Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer za 2k-2,5k

TrakerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie rozumiem jednego. Czemu prawie wszyscy polecacie tutaj zestawy z techplanet? Przecież na chwilę obecną tam się kompletnie nie opłaca kupować. Ceny mają podobne do moreli, ale oprócz tego nie mają nic.

W morelach natomiast do sporej części kart Nvidii dodawane są różne gry oraz do procków Intela jest dodawany kolejny, całkiem spory pakiet gier i programów. W techplanet zwyczajnie tego nie mają, przez co ich oferta na chwilę obecną jest sporo słabsza.

Obecnie techplanet ma o 50zł tańsze RAMy (8GB od Geila). 

Opublikowano

Kolega z technikum inf. mowil ze dobra :O A masz jakas propozycje na płyte głòwna i chlodzenie

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Obecnie techplanet ma o 50zł tańsze RAMy (8GB od Geila). 

No i? Na innych podzespołach trochę odstaje zazwyczaj przez co różnica sporo się zmniejszy, a nadal nie mają masy dodatków jakie ma morele.

Opublikowano

Kolega z technikum inf. mowil ze dobra :O A masz jakas propozycje na płyte głòwna i chlodzenie

Co jest dobre ? Jak byś wziął procesor bez potencjału O/C, to by była dobra. 

AsRock Extreme 4 i Macho BW i masz bardzo dobry zestaw do podkręcania. Tylko, że to sporo ponad budżet i można już brać Xeona za mniejszą kwotę. 

No i? Na innych podzespołach trochę odstaje zazwyczaj przez co różnica sporo się zmniejszy, a nadal nie mają masy dodatków jakie ma morele.

Wydaje mi się, że za 2.500zł nie bierze się masy dodatków : )

Opublikowano

byłem u 2 informatykow i powiedzieli ze te czescie sa bardzo dobrze dobrane wiec albo znasz sie lepiej albo sie pomylies :P

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

byłem u 2 informatykow i powiedzieli ze te czescie sa bardzo dobrze dobrane wiec albo znasz sie lepiej albo sie pomylies :P

To kup co wybrałeś. Tylko żeby nie było płaczu przy O/C jak sekcja będzie się topić, a temperatury procesora osiągać 100 stopni. 

Nadal polecam Xeona i tanie B85. Pchanie 4670k jest naprawdę bez sensu przy takim budżecie. 

Opublikowano

To dokupie chlodzenie jak mi ktos zaproponuje jakies bo sie pytam i gunwo

1361565342-U334301.png

By Maxiu

Opublikowano

Szukałem na morelach ale tam bylo duzo modeli wiec jakbys mogl to podaj linka. A co sadzisz o GIGABYTE GA B85M-D3V-B85 LGA1150 mATX

1361565342-U334301.png

By Maxiu

Opublikowano

Szukałem na morelach ale tam bylo duzo modeli wiec jakbys mogl to podaj linka. A co sadzisz o GIGABYTE GA B85M-D3V-B85 LGA1150 mATX

Napisałem, że płyta pod O/C to 400zł za coś niskiej klasy. Do tego chłodzenie 200zł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...