Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak otrzymać licencje Non-Profit 512 slotów?

Wrong W

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REKLAMA

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

REKLAMA

Witam w tym poradniku pokażę wam:

- Co potrzebujemy, aby otrzymać licencje non-profit,

-  Jak poprawnie wypełnić formularz rejestracyjny licencji non-profit.

Ok, więc zaczynamy:

Co potrzebujmy, aby otrzymać licencje non-profit?

•  Serwer TeamSpeak (zainstalowany na serwerze VPS)
  •  Domenę - najlepiej .pl (Na tej domenie zainstalować Blog WordPress'a w wersji 3.8.1. Jezeli posiadacie domene z cPanelem, to w nim znajdziecie automatyczna instalacja WrodPress'a - nic nie zmieniać na domenie, niech wszystko zostanie domyślnie)
  • Konto e-mail założone na domenie (np. [email protected])

Jak poprawnie wypełnić formularz rejestracyjny licencji non-profit?

1. Wchodzimy na stronę: 

http://npl.teamspeakusa.com/ts3npl.php

2. Wybieramy:
13032564895864068750.png

3. Akceptujemy regulaminy,

4. Wypełniamy formularz (najlepiej wypełnić tak jak ja) i klikamy przycisk "Submit":
62240732749015175840.png

5. Jeżeli wszystko będzie dobrze wypełnione, ujrzymy i przyciskamy klawisz "Confirm":

61711420916801176731.png

6. Po przyciśnieciu zobaczymy takie okienko:

13809990861961093231.png

Teraz należy wejść na e-mail(który podaliśmy w formularzu) i potwierdzić naszą prośbę o licencje.

Odpowiedzi na niepotrzebne pytania:

Kiedy otrzymam licencje na teamspeak?

- Spokojnie, licencje powinieneś otrzymać w ciągu 24 godzin od potwierdzenia e-maila. (Wszystko jest robione ręcznie, dlatego to tyle trwa). Jest napisane, że odpowiadają do 15 dni, ale nigdy tyle się nie czeka, zazwyczaj to jest kwestia paru godzin.

Nie mogę przejść do formularza, ponieważ na stronie jest napisane CLOSED, co zrobić?

- Poczekać, teamspeak otwiera rejestracje od godziny 9 rano w poniedziałek do godziny 17 w piątek czasu pacyficznego. Ze względu na to, że siedziba teamspeak znajduje się na drugim końcu półkuli, to mamy tam czas pacyficzny. Różnica miedzy naszym czasem, a czasem pacyficznym wynosi 8h. Czas pacyficzny ->

http://wwp.greenwichmeantime.com/time-MPCforum/usa/pacific-time/

Od Autora:

Użyte w poradniku ip czy też imię i nazwisko są przypadkowe.

1959619_679759265420409_1601962449_n.png

Opublikowano

teamspeak odpowiada maksymalnie do 14 dni roboczych na pośbę o licke. Przynajmniej tyle piszą, więc warto to nadmienić.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Tylko po co kolejny ten sam poradnik ?

Ludzie chcą zyskac punkty na forum, może i na łatwym temacie. Ja tworze wideo poradniki i tez zrobie o pozyskaniu licki.

Ja bym wolał, aby pojawiały się bardziej zróżnicowane poradniki a nie jeden w kółko.

tak czy siak: nie wiem czy robota samodzielna czy na bazie innego tematu nie wnikam. ode mnie plusik

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

Opublikowano

Nie chodzi o pkt. mi chodziło o to, że w każdym poradniku pisali/mówili, aby na domenie wkleić znaczek ts, zostawić białą stronę z napisem lub wgrać forum - gówno prawda, sprawdzałem wszystko i zawsze odrzucali prośbę, zainstalowałem bloga WordPress'a i za pierwszym razem przysłali.

Opublikowano

Nie chodzi o pkt. mi chodziło o to, że w każdym poradniku pisali/mówili, aby na domenie wkleić znaczek ts, zostawić białą stronę z napisem lub wgrać forum - gówno prawda, sprawdzałem wszystko i zawsze odrzucali prośbę, zainstalowałem bloga WordPress'a i za pierwszym razem przysłali.

Bardzo dziwne, że mi tak przyjęli -.-

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Bardzo dziwne, że mi tak przyjęli -.-

Sprawdzałem ja i moich dwóch kolegów, każdemu odrzucili, potem założyliśmy bloga WordPress'a i za pierwszym razem poprzychodziły licencje.

Opublikowano

ja wysyłałem na mybb, smf, phpbyprzemo, proste strony i za każdym razem mam licke w ciągu godziny. może kwestia tego co piszesz i w jakim języku. Strona tu nie ma nic do tego.

Kontakt:

Opublikowano

Strona ma i to dużo.

/edit: coś zrobisz na niej nie tak i odrzucona. Instalowałem MyBB oryginalne i przychodziło mi, że odrzucali z powodu jakiś buttonów etc. Niemniej jednak zainstalowanie bloga WordPress'a jest najbezpieczniejsze i najpewniejsze.

Opublikowano

no to nie moja wina, że miałeś niedowzwolone przez licke elementy.

nawet najprostsza strona w html, która kiedys pisalem na odwal sie komus pozwolila na licke.

kwestia tego jakie tresci są na stronie. Wordpress na poczatku jest mega goły i dzieki temu ci dali

Kontakt:

Opublikowano

Nie miałem nic niedozwolonego, strona była sprawdzana parę razy.

/: No i właśnie o to chodzi, dzięki temu poradnikowi w 100% przyjdzie licencja, a w waszych poradnikach, ktoś coś doda niedozwolonego dla licki i odrzucają.

Opublikowano

mi raz odrzucili licke bo dalem dział z tytułem "Opis i reklama naszego TSa".

Trzeba by zerknać co tam mialeś, może jakąś reklame skórki, itd.

Kontakt:

Opublikowano

Nieważne - tak czy siak, ktoś coś źle ustawi tak jak np. Ty czy ja i odrzucają. Tak jak napisałem wyżej dzięki temu poradnikowi na 100% otrzymamy licencje.

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wziałem specjalnie Wordpressa instalowałem i okazało się, że więcej zepsuł niż pomógł...

Your application for a Non-Profit License has been denied for the following reasons:

* There are issues with the website you provided. There may be a problem with one or more of the items listed below:

- You must provide a URL to an online, working website for your organization.

- The website must have content and show community activity.

- 'Under Construction' websites are not permitted.

- If content on your website requires login to access, provide us with a temporary username and password to review the website.

- Free web or community pages (e.g. yahoo.com, gmx.de, facebook.com, laposte.net, orange.fr, seznam.cz, interia.eu, etc.) are not permitted.
Opublikowano

Ja wczoraj dostałem to samo - z tym że u mnie postawione jest tętniące życiem forum phpbb3 by przemo
Wydedukowałem, że może potrzeba im passów żeby całe przeglądać - utworzyłem konto tymczasowe i złożyłem podanie jeszcze raz - czekam na odpowiedź

Mimo, że otrzymali passy do forum nawet nikt się na nie nie zalogował a znów otrzymałem negatywną odpowiedź. Widocznie forum to za mało - stawiam właśnie witrynę na cms joomla

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Mogę szukać jakiegoś ziomka co ma licencje NPL i ma postawiony na niej serwer, i pytanie czy można postawić drugi serwer na takiej licencji. Tylko że na innym vps(inne ip).

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Mogę szukać jakiegoś ziomka co ma licencje NPL i ma postawiony na niej serwer, i pytanie czy można postawić drugi serwer na takiej licencji. Tylko że na innym vps(inne ip).

Nie ten dział, lecz nie nie możesz, te same IP tylko inny port.

Co do tematu ładnie opisane łap plusika ;d.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem, otrzymuję taką odpowiedź.

** ATTENTION **

Your application for a Non-Profit License has been denied for the following
reasons:

* The IP address you provided is being used by another licensed server. If
you are renting a VPS for your TeamSpeak server, make sure to provide the
dedicated IP address.

To protect your privacy, we do NOT retain denied applications.  Therefore,
if you wish to correct the above problems, you must reapply by visiting the
following url:

http://npl.teamspeakusa.com/

After we receive your new application, it will be reviewed by a member of
our staff.  Due to heavy NPL application workload, NPL processing may take
up to 15 calendar days.

Thank you.

Z tego wynika że mój serwer VPS ma na sobie już licencje ? Muszę napisać do swojego providera aby coś z tym zrobił ? Strona na której mam wykupionego VPS'a pozwala na posiadanie licencji 512 slot.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam problem, otrzymuję taką odpowiedź.

** ATTENTION **

Your application for a Non-Profit License has been denied for the following
reasons:

* The IP address you provided is being used by another licensed server. If
you are renting a VPS for your TeamSpeak server, make sure to provide the
dedicated IP address.

To protect your privacy, we do NOT retain denied applications.  Therefore,
if you wish to correct the above problems, you must reapply by visiting the
following url:

http://npl.teamspeakusa.com/

After we receive your new application, it will be reviewed by a member of
our staff.  Due to heavy NPL application workload, NPL processing may take
up to 15 calendar days.

Thank you.

Z tego wynika że mój serwer VPS ma na sobie już licencje ? Muszę napisać do swojego providera aby coś z tym zrobił ? Strona na której mam wykupionego VPS'a pozwala na posiadanie licencji 512 slot.

Twój vps nie ma własnego ip :) tylko wspólne

70569024104149212669.png

Opublikowano

Jeśli dostałem odmowę, to kolejne podanie muszę wysyłać używając innego maina niż wcześniej?

736181470940422997756.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...