Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć grać?

silkerer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta gra polega na tym ze nie ma wyznaczonych buildów których powinniście się trzymać. Tutaj robimy to na co mamy ochotę, bądź to co jest nam potrzebne do osiągnięcia czegoś co sobie ustaliliśmy za cel. Ja swoją przygodę zaczynałem dawno, bo gdzieś koło 2006 roku, więc tamtejszy RS różnił się od aktualnego i całkiem inaczej wszystko wyglądało, ale ja na waszym miejscu zainteresowałbym się prostymi questami. Jeśli postawicie sobie za cel zrobienie powiedzmy Dragon Slayera to automatycznie wymaga to od was zrobienia szeregu innych questów, a co z tym idzie wbicie odpowiednich skilli na odpowiedni poziom co przekłada się na dobre budowanie postaci :)

Więcej informacji mogę udzielić po dokładnym przedstawieniu waszych postaci. Co rozumiem przez przedstawienie postaci? A to jakie macie poziomy umiejętności, jakie questy porobione, to czy na waszych kontach jest wykupiona subskrybcja itp. Jeśli chcecie to zachęcam właśnie do przedstawienia postaci oraz zadaniu pytań to chętnie pomogę.

Sygnatura.

Opublikowano

Kupilem set armor, ale nie jest juz mi potrzebny (kupilem lepszy). Moge go jakos z powrotem zlozyc w to pudelko czy musze pojedynczo sprzedawac itemy?

Jak sprawdzic wlasny combat level?

Czy na poczatku gry jest cos bardziej dochodowego od scinania drzew (za niskopoziomowe drzewo jest okolo 380 coinow)?

Opublikowano

Set armor mozesz złożyć w kostke na Grand Exechange (PPM na niebieskiego ludzika od kupowania i "Sets").

Twój Combat możesz sprawdzić klikając na tą ikonkę "hełmu z rogami" przez który wchodzisz do "Active tasks" i "Skills" i wchodzisz w zakładkę "Summary" i tam piszę Twój combat level oraz inne ciekawostki na temat Twojej postaci.

Na początku jest dużo dochodowych zajęć, więcej Ci mogę pomóc jeśli wkleisz zdjęcie swoich skilli bądź je przpiszesz. Wtedy będę mógł dokładniej określić na czym możesz nie źle zarobić ;)

@Edit.

Sprawdziłem po Twoim nicku Cię w Highscores, i widzę że jesteś graczem f2p. W Twoim przypadku żeby osiągnąć maksymalny profit zainwestowałbym w rozwój Magica do 33 lvl'u dzięki czemu odblokujesz możliwość rzucania "Telekinetic Grab" (Kliknij tutaj aby przejść do wiki.) co da Ci możliwość kradzieży "Wine of Zammorak" i wtedy będziesz w stanie osiągnąć profit około 400-500Kgp/h =)

Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało.

Moim pytaniem jest czy zastanawiałeś się nad kupnem P2P przez co będziesz mógł wykorzystać 100% gry?

Sygnatura.

Opublikowano

Na razie pogram F2P, pozniej jak sie mocniej wciagne to pewnie wykupie subskrypcje.

A tak w ogole to jakie sa plusy P2P oprocz wiekszej ilosci skilli i wiekszej ilosci lokacji?

Dzieki za odpowiedzi i przy okazji mam kolejne pytania.

Jak zdobyc jakis lepszy staff? I jak zadawac wiecej obrazen przy pomocy magii? Przy melee wystarczylo kupic na grand exchange lepsza bron.

Jak juz wbije ten 33 lvl magic to co potem rozwijac?

Opublikowano

Plusy p2p? Cały świat otwarty, więcej miejsc treningu każdego skilla a co z tym idzie nowe które przynoszą więcej xp/h, więcej mozliwosci zarobku, wszystkie questy które otwierają przed nami nowe bronie czy też lokacje bądź inne bajery. Dużo by pisać, ale jak jeszcze nie wiesz to subskrypcje mozna kupić za GP w grze :P Aaa, zapomniałem o lepszych broniach i całej reszcie zbrój.

Lepszy staff że różdżkę ? Kupić na GE, ale na f2p jest ich mało.

Więcej obrażeń po przez wbijanie Magicu, a czym większy Magic tym więcej czarów do użytku, czym lepszy czar tym większe obrażenia. Możesz tez zwrócić uwagę na to z jakich czarów bijesz bo są "earth", "air", "fire" oraz "water" a potwory mają swoje słabości, i jeżeli na przykład ktoś jest słaby na obrażenia od earthu to bij go z earth spelli bo większy dmg i częstotliwość trafiania będzie. Na p2p jest więcej czarów, różdżek, ubrań dla magów oraz innych bajerów :D

Co potem rozwijac? Najlepiej wszystko na 99 :P A tak poważnie to na Twoim miejscu zaczął bym od wbijania wszystkiego do 50 potem wszystkiego do 70 i tak dalej. :)

Sygnatura.

Opublikowano

NA Grand Exechange kupujesz "Bond" za okolo 6m, uzywasz i masz subskrypcje na 2 tyg. Możesz kupic za realne pieniądze telefonem za 23zł na miesiąc. Cena jest taka sama jak dla innych sposobów płatnosci, nie ma tak że kartą taniej czy coś więc fajnie bo można kupować telefonem.

Sygnatura.

Opublikowano

Dzieki.

Co do zarabiania, masz jakies inne propozycje? Na kazdym serwerze zawsze ktos kampi w Temple.

Wbilem wc na 60 lvl, ale tez praktycznie kazdy spot yew jest okupowany, a poza tym bardzo dlugo sie dziabie to drzewo wiec juz lepiej rabac normal tree (troche tansze, ale potrzeba maksylamnie 3 uderzenia).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...