Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt do golda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można 5 dla free. Polecam fge, glory, sac, autopotion, co byś chciał...

Nie będę miał przez to lagów ?

I czy sie opłaca te 5 ? Czy lepiej te 2 Skrypt Na comb + SAC ?

Opublikowano

zależy też od komputera i ustawień lola, bo same skrpty nie rujnują nam gry.

opłaca się te 5 jeśli jesteś totalnym newbie. jak już ogarnąłeś podstawy itp to wystarczy fge i glory i tyle.

Opublikowano

Dzięki <3

Jutro bedzie BoL działał wiec jutro wypróbuję.

A Oprócz Ryze to jakeigo champa polecasz na Skrypcie Combo + ten SAC ?  Według Ciebie ? :)

Dodam że chce darmowe :)

Skrypt na Katarine od Skeema to najlepszy darmowy skrypt do postaci, ale pamiętaj jeśli chcesz go używać nie używaj go z SAC, gdyż to koliduje i może przerwać ulti podczas combo, zresztą orbwalking masz wbudowany w ten skrypt. Tam masz dużo ustawień pod Shift, które ustawiasz wg. uznania lub zostawisz tak jak jest. Tam masz 5 ustawień które powinny cię zainteresować:

1. Przycisk "Combo" - nie trzymaj go cały czas w przeciwieństwie do Ryza co ci go wcześniej podałem, gdyż kiedy to wciśniesz to idziesz na całość, bijesz ze wszystkich skilli jakie masz dostępne a w tym z ulti. A wiadomo, żeby pojść na całość musisz najpierw trochę przeciwnika poharassować.

2. "Harras" - Masz tam dwie opcje do harrasu: q+w lub q+w+e. Polecam to pierwsze gdyż skill E powinno się używać kiedy wciskasz combo lub ward jump.

3. "Auto Farm" - Auto farmi z QWE i autoataków, kiedy miniony do dobicia są w zasięgu, polecam odznaczyć auto farmienie z E, gdyż ten skill jest potrzebny w innych sytuacjach, "Auto Farm" to jest opcja 'toogle', czyli raz włączasz i zostawiasz na jakiś czas i wyłączasz kiedy chcesz, czyli nie musisz trzymać tego przycisku podczas gry.

4. "Lane Clear/Jungle Clear" - kiedy jesteś sam na linii to jest przydatne, albo w jungli. Używa wszystkich możliwych skilli i dobija miniony czy to na linii czy to w jungli.

5. "Jump Ward" -  Stawia warda i doskakuje do niego w 0,000001 sekundy. Świetne, kiedy chcesz uciec lub kogoś dogonić.

Skrypt do Katy:

https://github.com/UglyOldGuy/BoL/blob/master/Katarina%20-%20The%20Sinister%20Blade.lua

Drugim najlepszym skryptem dla darmowych użytkowników jest skrypt do Yasuo od Fuggi. Tak jak w przypadku Katy, też nie polecam go używać z SAC gdyż orbwalking i farmienie ma wbudowane, wszystko jest w jednym skrypcie.

Tam masz także 5 przycisków, które jeśli chcesz ustawiasz według swojego uznania:

1. Przycisk "Combo" - wiadomo o co chodzi ;) wciskaj go także kiedy chcesz zadać obrażenia, a nie jest przeciwnik w zasięgu, gdyż ten skrypt znajdzie najszybszą drogę poprzez używanie E na minionach.

2. Przycisk "Last Hit" - Last hituje z autoataku i z Q, kiedy minion do dobicia jest w zasięgu.

3. Przycisk "Lane Clear" - Czyści linie z minionów z Q i E, zajebista rzecz - skaczesz z E po tych minionach  jak koreańczyk.

Dalsze przyciski są wg. mnie bezużyteczne lub co najwyżej sytuacyjne:

4. Przycisk "Harras" - Właściwie to nigdy tego nie używałem, bo chyba to samo robi co przycisk "Combo",

5. Przycisk "Flee" - Nie używam tego nigdy albo bardzo rzadko. To używa ci E do miniona który masz na kursorze, troche bez sensu dodatek, bo można to samemu zrobić  najeżdzając kursorem na miniona i wciskać E.

Skrypt do Yasuo:

http://botoflegends.com/forum/topic/10183-yasuo-datyasuo-499-link-for-5-beta-freeusers-please-test-this/

Wersja 4.9.9-fix najbardziej stabilna.

Wg. mnie to dwa aktualnie najlepsze darmowe skrypty i na pewno dużo osób może się ze mną zgodzić ;)

a co według was jest lepsze

fge czy SAC ??

Źle zrozumiałeś, bo kolega cię wprowadził w błąd, że SAC jest do unikania skilshotów.

Miał co innego na myśli tak podejrzewam.

SAC i FGE to co innego.

FGE rzeczywiście jest do unikania skilshotów.

SAC natomiast tak jak mówiłem orbwalking i lasthity. Orbwalking to jest to, że atakujesz podczas poruszania się.

Opublikowano

Nie będę miał przez to lagów ?

I czy sie opłaca te 5 ? Czy lepiej te 2 Skrypt Na comb + SAC ?

Nie powinieneś mieć spadków, jeśli masz w miarę dobry komputer. Żeby wyprowadzać combo wystarczy jeden skrypt lub dwa jeśli chcesz używać z SAC i to powinno wystarczyć. Ale masz jeszcze 3-4 sloty w "Custom Scripts", w zależności czy używasz Glory Ryze (nie polecam) czy tego skryptu do Ryze wbudowanego w Bola. Jeśli wbudowanego w Bola, to masz aż 4 sloty w "Custom Scripts", które możesz wykorzystać na dodatkowe (UTILITY) skrypty. W moim przypadku takimi skryptami są :

- FGE

- AutoLiveSavier - to coś ala Aktywator z sekcji VIP, używa potiony, Zhonya itp.

- AutoLeveler - automatycznie, kiedy możliwe dodaje ci punkt do umiejętności

- ProTracker CD Tracker - pokazuje ci CD umiejętności QWERDF sojuszników i przeciwników

A w "BoL Mods" zawsze mam włączone:

- Minimap Timers - pokazuje Ci czas na mapie do odrodzenia się potworów w dżungli

- AutoSmite - używa smite w idealnym momencie, tylko do dobicia; wspiera także Nunu Q i ChoGath R

- I hate CC - używa summoner spella "oczyszczenia", itemu Quicksilver Sash (w skrócie qss), pomarańczy Gankplanka lub Olafa ulti po to by uwolnić się z CC (kiedy ktoś cię złapię w stuna itp.)

- AutoShield - Automatyczna tarcza, uzdrowienie itp. Lista umiejętności, przedmiotów i postaci obsługujących to:

• Shields: Lulu, Janna, Karma, LeeSin, Orianna, Lux, JarvanIV, Nautilus, Rumble, Sion, Shen, Skarner, Urgot, Diana, Riven, Morgana, Sivir and Nocturne
  • Heals: Alistar E, Kayle W, Nami W, Nidalee E, Sona W, Soraka W, Taric Q ,Gangplank W
  • Ultimates: Zilean R, Tryndamere R, Kayle R, Shen R, Lulu R, Soraka R (default off)
  • Yasuo Wall
  • Summoner Spells: Heal, Barrier (default off)
  • Items: Locket of the Iron Solari, Seraph's Embrace, Face of the Mountain (default off)
Opublikowano

Nie powinieneś mieć spadków, jeśli masz w miarę dobry komputer. Żeby wyprowadzać combo wystarczy jeden skrypt lub dwa jeśli chcesz używać z SAC i to powinno wystarczyć. Ale masz jeszcze 3-4 sloty w "Custom Scripts", w zależności czy używasz Glory Ryze (nie polecam) czy tego skryptu do Ryze wbudowanego w Bola. Jeśli wbudowanego w Bola, to masz aż 4 sloty w "Custom Scripts", które możesz wykorzystać na dodatkowe (UTILITY) skrypty. W moim przypadku takimi skryptami są :

- FGE

- AutoLiveSavier - to coś ala Aktywator z sekcji VIP, używa potiony, Zhonya itp.

- AutoLeveler - automatycznie, kiedy możliwe dodaje ci punkt do umiejętności

- ProTracker CD Tracker - pokazuje ci CD umiejętności QWERDF sojuszników i przeciwników

A w "BoL Mods" zawsze mam włączone:

- Minimap Timers - pokazuje Ci czas na mapie do odrodzenia się potworów w dżungli

- AutoSmite - używa smite w idealnym momencie, tylko do dobicia; wspiera także Nunu Q i ChoGath R

- I hate CC - używa summoner spella "oczyszczenia", itemu Quicksilver Sash (w skrócie qss), pomarańczy Gankplanka lub Olafa ulti po to by uwolnić się z CC (kiedy ktoś cię złapię w stuna itp.)

- AutoShield - Automatyczna tarcza, uzdrowienie itp. Lista umiejętności, przedmiotów i postaci obsługujących to:

• Shields: Lulu, Janna, Karma, LeeSin, Orianna, Lux, JarvanIV, Nautilus, Rumble, Sion, Shen, Skarner, Urgot, Diana, Riven, Morgana, Sivir and Nocturne
  • Heals: Alistar E, Kayle W, Nami W, Nidalee E, Sona W, Soraka W, Taric Q ,Gangplank W
  • Ultimates: Zilean R, Tryndamere R, Kayle R, Shen R, Lulu R, Soraka R (default off)
  • Yasuo Wall
  • Summoner Spells: Heal, Barrier (default off)
  • Items: Locket of the Iron Solari, Seraph's Embrace, Face of the Mountain (default off)

'' - Minimap Timers - pokazuje Ci czas na mapie do odrodzenia się potworów w dżungli ''  Ale to też widzi moja drużyna, więc oto moje pytanie czy za to mogę dostać bana jak toś nagra i pokaże to supportowi ?

Opublikowano

Ok, już tłumaczę. Co do samego skryptu na Ryze to 'Glory Ryze' grałem chyba raz i nie przypadł mi do gustu, za dużo miał nie potrzebnych rzeczy i był trochę zbugowany. Grałem też na skrypcie wbudowanym w BoLa i szczerze go polecam. Prosty interfejs, ma mniej zbędnych funkcji dzięki czemu działa szybciej, wbudowany jest w program czyli nie tracisz miejsca w "Custom Scripts", robi to samo co 'Glory Ryze' a nawet lepiej.

A co do używaniu dwóch skryptów na raz także tłumaczę:

Otóż chodzi o to, że te dwa skrypty - [sBTW]Ryze i SAC:Rev robią co innego i mogą być używane oddzielnie.

Jeśli jednak chcesz efektywniej grać i nie męczyć się przy tym użyj obu skryptów.

Sam skrypt do Ryze wykonuje tylko combo (QWE, bez R gdyż to jest sytuacyjne) na przeciwniku kiedy się do niego zbliżysz.

Sam skrypt SAC:Rev na przycisku wykonującym combo atakuje przeciwnika autoatakami kiedy się do niego zbliżysz, a także posiada wielkie ułatwienie w postaci poruszania się za kursorem myszy kiedy trzymasz ten klawisz (domyślnie X lub Spacja). SAC posiada też opcje lasthitowania czyli dobijania minionów co jest niezbędne przy takiej grze jak LOL (miniony---->złoto---->przedmioty------>dominacja w grze). SAC za ciebie jeszcze używa przedmiotów a także spelli jak bariera czy podpalenie.

Sam więc widzisz jak dużo dobrych rzeczy dostajesz od SAC.

Interesują cię tylko dwa przyciski, kiedy grasz na tych dwóch skryptach: przycisk odpowiedzialny za combo i przycisk odpowiedzialny za lasthitowanie.

Oba skrypty wykonują wszystko to razem czyli:

Pod przyciskiem 'Combo' - używa QWE, chodzi za kursorem myszy (orbwalking), używa itemów.

Pod przyciskiem 'Last Hits' - dobija miniony kiedy mają mało życia i przy okazji korzysta z orbwalkingu

Dokładna instrukcja jak sie bawić Ryzem w SoloQ:

1. Szukasz skryptu w samym programie w zakładce "Search Scripts", pobierasz go po czym on się przenosi do zakładki "BoL Mods", zaznaczasz ptaszkiem, gotowe.

2. Link do SAC:Rev - https://github.com/SidaBoL/Scripts/blob/master/Sida%27s%20Auto%20Carry%20-%20Revamped.lua, kopiujesz to i wszystko wklejasz w "Custom Scripts", nazywasz jak chcesz, np 'SAC'.

3. Ustawiasz przycisk 'Combo' i 'Last Hits'. Kiedy będziesz już w grze i wczytają ci się skrypty, pod przyciskiem Shift masz ustawienia włączonych skryptów.

W zakładce Ryze pod 'Combo' oba ustaw na spację.

W zakładce Sida Auto Carry pod 'Combo' ustaw ten sam klawisz co ustawiłeś na Ryze. Przy opcji 'Last Hits' w Sida Auto Carry ustaw według uznania.

To by było na tyle.

Po ostatnim nerfie Ryze stracił na wartości, lecz teraz znowu dobrze sobie radzi na Topie, najlepsza kontra na niepokonanego Renektona ;)

M chodzi o pkt 3

Bo jaak wcisne spacje to tAK JEST tEGO sac OD CHUJ.. I I NIE WIEM CO USTAWIC NA  JAKI  PRZYCISK, I WGL JAK SIE USTAWIA..

Opublikowano

'' - Minimap Timers - pokazuje Ci czas na mapie do odrodzenia się potworów w dżungli ''  Ale to też widzi moja drużyna, więc oto moje pytanie czy za to mogę dostać bana jak toś nagra i pokaże to supportowi ?

Nie, nie widzi. Widzisz to tylko ty.

Opublikowano

M chodzi o pkt 3

Bo jaak wcisne spacje to tAK JEST tEGO sac OD CHUJ.. I I NIE WIEM CO USTAWIC NA  JAKI  PRZYCISK, I WGL JAK SIE USTAWIA..

Ustawiasz combo w skrypcie na Ryze i w SAC na ten sam przycisk.

Jeszcze masz opcje w SAC taką jak "Last Hits" którą ustawiasz jak chcesz.

Reszta funkcji jest bezużyteczna w tym połączeniu skryptów.

Oczywiście, że skryptu na Ryze możesz używać bez SAC, ale tak jak mówiłem nie będziesz miał orbwalkingu i last hittów.

A co to oznacza... Oznacza to, że nie będziesz mógł o wiele wygodniej wykonywać combo i o wiele szybciej. Będziesz tracił zbędne milisekundy na rzucanie comba, kiedy ktoś cię goni lub ty kogoś gonisz.

Spróbuj zagrać z samym skryptem na Ryze i Ryze + SAC, a się przekonasz co jest lepsze.

Opublikowano

Ustawiasz combo w skrypcie na Ryze i w SAC na ten sam przycisk.

Jeszcze masz opcje w SAC taką jak "Last Hits" którą ustawiasz jak chcesz.

Reszta funkcji jest bezużyteczna w tym połączeniu skryptów.

Oczywiście, że skryptu na Ryze możesz używać bez SAC, ale tak jak mówiłem nie będziesz miał orbwalkingu i last hittów.

A co to oznacza... Oznacza to, że nie będziesz mógł o wiele wygodniej wykonywać combo i o wiele szybciej. Będziesz tracił zbędne milisekundy na rzucanie comba, kiedy ktoś cię goni lub ty kogoś gonisz.

Spróbuj zagrać z samym skryptem na Ryze i Ryze + SAC, a się przekonasz co jest lepsze.

Tak ale te SAC jest pojebane bo tam gdzie mam kursor myszki tam on idzie -.- tego nie lubie....

Opublikowano

Tak ale te SAC jest pojebane bo tam gdzie mam kursor myszki tam on idzie -.- tego nie lubie....

No właśnie o to chodzi, żeby chodził za kursorem myszy, gdyz wtedy orbwalkujesz. Czyli mozesz bic kiedy sie poruszasz. No ale jesli tego nie potrzebujesz to uzywaj samego skryptu na ryze.

Jeśli zaczynasz gre ze skryptami to na początku ten orbwalking może wydawać się irytujący, ale będziesz musiał się przyzwyczaić bo prawie wszystkie nowe skrypty posiadają to wbudowane. A juz nie wspomne o ad carry, gdzie to jest podstawą dobrej gry tymi postaciami bazującymi na aa.

Opublikowano

No właśnie o to chodzi, żeby chodził za kursorem myszy, gdyz wtedy orbwalkujesz. Czyli mozesz bic kiedy sie poruszasz. No ale jesli tego nie potrzebujesz to uzywaj samego skryptu na ryze. Jeśli zaczynasz gre ze skryptami to na początku ten orbwalking może wydawać się irytujący, ale będziesz musiał się przyzwyczaić bo prawie wszystkie nowe skrypty posiadają to wbudowane. A juz nie wspomne o ad carry, gdzie to jest podstawą dobrej gry tymi postaciami bazującymi na aa.

a jest jakiś dobry skrypt do Udyra ?? oczywiście darmowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...