Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego pełne wersje gier są lepsze od pirackich

ActionPvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej mieć oryginalną wersję gry a oto dowód:

* W pirackiej wersji Batmana:Arkham Asylum Człowiek Nietoperz nie potrafi korzystać z peleryny, przez co szybowanie staje się niemożliwe.

* Posiadanie nielegalnej kopii Serious Sama 3 muszą pogodzić się z obecnością różowego nieśmiertelnego skorpiona, który szybko przerabia poważnego herosa na krwawą miazgę.

* Piraci w grze muzycznej Michael Jackson: The Experience zamiast piosenek króla popu usłyszą nieco mniej wysublomowane dźwięki wuwuzeli.

* Wróżka z Spyro: The Year of the Dragon oznajmia piratom, że posiadają zmodyfikowaną kopię produkcji. Niedługo później gra resetuje cały postęp i teleportuje gracza do pierwszej lokacji.

* W scrakowanej wersji Mirror`s Edge`a Faith drastycznie zwalnia przed wykonaniem najważniejszych skoków, co owocuje częstymi upadkami w przepaść.

* Żeglarze spod czarnej bandery w Crysisie: Warhead strzelają kurczkami zamiast normalną amunicją.

* W GTA IV piraci ujawniają swoje zamiłowanie do rumu. Kierowany przez nich Nico Nellic jest wiecznie pijany, a auta, do których wsiada, samodzielnie dociskają pedał gazu.

* Nielegalna kopia Command & Conquer: Red Alert 2 działa normialnie przez pierwsze 3 minuty rozgrywki-potem wszystkie budynki gracza efektownie eksplodują bez żadnego powodu.

* Z piratami solidaryzuje się Alan Wake - po wykryciu scrackowanej kopii na oku głównego bohatera pojawia się czarna opaska z charakterystyczną czaszką. Gra nie robi nic, by ukarać niesfornego gracza, od czasu do czasu pokazuje jedynie prośby o zakup legalnej wersji.

* Haków i papug ewidentnie nie lubią za to dziewczyny z Love Plus+- japońskiej visual novel na DS-a polegającej na podrywaniu uczennic liceum. Każde zaproszenie na randkę zostaje odrzucone, gdy używacie pirackiej kopii gry.

* W minecraft gdy masz piracką wersję nie możesz grać na serwerach premium oraz nie możesz zmieniać skina.

Lepsze oryginalne niż pirackie.

źródło; CD-Action

76561198151853599.png
Opublikowano

Taka Prawda a szczególnie widać to na PS3 , poprzez na piratach nie można zdobywać trofeów...

DYM DYM KNF 4 ! <3 <3 <3 <3
KROK PO KROKU !

Opublikowano

Założę się, że piraci już naprawili te wszystkie błędy.

Te wadliwe pirackie wersje wypuścili twórcy. Podobnie było w GameDevTycoon.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Dobre te patenty, brawo dla twórców :D wiecznie pijany Nico Bellic xD tez dobre, az bym pogral w taka wersje dla beki :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Oj pamiętam te eksplozje w RA2, tyle że ja je miałem odrazu po rozpoczęciu gry. :D

To prawda lepiej mieć oryginały niż piraty, tylko nie bierzemy pod uwagę... Że gry u nas mają zbyt wysokie ceny, bo powiedzmy sobie szczerze...

Nie jesteśmy spasionymi amerykańcami, których stać na wszystko, bo mają dobrą robotę albo bogatych mamusię i tatusia którzy kupują swemu spasionemu amerykańskiemu dziecku wszystko co zechce.

Opublikowano

Pełne wersje gry są lepsze od pirackich, bo na piratach nie da się grać multiplayer z graczami mającymi oryginalną grę lub wcale nie da się grać.

Opublikowano

Pirata GTA IV instaluje się jedną dziesiątą tego czasu co oryginał.

Dobry crack naprawia wszystkie te antypirackie zabezpieczenia.

Czasem na pirackich serwerach jest więcej cheaterów, to jest jedyny ból. A czasem multi w ogóle nie działa. Pod każdym innym względem piraci mają lepiej.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Od około roku kupuję legalnie gry na steamie (Only podczas promocji of kors) i jestem mega zadowolony, bo:

• Steam Cloud
  • Zawsze najnowsze update'y
  • Klikasz i pobierasz z największą prędkością
  • Steam Workshop (W Skyrimie używam, zajebioza :D)
  • Udostępnianie screenów, grupy, ogólnie community
  • VAC = znikoma ilość cheaterów
  • Multiplayer

Ale przyznaję że jak kupiłem GTA IV to oczy wyszły mi na wierzch, to jest dobry przykład wyjątku i totalnego przegięcia ze strony RockStar.

Opublikowano

Z reguły na piracie nie można pograć sobie w trybie wieloosobowym.

Opublikowano

Z reguły na piracie nie można pograć sobie w trybie wieloosobowym.

Nie jestem pewny, ale na piracie chyba nadal w Mass Effect 3 Multiplayera się nie pogra. Co innego DLC do Singla, ale Multi stanowczo odpada.

A inna sprawa, że Jedi Academy pirackie pokazuje tylko połowę serwerów i to najczęściej te z najmniejszą ilością graczy na piracie. Nawet patch tu nie pomaga.

Opublikowano

Ja dokończę. Plus dla piratów:

-są darmowe.

Zgasiłem wszystkich. Pozdrawiam.

Tylko później nie płacz, że następna część spiraconej gry będzie do dupy. Albo, że twórcy do gier wprowadzają więcej antypirackich zabezpieczeń, które zaczynają wkurzać nawet uczciwych graczy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Twórcy i tak zarobią swoje.. :) Poza tym gdyby ceny były niższe to i więcej osób by kupowało .. A tak? Nie chce wydawać 110 zł na Saints Row 4 ( gdy była premiera tyle kosztowała.. ) by pograć sobie 5-6h i skończyć.. ; d Może nawet mniej niektórzy grali.. Gry teraz są coraz krótsze i coraz droższe.. Może to niech zmienią to i piractwo przestanie się tak szerzyć... 

Opublikowano

Według mnie ważniejsze jest jedzenie i dbanie o higienę, twórcy swoje zarobią, a takie dziecko się nacieszy rozrywką.

Opublikowano

Uwielbuam orginały na steam.

Można pograć w multi ze znajomymi i widzieć ich postępy nawet w grach bez multi. A i kupiona gra jest po chwili na moim pc i mogę grać od razu nie muszę jechać do sklepu po nią.

Bardzo lubię też "moją liste życzeń" na steam zaznaczam w niej gry które chciała bym mieć a gdy jest promocja na jakąś to dostaje info na maila.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

Widze bardzo ladnie skopiowane z magazynu cd action  . W urodzinowym numerze dokladnie slow w slowo bylo o tym kolega tylko przepisal ;)  Ja wole miec orginalne wersje gry bo mnie stac jeb*** biede . Zazwyczaj singl teraz to 7 h reszta multi wiec wiecie .

"Upadli powstaną"

Opublikowano

To do piratow : Jak sciagacie z "gryzonia" gry to sie nie dziwcie.. Trzeba sciagac z zaufanej strony.

A jesli chodzi o multiplayer ze nie dziala i wogole to ciekawi mnie jakim sposobem w BC2 mam 15 level...

TONV8iZ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...