Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, pytanie brzmi następująco czy dobrze zrobiłem kupując Zed'a ? Chodzi mi o aktualną mete  :ninja: 
Ogólnie to zagrałem na razie chyba 6 meczy i dopiero się uczę macie jakieś ciekawostki na temat tej postaci ? Może ktoś kto ogarnia go dobrze coś podpowie ;)

Opublikowano

Hmm jak dla mnie to dobra postac ad miazdzaca mid i top ;) tyle ze zedem na midzie musisz robic wrify (duszki) zeby zmiazdzyc przeciwnika. Problemów z tym nie ma bo nie masz many i masz doskok ;)

Opublikowano

Trochę słaby jest, ogólnie dostał dużo nerfów, ale jeżeli ogarniesz to w late możesz ściągać ADC na combo.

Wraithy - wiedźmy, to te duszki w dżungli. 

Opublikowano

Zed teraz jest bezpieczniejszy niż kiedyś (powrót na ulti), ale kosztem części dmg. Teraz ciężko jest zrobić komuś na początku 100-0, ale nadal ma ogromny potencjał. Według mnie, nadal dobry mider, ale niezalecany z powodu braku innego ap w zespole.

Opublikowano

Czyli, dobra postać czy nie ? Bo każdy pisze coś innego, może znacie jakieś ciekawe combo, "tipsy". Najśmieszniejsze jest to, że nie potrafię używać ulta :D Bez kitu, zarzucam ulta i nic z niego DMG nie bierze :D

Opublikowano

Czyli, dobra postać czy nie ? Bo każdy pisze coś innego, może znacie jakieś ciekawe combo, "tipsy". Najśmieszniejsze jest to, że nie potrafię używać ulta :D Bez kitu, zarzucam ulta i nic z niego DMG nie bierze :D

Masz tutaj tekst z wiki

"Aktywna: Zed zatapia się w cieniach na 0.75 sek., po czym pędzi do swojego celu, zadając mu obrażenia fizyczne. Tworzy również cień za plecami celu, który podwaja jego zaklęcia i zaznacza cel.

Po 3 sekundach znak wybucha, zadając obrażenia fizyczne oparte na ilości obrażeń zadanych celowi przez Zeda oraz jego cień, podczas gdy znak był aktywny."

Opublikowano

Dawni mainerzy Zeda po nerfach nie odczuli prawie zadnej zmiany. Nie jest do konca w mecie ale miec go wymainowanego na midzie to zniszczysz doslownie wszystko, bardziej oplaca sie grac czyms dobrym to teamfighu, ala gragas ale zostal zminiony. W silverze, brazie gra sie glownie assassinami zeby kjerowac bo tam jak juz zniszczysz jednego to reszta sama sie podda ^^ Zawsze wybieraj to co jest mecie, po co meczyc sie czyms skoro przeciwnik wybierze latwiejszego picka i bez trudu bedzie sprawial ci trudnosci. Zrob tak:

Mainujesz np: Zeda ale lepiej ( jezeli masz taka mozliwosc ) pickuj postacie ktore sa poprostu latwe i sa w mecie. Gdy nadchodzi czas ze zbanowali postacie w mecie lub je pickneli, wtedy ty wychodzisz z swoim wymainowanym Zedem i siejesz pogrom.

Maxuj Q a nie E..

Q mozesz miec potrojne (cien,ty,ult)

E tak nie dziala

Q daje Ci rowniez bezpieczny harass na lini.

Napisz do mnie na PW, jeśli chcesz to dam Ci duzo tipow, taktyk.

Sam Ci napisze caly poradnik i w razie czego wytlumacze ;-)

Opublikowano

Nadal bardzo mocna postać, ogólnie wymainowałem go dość dobrze i po nerfach które dostał nie odczułem większych różnic. Ściąga adc na combo, dobry harras na linii itd.

Naprawdę, miazga.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Zed chyba najsłabszy assasyn teraz. Dmg niesamowitego nie robi mega zależny od ulta do tego klepsydra u przeciwnego midera czyni go prawie bezużytecznym.

Opublikowano

Zed chyba najsłabszy assasyn teraz. Dmg niesamowitego nie robi mega zależny od ulta do tego klepsydra u przeciwnego midera czyni go prawie bezużytecznym.

Gościu ty wiesz co ty mówisz? Zacznij oglądać LCS'y to zobaczysz jak Froggen czy Bjergsen nim orają..

Opublikowano

Jak najbardziej polecam Zeda. Wystarczy że ogarniesz jego klony to przeciwnik nie wie co się dzieje . Ja jak zaczynałem nim grać to zapominałem o powróceniu do klona z ulta co jest bardzo przydatne na tej postaci. 

Opublikowano

Trochę słaby jest, ogólnie dostał dużo nerfów, ale jeżeli ogarniesz to w late możesz ściągać ADC na combo.

Wraithy - wiedźmy, to te duszki w dżungli. 

Sama jesteś słaba. Zed ściąga wszystko  iw każdym czasie na combo. Też zamierzam go kupić. Gdyby był słaby nie grała by nim topka z lola, tyle mam do powiedzenia. Nie słuchaj sie ludzi z forum tylk opatrz czym grają challengery i d1.

Opublikowano

Dobry zed nie będzie nawet patrzył na to, czy ktoś ma zhonayę, on po prostu zrobi swoje na innej osobie, chociażby ad lub bruiserze, bo on przecież może z łatwością zdjąć nawet tanka, głównie dzięki ultowi i mega dmg.

W late nawet bez feeda może wygrać teamfight, o ile się zdejmie odpowiednią osobę z enemy teamu.

Opublikowano

Po 1 zedem najlepiej isc na mida dogadujac sie z junglerem Ze wrify sa twoje po 2 dodajesz czary Q W E i R. Dawno nim nie gralem wiec nie pamietam dokładnie ale Q nie Maxuj 1 bo za duzo energi zjada Maxuj E Q W no i R jak mozesz. Pamiętaj rób wrify. Moze i dostał nerfy ale ktos kto dobrze go ogarnie z wrifami w late jest kosa bo sam gre wygrywa "split push" jest tak mobilny i ma takie odejście ze nie mam pytań.

Opublikowano

Wrify czyli duszki. Zedem bardzo przyjemnie sie je robi czyscisz farme z mida szybko wrify i farme z mida i tak ciagle ^^ przynajmiej ja tak robie i staram sie kila złapać pozniej jakis gank na Bota albo topa i tak w kółko ;) trzeba geldy zarabiać:)

Opublikowano

@up

Na ch** sie wypowiadasz jak nic nie wiesz o tej postaci...

@topic

Zawsze po użyciu ulta używaj botrk i dopiero potem q>e>aa

Hafasah_tr_76_5_logo.png

Opublikowano

LOL ja maxuje na nim R Q E W i jest miazga.Postac zajedwabista,tyle ci powiem.To byl dobry wybor.Pamietam,kupilem go w lipcu ubieglego roku razem ze starym xerathem(chlip,chlip RITO why?I want my old xerath!) i pierwszy mecz jaki nim gralem to bylo pvp z kumplem jeden na jednego.Wygralem zedem na lb xD

Opublikowano

Mainuje go, niszcze nim. Jest niestety ten problem, że żeby go picknąć na rankedach musisz prosić się ludzi by picknęli ap jungle lub top. Ogarniesz mechanike/poke'owanie/pakowanie combo to zniszczysz dosłownie wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...