Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pierwszy z moich Problemów

RalOI

Pytanie

Opublikowano

Witam, jestem Dawid mam 12 lat więc, pewnie będzie trzeba mi więcej i dokładniej tłumaczyć, zarejestrowałem się na tym forum gdyż mam kilkanaście błędów z laptopem firmy ASUS, a więc pierwszy problem który chciałbym rozwiązać to problem z " Otwieranie za pomocą "

A więc przedstawię wam mój problem. Zawsze gdy włączam laptopa to za każdym razem za każdym bez wyjątku włącza mi się od 4 do pięciu " otwieranie za pomocą " Chciałbym to jakoś wyłączyć, zlikwidować gdyż to strasznie mnie denerwuje.

Proszę o pomoc ! =)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem utworzyc nowy temat z ta kreska biala i czarnym tłem przy włączaniu laptopa, ale problem zostal usuniety :_= 

Opublikowano

Jeden problem, o ktorym nie pisalem zostal usuniety, wlaczyl sie notatnik z AdwCleanera pisalo usunieto usunieto itp... i tylko 1 otwieranie za pomoca sie usunelo * zostaly 3 :C a bylo 4 ;D

A i nwm dlaczego, ale mialem takie wrazenie ze laptop sie szybciej wlaczyl xD

Opublikowano

czego nie ogarniasz? :P ustawiasz tak jak jest na ss'y w poradniku który ci podałem, klikasz skanuj i robią ci się logi (w ciągu ok. 10 minut zostaną wygenerowane) a potem wstawiasz je na wklej.org

Opublikowano

W panelu sterowania odinstaluj

-Google Update Helper

-Google Toolbar for Internet Explorer

-AVG Security Toolbar

-Search-Results Toolbar

-Bonanza Deals (remove only)

-Delta toolbar

-Delta Chrome Toolbar

-Doko Chrome Toolbar

- Doko toolbar

(jak czegoś się nie będzie dało usunąć bądź tego nie będzie, przejdź do kolejnego adware)

wyczyść przeglądarki 

Google Chrome

Ustawienia -> po lewej rozszerzenia i usuwamy wszystkie toolbary/dodatki.

Ustawienia -> po lewej ustawienia -> pokaż ustawienia zaawansowane, zjeżdżamy na sam dół i wybieramy Zresetuj ustawienia przeglądarki.

Ustawienia -> po lewej ustawienia -> wyszukiwanie -> klikamy w zarządzaj wyszukiwarkami i usuwamy wszystko oprócz google.com

Resetowanie cache wtyczek -> w pasek adresu wpisz chrome://plugins, wybierz dowolną wtyczkę, wyłącz i włącz.

Firefox

Menu pomoc -> informacje dla pomocy technicznej -> zresetuj program Firefox.

Pobierz Adwcleaner z

www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ 

strony i użyj TYLKO opcji scan/skanuj. wstaw potem log z Adwcleanera i nowy log z OTL'a (upewnij się że dobrze ustawiłeś otl!)

Opublikowano

to w takim razie pobierz TFC Temp File Cleaner z

www.bleepingcomputer.com/download/tfc/ 

strony, włącz go i użyj opcji "start" po tym zostanie zrestartowany komputer.

Opublikowano

Zrobily sie w notatniku, dam na hostuj bo na wklej mi pisze ze wygladam jak spamer D

A jak to zapisac? xD

Kliklem na krzyzyk i sie wylaczylo :_:

Opublikowano

Fuck yeach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xD

Nareście nie ma tego SHITU xD Thx wszystkim co pomogli mi xD

Masz zainstalowane 2 antywirusy. Mcaffe i Panda. usuń jednego z nich. poza tym widzę trochę śmieci ale tym zajmę się dopiero wtedy kiedy usuniesz jednego z antywirusów i wstawisz nowe logi.

Te 2 antywirusy odinstalowałem A śmieci to nwm 

Opublikowano

wklej.to pastebin.com albo wklej.se

Masz zainstalowane 2 antywirusy. Mcaffe i Panda. usuń jednego z nich. poza tym widzę trochę śmieci ale tym zajmę się dopiero wtedy kiedy usuniesz jednego z antywirusów i wstawisz nowe logi.

Opublikowano

ale w extras wyraźnie widać te toolbary. skoro nie masz chrome i firefoxa to pomiń punkt z czyszczeniem przeglądarek i pousuwaj toolbary które wymieniłem. 

-Google Update Helper
-Google Toolbar for Internet Explorer
-AVG Security Toolbar
-Search-Results Toolbar
-Bonanza Deals (remove only)
-Delta toolbar
-Delta Chrome Toolbar
-Doko Chrome Toolbar
- Doko toolbar
(jak czegoś się nie będzie dało usunąć bądź tego nie będzie, przejdź do kolejnego adware)
Opublikowano

Prawdopodobnie miałeś keylogera na komputerze. Pozmieniaj hasła.

Wstaw jeszcze log z usuwania i kliknij w OTL sprzątanie.

Wykonaj jeszcze pełny skan Malwaresbytes i to by było na tyle.

Opublikowano

Ok.

Mam pytanie, gdzie mi sie zapisal ten log z usuwania ?

Jak na razie detected objects to 48

Pozmieniaj hasła.

Wstaw jeszcze log z usuwania i kliknij w OTL sprzątanie.

Wykonaj jeszcze pełny skan Malwaresbytes i to by było na tyle.

Opublikowano

Przy -Search-Results Toolbar Pisze instalaacja, a nie odinstalowanie ;c

Nie bylo napisu Skanuj wiec kliklem Szukaj xD

Opublikowano

Na wklej.org wygladam jak spamer, przepisuje ten posrany kod i nigdzie nie ma ok nic...

A jak sie rejestruje to wyskakuje

502 Bad Gateway

nginx/1.4.7

Opublikowano

48 znalezionych obiektów? o.O

Log z OTL powinien pojawić się po restarcie komputera, zaraz po wykonaniu fixa. Jak kliknąłeś sprzątanie w OTL to już go nie ma.

Wstaw logi ze skanowania malwaresbytes.

Opublikowano

Brakuje extras.txt. dostarcz to bo masz sporą kolekcje adware.

czy aby na pewno wszystko dobrze zaznaczyłeś? 

========== Driver Services (SafeList) ==========

DRV - [2009-07-14 03:19:10 | 000,019,008 | ---- | M] (Microsoft Corporation) [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Windows\SysWOW64\drivers\wimmount.sys -- (WIMMount)
DRV - [2009-07-03 02:36:14 | 000,015,416 | ---- | M] (ASUS) [Kernel | Auto | Running] -- C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATKGFNEX\ASMMAP64.sys -- (ASMMAP64)

to powinno być o wiele dłuższe. 
jak masz problem ze zrobieniem tego logu to napisz na gg (na profilu znajdziesz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...