Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki gry i wyposazenie

AdrianLepa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , jestem nowym graczem dark orbit . Do tej pory kupiłem zestaw startowy za 8 zł z vegą , wbiłem 8 lvl i zaopatrzyłem się w takie eq :

- 3 drony FLAX
- 1 dron IRIS
- 3x LF-3

- 13 x LF-2

- 8 reg. mocy  G3N-7900 (  5 w użyciu)
-  2x osłona 10.000

- 3x osłona 5.000

- CPU Autonaprawa ( na aukcji kupiłem za 15000 cr)

- Design Revenge ( nie wiem co daje ale chyba to jest coś takiego  jak skórka w lolu)

1. Co robić z Skylabem ( ulepszam 3 te surowce podstawowe  na 2  te lepsze i sprzedaje za około 60k) nie wiem może macie lepsze sposoby na ich wykorzystanie .

2. Do czego służą Galaxy Gates czy mam je robić?

3. Na  co zbierać kredyty

4. Planuje kupić ten zestaw uri 10k x 8 co tydzień co sie dostaje opłaca sie za 45zł?

5. Co zrobić z 50k-80k uri ( nawiązanie do ww. pytania)

6. Jak uciekac przed wrogami na mapach ( ciągle mnie jakiejś goliaty zabijają )

7. Na co polować na aukcjach
8. Który rodzaj amunicji i rakiet kupować

Daje +-sy za odpowiedz na wszystkie pytania

Opublikowano

Co do skylab'u rozbudowywuj wszystko zgodnie z twoimi zapotrzebowaniami na surki .

Glaxy gates to takie specjalne wrota , więcej tutaj :

http://pl.board.bigpoint.com/darkorbit/showthread.php?t=941107

Gromadź kredyty aby wygrywać na aukcji najpotrzebniejsze przedmioty (lf-3 osłonki generatory napędu i wszystkie dodatki)

Co do zestawu Ci nie odpowiem , nie kupuje uridium , nie dam im zarobić ani grosza :)

Co do 80k urki pp , lub najpotrzebniejsze rzeczy (lf-3 osłonki itp)

Ustaw sobie szybką konfę (speed na statku , na dronach osłony druga konfa czołg osłony na statku lasery w dronach) jak ktoś Cię bije przełączasz na szybką konfę i uciekasz do najbliższego portalu.

Na co polować na aukcjach ? Lf-3 Irysy osłonki i speed.

NIe kupuj na razie żadnego rodzaju (no poza podstawową ) nie będzie Ci ona potrzebna na tym etapie gry.

Opublikowano

Dziękuje za szybką odpowiedź , + dodany .

Jeszcze jedno pytanie
Opłaca się kupować te klucze do skrzyń co czasem  po zabiciu aliena zostają zamiast surowców ? dropi z nich coś cennego?

Opublikowano

Dziękuje za szybką odpowiedź , + dodany .

Jeszcze jedno pytanie

Opłaca się kupować te klucze do skrzyń co czasem  po zabiciu aliena zostają zamiast surowców ? dropi z nich coś cennego?

NIe opłaca się , chyba , że już naprawdę nie masz na co uri wydać .

Co z nich dropi ?

Lf-4 , designy (skórki) do statków goliath i vegance , boostery  ,części do drona apis , amunicję , kupny , surowce.

Szanse na designy i lf-4 są bardzo bardzo małe!

Opublikowano

Nie kupuj tego zestawu za 45 zł! Za 32 zł masz 30 tys uridium jednak zazwyczaj w każdą niedzielę od 19-20 jest akcja która potroi ci tą kwotę i dostaniesz 90 tys uri. Skylab rób go tak aby moduł podstawowy,słoneczny magazynowy był o poziom wyżej niż wszystkie, prometium, endurium, terbium poziom wyżej niż prometid i duranium, a te o poziom wyżej niż promerium i moduł xeno. Rafinerie sepromu narazie zostaw w spokoju a za jakiś czas ciągnij w górę i ulepszaj nim osłony, rakiety, lasery. Jeśli dokupisz 2 generatory napędu i będziesz latał na full sppedzie na 1 z konf to przy podkręceniu napędów promerium będziesz w stanie uciekać goliathom.

Design revenge daje +5% DMG w sklepie masz każdą rzecz opisaną :)

Opublikowano

Opłaca się kupować ciągle FLAXY + LF2 ?

W co zainwestować 4kk ?

Rób z handlu full lf-3 bo2 speed , no i irysy w miedzy czasie staraj się licytować. 

Popatrz jakie są ceny na handlu w poszczególnych dniach/godzinach i obstawiaj tak aby mieć największe szanse an wygraną. 

Opublikowano

Rób z handlu full lf-3 bo2 speed , no i irysy w miedzy czasie staraj się licytować. 

Popatrz jakie są ceny na handlu w poszczególnych dniach/godzinach i obstawiaj tak aby mieć największe szanse an wygraną. 

LF3 - nawet w nocy 45-60kk

Irysy - 70kk-90kk

Właśnie licytuje golca za 3kk może uda się mi go wygrać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...