Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać pod PvP do gry w grupie :)

C4zZu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W Terę grałem około rok i postanowiłem przestać.Teraz chciałbym wrócić i nie wiem ile się zmieniło,czy był jakieś nerfy czy buffy.

Z kolegą będziemy grali na serwerze PvP,w sumie będzie nas razem 3.Koledzy będą grali Priest'em i Sorcer'em.Ja cały czas byłem pewny Lancera,bo grając na serwerze PvE grało mi się nim w miare i potrafiłem nim grać,ale nie wiem czy przypadkiem nie dostał nerfa i czy nie była by lepsza postać do Sorcera i Priesta.Co myślicie,jaka klasa była dobra dla tych 2 klas i jaka była by dobra do serwera PvP ?

Opublikowano

Lancer na 100% jest świetną postacią - zwłaszcza do PvP.

Z dobrym gear'em i skill'em jest nie do ruszenia w 1v1, a do mass-pvp też mega przydatny ze swoimi leash'ami :)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

No to dobrze bo w sumie świetnie mi nim szło i czułem przyjemność z grania,aczkolwiek jest strasznie wolny :(

Co do leash'ów to słyszałem,że to jest na prawdę OP ^^

Tylko zastanawiało mnie,czy przypadkiem nie jest tak,że tylko leashe się przydaja,a tak to ta postać jest po prostu "useless".

Opublikowano

Dobrze ubrany lancer z odpowiednio ustawionymi glyph'ami również daje rade wykręcić całkiem przyzwoite DMG ;)

Useless to on na pewno nie jest :D

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

No to dobrze wiedzieć :P

Mam tylko nadzieje,że warrior nie zastąpi w 100% lancera w tankowaniu.Wg. mnie powinien być 1 tank,a mianowicie Lancer ^^

A masz może jakąś stronę z glyphami pod lancera ?

Opublikowano

Wielkie dzięki.No tak rozumiem,że warrior jest w stanie lepiej tankować niż lancer,aczkolwiek tak być nie powinno ^^

Tak czy siak lancer łatwiej utrzyma agro,nie wiem.Mi lepiej lancer odpowiada :D

Tylko boli mnie to,ze na BG lancerzy w tabeli są ostatni :(

Opublikowano

Sądzę, że Lancer jest lepszą postacią od Warrior'a, przynajmniej do tankowania. Bo Lancer ma typowe skille do tego. Sorcerer, Priest i Lancer, będzie Wam się dobrze grało. Tylko jeszcze jedna postać z dmg, typu Slayer, Warrior, Berserker, Archer - jakiś DPS. I możecie chodzić sami na instancje, itd. Skoro dobrze czujesz się jako Lancer, to nie zmieniaj tego. Lepiej skupić się na jednej postaci, niż zaczynać nową i nie ogarniać. Ja tak robiłam, wbiłam Sorcowi 60 lvl, i nie ogarniam już tej postaci (do tego przerwy od grania w Tere) :p

Opublikowano

Wg. mnie też Lancer jest dużo lepszą postacią :) Warriorem trudniej stracić agro i jak padnie healer (który jak wiadomo zbiera agro po heal'u) no to jest problem,a Lancer ma 2 skille agrujące + glyphy.

Sorcer w sumie za DPS robi,bo to jedna z najmocniejszych klas,aczkolwiek masz rację,jeszcze 1 warrior/slayer by się przydał.Co do Lancera to również masz rację,próbowałem Warriorem to nie dawałem rady,nie wiem czemu,ciężko mi było ubijać moby na niskich lvl'ach.Strasznie boli mnie to,że kiedyś nie było paska Staminy (RE),teraz jest.Co do Sorcera,to się szybko przyzwyczaisz :D 

Znacie może jakieś mocne,spore polskie gildie ? Zazwyczaj gracze na high lvl's z dobrych gildii posiadają sporą wiedzę i również mogli by mi doradzić co w ich gildii się przyda.

Opublikowano

Na serwerze Arcadia jest legion Spring of Soul, myślę, że oni doradziliby, itd. Może też Cawo(Cewo)? Tyle, że serwer Arcadia to PvE.

Co do Sorca, fakt, ma proste skille do ogarnięcia, jednak odzwyczaiłam się do masy skilli, których się używa, nie wiem już jak zrobić "combo". Po prostu Tera stała się ciężką grą dla mnie pod względem skilli. Nigdy nie lubiłam i dalej nie lubię, gdy jest masa skilli. Wolę mieć 4-6 skilli, niż 10+. Nie wyrabiam z klikaniem, chociaż na Terze korzystałam z 5-7 skilli. Wracając do Lancer'a i Warrior'a. Lancer wystarczy, że stoi, aggruje, itd., u Warrior'a musisz robić uniki, przez to jest tankiem, chyba. Próbowałam grać Warrior'em, ale niestety. Nie podszedł mi. Lancer nie jest dla mnie, gdyż nie lubię stać, brać na siebie potworki :p Przynajmniej łatwo Wam będzie znaleźć team na instancje, gdyż macie Preist'a i Lancer'a.

Tu jest strona tego legionu:

http://www.spring.shivtr.com/

Może napiszesz do nich na forum lub ts, może doradzą/pomogą :p

Opublikowano

No niestety będę grał na PvP Mount Tyranas.Co do Sorca to Cię rozumiem,teraz po długiej przerwie pewnie zapomnę co i jak :P

A do nich chyba nie napiszę bo tak głupio,że ich coś pytam,a nie idę do ich gildii ^^

A jeszcze mam pytanie co do Lancera na 1 vs 1.Jak się on spisuję,bo słyszałem,ze jest jedną z mocniejszych postaci na 1 vs 1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...