Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Skrypt Kontrola | Beta 0.1 | Tymczasowo Porzucone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1396426179-U950853.png

Witajcie serdecznie!

Chciałbym wam przedstawić skrypt o nazwie "Kontrola". Został on stworzony na moje potrzeby.

Jest to wersja beta i jeszcze trochę się zmieni. Skrypt jest mojego autorstwa.

Polega to na zasadzie, że teleportuje nas i gracza w ustawione miejsce i prosimy gracza o zrobienie i przesłanie screenshota.

Jeżeli gracz ma cheaty typu huzuni/weepcraft to jest przeważnie guzik, gdzie są opcję tego cheata.

Jeżeli widzimy, że jest taki guzik to banujemy.

Przykładowy screenshot:

h2ATH2L.png

1396426432-U950853.png

/kontrola - Lista komend.

/kontrola <gracz> - Sprawdza, czy gracz aktualnie przechodzi kontrolę.

/setkontrola - Ustawia miejsce, gdzie przechodzimy kontrolę.

/startkontrola <gracz> - Rozpoczyna kontrolę gracza.

/stopkontrola <gracz> - Zakończenie kontroli gracza.

1396426469-U950853.png

zhqLtYP.png

1396427026-U950853.png

Wersja Beta 0.1

http://pastebin.com/Mya8UabH

Do zrobienia:

• teleportacja do poprzedniego miejsca podczas kontroli
  • przerobienie na jedną komendę
  • automatyczne zakończenie kontroli, jeżeli sprawdzający opuści serwer
  • automatyczne banowanie
  • wasze propozycje :)

Jeżeli podoba Ci się skrypt i chcesz, żebym starał się go rozwijać napisz o tym w poście.

Masz propozycję co dodać/poprawić? Napisz o tym!

Opublikowano

Czyli mam rozumieć że jeśli zrobi gracz ss to mi się ten ss wyświetli? Bo jeśli tak to zajebisty skrypt.

@ Edit

A nie sorry doczytałem i nie jest na tej zasadzie co ja pisałem ale i tak like za prace.

junior.jpg

Opublikowano

@up Powiedz mi czemu beznadziejny. To może się wysil i zrób lepszy?

Co do tematu :

Niektóre komendy możesz zastąpić argumentami takimi jak :

/kontrola ustaw
/kontrola start <gracz> <powod> - wlacza kontrole (mozna dac tez powod np.killaura itd.)
/kontrola sprawdz <gracz> -  sprawdza gracza czy jest podczas kontroli.
/kontrola stop <gracz> - zatrzymuje kontrole (Wysyla takze wiadomosc kontrolujacemu jesli ktos inny zakonczyl kontrole.
Opublikowano

@up Powiedz mi czemu beznadziejny. To może się wysil i zrób lepszy?

Co do tematu :

Niektóre komendy możesz zastąpić argumentami takimi jak :

/kontrola ustaw
/kontrola start <gracz> <powod> - wlacza kontrole (mozna dac tez powod np.killaura itd.)
/kontrola sprawdz <gracz> -  sprawdza gracza czy jest podczas kontroli.
/kontrola stop <gracz> - zatrzymuje kontrole (Wysyla takze wiadomosc kontrolujacemu jesli ktos inny zakonczyl kontrole.

Oooo wreszcie ktoś coś pomyślał i rozwinął swoją wypowiedź. Właśnie mam to w planach dlatego dodałem w "do zrobienia" takie coś jak

przerobienie na jedną komendę

Lecz podałeś jeszcze fajne pomysły, o których mi do głowy nie wpadło.  Postaram się to zrobić. :)

Opublikowano

Według mnie skript jest dobra ale możesz się nauczyć java(bukkitapi) i napisać plugin ,bo np musisz patrzyć czy ktoś ma hack,a plugin może to zrobić za Ciebie : D

Opublikowano

Pomysł fajny, lecz skrypt taki sobie. Dodaj, że podczas wpisania komendy /kontrola gracz ustawia zmienną dla gracza i podczas wyjscia z serwera, automatycznie go banuje, 

Opublikowano

Pomysł fajny, lecz skrypt taki sobie. Dodaj, że podczas wpisania komendy /kontrola gracz ustawia zmienną dla gracza i podczas wyjscia z serwera, automatycznie go banuje,

To na 100% zrobię, na razie się wstrzymałem z tym, ponieważ banowanie przez essentials strasznie zrobi spam na chacie.

PS.

Do zrobienia:

• teleportacja do poprzedniego miejsca podczas kontroli
  • przerobienie na jedną komendę
  • automatyczne zakończenie kontroli, jeżeli sprawdzający opuści serwer
  • automatyczne banowanie
  • wasze propozycje

Slaby skrypt. Na co takie coś komuś wgl. nieprzydatne można zrobić to ręcznie kwestia czasu..

Dlatego jest to wersja "Beta 0.1". Na dany moment jest to nie użyteczne na serwer, na dany moment nie polecam za bardzo używać tego. Wkrótce będzie parę poprawek i dodatkowych funkcji.

Skrypt nie powalajacy na nogi do napisania w max 10 min,prezentacja malo ogarnieta, ogolnie nie polecam.

Czekam na twój. ;)

Opublikowano

Skrypt moze sie komus przyda, ale to jest bardzo dobre dziala na zasadzie CS 1.6 Gdzie robi sie SS z odwolaniem o bana na forum ;l)

Lap tutaj +.

KONIEC

~ REBEKKA

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie skript jest dobra ale możesz się nauczyć java(bukkitapi) i napisać plugin ,bo np musisz patrzyć czy ktoś ma hack,a plugin może to zrobić za Ciebie : D

Plugin w przypadku minecrafta nie może zeskanować klienta(gracza) przez co cheaty nie są wykrywalne chyba że gracz będzie używał fly czy coś to wtedy można to wykryć. Nawet skanowanie screenshota nie jest łatwe i wcale nie wymaga bukkitapi.

Skrypt taki sobie. Chyba ci mówiłem blezur (a może nie) że to nie zbyt dobry pomysł. Ale może dodasz coś ciekawego Like :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...