłeś system XDDDDDDD Stary XDDD

ZcWbjGf.png

Opublikowano

W sumie to masz racje, ale jest program SpeedTree pozwalający na tworzenie własnych drzew, traw i innych pochodnych. Program ten jest dostarczony w wersji demo do silnika graficznego UDK. Umiem importować do niego drzewa/kwiatki itp z metina ale export mnie przerasta tzn. Nie ma odpowiedniego formatu (takiego jaki klient metina czyta). Być może jest to wina wersji demo.

@Edit

Jeszcze słowem się wtrącę, co takiego jest trudnego w importowaniu modeli z innych gier że tak chwalicie tego TheNaid?

Pokazałem (amatorsko bo amatorsko i nie w 100% bo się dopiero uczyłem) więc nie wiem w czym widzicie problem.

Natomiast mam tylko problem z importowaniem modeli do dungeonów (lochy małp, av1/2)

Pytałem się o pomoc tego Pana i odpowiedział:

Po prostu nie pomagam w czymś z czego mam dobre pieniądze.

Taki biznes niestety.

Rozumiem go i nie mam o to do niego pretensji ale większość na tym forum postąpiła by podobnie.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

W sumie to masz racje, ale jest program SpeedTree pozwalający na tworzenie własnych drzew, traw i innych pochodnych. Program ten jest dostarczony w wersji demo do silnika graficznego UDK. Umiem importować do niego drzewa/kwiatki itp z metina ale export mnie przerasta tzn. Nie ma odpowiedniego formatu (takiego jaki klient metina czyta). Być może jest to wina wersji demo.

@Edit

Jeszcze słowem się wtrącę, co takiego jest trudnego w importowaniu modeli z innych gier że tak chwalicie tego TheNaid?

Pokazałem (amatorsko bo amatorsko i nie w 100% bo się dopiero uczyłem) więc nie wiem w czym widzicie problem.

Natomiast mam tylko problem z importowaniem modeli do dungeonów (lochy małp, av1/2)

Pytałem się o pomoc tego Pana i odpowiedział:

Rozumiem go i nie mam o to do niego pretensji ale większość na tym forum postąpiła by podobnie.

Pobierz starsze SpeedTree cad ;)

Cd. exportowania bloków od dungeonów możemy się jakoś dogadać.

Opublikowano
@Edit

Akurat w swoim poście zupełnie nie miałem na myśli jego konwertów z innych gier, lecz wiedzę dotyczącą game, clienta, lua etc.

A jeśli chodzi o zmianę koloru o której wspomniałem, to wystarczy przerobić teksturę. Obecne kolory są bardzo intensywne i jednorodne, więc nałożenie odpowiedniej maski nie powinno być żadnym problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...