Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe FPS w Dark Orbit

robkun12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 150MB/s i mam 10-20 fps max. na chrome, co lepsze jak dochodzi do jakiegoś pobierania plików czy czegoś to MB zaczyna zamieniać się na KB... Można wiedzieć co możne to powodować ??? Drony wyłączone, wybuchy jak najbardziej, a statków czy mapki na średni nie przełączę bo mi się zbrzydnie... Mam wifi...

mi się wydaje że to jest wina sprzętu, skoro ty masz internet 150MB/s i masz 10-20FPS to znaczy że trzeba mieć lepszy sprzęt :/, podaj parametry twojego PC

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Internet nie ma nic wspólnego z ilością FPS.

Za to z pobieraniem ma i to dużo.

HP 2000 Notebook PC

AMD E1-1500 APU with Radeon HDGraphics (2CPUs), ~1,5GHz - procek

Pamięć 4096 MB

System Windows 8

Dodam tyle że to jest laptop.

pyhvh7E.png

Opublikowano

HP 2000 Notebook PC

Pamięć 4096 MB

System Windows 8

Możliwe, że procek nie daje rady. Wyłącz zbędne programy (GG,skype,steam). Co do internetu podaj swój wynik ze speedtest.net

Opublikowano

HP 2000 Notebook PC

Pamięć 4096 MB

System Windows 8

skoro Szymon ma 4GB ram-u to wątpie że jak kupie 2GB ram to będzie mi dobrze chodził Dark Orbit :/ ja tak samo nie mam takich rzeczy jak Skype czy GG, i mam jeszcze jedno pytanie, zauważyłem że gry nic nie robię mam zużycie Procka 20-50% a gry wejdzie na Dark Orbit to mam 100% :/, mam 1 Rdzeniowy procesor i chce sobie kupić nowy ale nie wiem jaki, moje wejście na procka to Socket 478.  Jeżeli to czy mam lagi zależy od procka to doradźcie mi jakiś pod mój socket.

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Problem w tym że nie mam nawet zainstalowany takich programów a jedynie co mi śmiga to potrzebna rzecz.

http://www.speedtest.net/my-result/3421651882

Tak jak myślałem, pomyliłeś maxymalną prędkość jaką twoja karta sieciowa może mieć. Tak naprawdę masz 1Mbit/s przeliczając masz max 180kb/s (coś takiego). Zmień swoją przeglądarkę na inną. Chrome jest bardzo wymagający.

skoro Szymon ma 4GB ram-u to wątpie że jak kupie 2GB ram to będzie mi dobrze chodził Dark Orbit :/ ja tak samo nie mam takich rzeczy jak Skype czy GG, i mam jeszcze jedno pytanie, zauważyłem że gry nic nie robię mam zużycie Procka 20-50% a gry wejdzie na Dark Orbit to mam 100% :/, mam 1 Rdzeniowy procesor i chce sobie kupić nowy ale nie wiem jaki, moje wejście na procka to Socket 478.  Jeżeli to czy mam lagi zależy od procka to doradźcie mi jakiś pod mój socket.

Napisz w dziale komputery. Tutaj mogą cię wprowadzić w błąd.

Opublikowano

ee tam nie będę nigdzie pisał dokupię poprostu najpierw Ram i zobaczę czy to coś da a potem dokupie Procka.Nie wiem czy to ważne ale mam kartę graficzną AGPx8 może ona jest poprostu za słaba?? aktualnie używam GeForce FX5600XT ale mam w pudełku jeszcze Radeon 9250 i nie wiem która będzie do Dark Orbit lepsza.

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

Tak jak myślałem, pomyliłeś maxymalną prędkość jaką twoja karta sieciowa może mieć. Tak naprawdę masz 1Mbit/s przeliczając masz max 180kb/s (coś takiego). Zmień swoją przeglądarkę na inną. Chrome jest bardzo wymagający.

Ostatnie pytanie, jaka przeglądarka się w ogóle do tego nada ? Firefox ? Jakoś nie widać na nim różnicy.

pyhvh7E.png

Opublikowano

ja na Google Chrome mam 40-56FPS tylko że i tak i tak mam lagi :/

Jak już pisałem, spróbuj połączyć się z internetem przez kabel, a nie przez wifi

Opublikowano

nie mam jak przez kabel ponieważ nie mam już takiego kabla, a tak wgl to musiałbym go przeciągać przez cały pokój

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

To jakim cudem robi się z 150MB robi się aż 1MB, nie jestem jakimś specjalistą czy coś, ale to nawet jest nawet nie jest ćwiartka tej wartości, znowu procesor czy może coś innego ? Ping to też wina netu.

pyhvh7E.png

Opublikowano

To jakim cudem robi się z 180MB robi się aż 1MB, nie jestem jakimś specjalistą czy coś, ale to nawet jest nawet nie jest ćwiartka tej wartości, znowu procesor czy może coś innego ? Ping to też wina netu.

Skąd wiesz, że masz 150MB/S?

Opublikowano

sory że się wtrące ale nadal nie odpowiedzieliście na moje proźby związane z Pingiem w Dark Orbit......

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

sory że się wtrące ale nadal nie odpowiedzieliście na moje proźby związane z Pingiem w Dark Orbit......

Jak już pisałem, może to być problem związany z WiFi. Sam miałem takowy problem, i po podłączeniu się pod kabel sytuacja się poprawiła. Sprawdź czy problem występuje na innym kompie w domu.

Opublikowano

Jak już pisałem, może to być problem związany z WiFi. Sam miałem takowy problem, i po podłączeniu się pod kabel sytuacja się poprawiła. Sprawdź czy problem występuje na innym kompie w domu.

:/ no to chyba se nie pograć :( nie mam jak łączyć się przez kabel ponieważ jestem i innym pokoju, no trudno spróbuje na moim Laptopie:

256MB rAM

procek:Mobile AMD Duron 800Mhz 

Karta Graficzna: AGPx2 8MB xD ale może być podłączony do Routera przez kabel i jest tam prędkosć 100MB/s

dpqoftiq0ha8.png

Opublikowano

:/ nic nie dał, tam były 2FPS xD widać że nie mam wyboru, kupie 2GB Ram i zobacze czy to coś da a jak nie to Laptop i bede go podłączał Kablem

Temat do zamknięcia

dpqoftiq0ha8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...