Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła

Gość Merceddes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam do was pytanie. Lepiej iść do zwykłego Liceum Ogólnokształcącego na Mat-Fiz i potem na Studia Oficerskie, czy do Liceum Ogólnokształcącego kl. profil wojskowy i potem na Studia Oficerskie? Będą lajki. 

Opublikowano

To zależy od twoich upodobań i sposobu patrzenia na przyszłość, każdy moze wybrać co innego. Ja np wybrałbym najpierw mat i fiz ;)

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Lepiej iść do liceum tylko wiedz o tym, że na studia oficierskie jest bardzo trudno się dostać i musisz mieć bardzo dobre oceny + dobrze zdana matura aby na Ciebie spojrzeli :P

Oczywiście nie opłaca się iść do naszej armii, bo jest po prostu chujowa :)

Opublikowano

Dodam jeszcze, że mieszkam w małym miasteczku, 60km od Łodzi. To LOCSM jest w Łodzi. ( Liceum Ogólnokształcące Centrum Szkół Mundurowych )

A po Technikum biorą do wojska? Do technikum też bym musiał wyjechać, bo u mnie w mieście są chu.jo.we profile : hotelarka, mechanik,budowlaniec,gastronomia, elektryk.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu poszłabym na profil wojskowy, jeśli później wybierasz się do AW - przynajmniej dowiesz się, czego się spodziewać później. Tylko tak jak wyżej - na Akademię Wojskową bardzo ciężko się dostać, więc będziesz musiał w to włożyć mnóstwo czasu i energii.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Spokojnie, z nauką nie jest u mnie źle. Na koniec roku, podejrzewam, że będę mieć trzy/dwie 3. ( Matma i Chemia. Okaże się jak z j.polskim. )

Opublikowano

Spokojnie, z nauką nie jest u mnie źle. Na koniec roku, podejrzewam, że będę mieć trzy/dwie 3. ( Matma i Chemia. Okaże się jak z j.polskim. )

Oceny w gimnazjum są niczym  w stosunku do szkoły ponadgimnazjalnej .  chodź  byś miał same piątki to możesz nie przejść w technikum czy liceum .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Chodzę do ogólniaka do klasy o profilu wojskowym.

Powiem z ręką na sercu,że lepiej będzie Ci iść na mat-fiz. Liceum i tak kończysz z maturą bez różnicy czy jesteś na humanie czy na wojskowej. W oficerskiej patrzą na przedmioty typu matma,fizyka,chemia. Po skończeniu klasy wojskowej nie dostaniesz dodatkowych papierów,żeby było Ci łatwiej dostać się do oficerki ani nic. Będziesz jedynie trochę obyty z tematem wojska - nic więcej. Idź na mat-fiza,napisz maturą najlepiej jak tylko możesz i wtedy staraj się do oficerki.

egq3SFm.png

Opublikowano

Chodzę do ogólniaka do klasy o profilu wojskowym.

Powiem z ręką na sercu,że lepiej będzie Ci iść na mat-fiz. Liceum i tak kończysz z maturą bez różnicy czy jesteś na humanie czy na wojskowej. W oficerskiej patrzą na przedmioty typu matma,fizyka,chemia. Po skończeniu klasy wojskowej nie dostaniesz dodatkowych papierów,żeby było Ci łatwiej dostać się do oficerki ani nic. Będziesz jedynie trochę obyty z tematem wojska - nic więcej. Idź na mat-fiza,napisz maturą najlepiej jak tylko możesz i wtedy staraj się do oficerki.

Dobra, dzięki. W sumie już od początku podjąłem tą decyzje, tylko chciałem być na 100% pewien. Jutro dam like, bo limit :)

Do zamknięcia, dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...