Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż mam problem z moim serwerem. Gdy pobieram te pliki z minecraft.net to po pierwsze:

-Gdy włączam pierwszy plik z końcówką  .exe to nic się nie dzieje. Włącza się tylko to białe okienko i nic mi nie pobiera... Tylko jeden folder "Logs" i nic więcej a z tego co wiem to powinno być jeszcze world,serwer proporties i ops i coś jeszcze. Nie wiem za bardzo o co z tym chodzi. Podobnie mam także z tym drugim plikiem z końcówką .jar.

W końcu postanowiłem, że pobiore to CraftBukkit  (robiłem tak jak było w setkach poradników na ten temat) trzeba było jeszcze zrobić dokument tekstowy i tam wkleić ten kod z tej strony bukkit.org  Ja wkleiłem ten kod : 

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o true
PAUSE

A potem zapisałem plik jako Start.bat i gdy włączałem go to wyskakiwał mi wiersz poleceń . Ale tam nie pisało, że regeneruje się świat itd. Pisało tylko,żeby nacisnąć jakiś klawisz, nacisnąłem i po prostu się wyłączył.Nie wiedziałem co mam robić. Wiec włączyłem ten Craftbukkit I zregenerował mi się świat, piekło, end i reszta "potrzebnych" plików.

Teraz gdy chciałem wpisać Ip serwera to wchodziłem w Start>cmd>ipconfig. Ale tam nie pisało ip jakiejś karty czy coś tylko moje ip zewnętrzne. Wpisałem je do ip serwera. I poustawiałem to wszystko jak ma być w tym Serwer Proporties. Ale gdy chciałem wejść na serwer to normalnie pisało, że jest połączenie, 20 wolnych slotów. Gdy nacisnąłem dołącz wtedy wyskoczyło mi coś takiego : Bad login . Na innych forach pisało żeby zmienić w Serwer proporties Online-mod na false. Zrobiłem tak i ciągle mi pisało to BAD LOGIN . Nie wiem o co chodzi...

Jak wchodze na Minecraft i na Gra wieloosobowa to jest ten serwer i pisze że jest te 20 slotów wolne. Więc wchodze i za każdym razem to samo BAD LOGIN . Proszę pomóżcie mi . Bardzo chciałbym zagrać na własnym serwerze bez hamachi z kolegami . Powiedzcie jak stworzyć ten serwer w moim przypadku, bo naprawdę oglądałem setki poradników i robiłem wszystko dokładnie tak jak oni ale i tak nic nie działa. :(  POMÓŻCIE!

Dodam,że mam Windows 7 i 64-bitowy system i Java 7.

Opublikowano

Okej. Więc wszystko zrozumiałem :D Oto czynności, które musisz zrobić.

1.Edytuj plik Start.bat i zmien na to: java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o false

2.Zmień w server.properties online-mod na false.

3.Zmień w server.properties ip na swoje z hamachi i port zostaw na 25565.

4.Jezeli nie masz hamachi nie możesz grać z kolegami. Chyba, że koledzy mają Premium MC. Wtedy IP nie dawaj do server.properties.

5.Uruchom serwer :D Powinno działać.

8b86b17798e5449982cae9b031712bbc.0.gif

Pomogłem? LIKE :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...