Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym wiedziec czy istnieje mozliwosc zeby zrobic szamana smoka ze zwinka?? bo wiem ze leczenie do smoka dodac ale czy zwinke tez?? Dzieki z gory za informacje.

Opublikowano

Witaj , sama też grałam szamanką smokiem i myślę , że powinieneś lecieć tak

1.1 Statystyki - w co mam dodawać, w siłę(SI£), zręczność(ZR), inteligencję(INT) czy witalność(WIT)?

Na początku rozdajemy punkty w stosunku 2:1 INT:WIT (czyli dodajemy 2 punkty w INT, 1 punkt w WIT), aż do wymaksowania INT (MAX STATYSTYKI: 90 pkt + itemki)

SI£: zostawiamy podstawowe

ZR: zostawiamy podstawowe

INT: 90 + itemki

WIT: 45 + itemki

Jak wymaksujemy już INT, dodajemy pkty tylko w witalność aż do wymaksowania.

SIŁ: zostawiamy podstawowe

ZR: zostawiamy podstawowe

WIT: 90 + itemki

1.2 Mam już INT i WIT na maksa - co dalej?

Wiele szamanek nie wie czy maksować siłę czy zręczność. Siła dodaje szamance atak fizyczny (tzw. średnie) - natomiast zręczność dodaje nam wiele rzeczy co 6 dodanych punktów: obrażenia magiczne - wpływają one na siłę naszych skilli, uniki - mniej ci zadają mooby, a także atak fizyczny tzw. "średnie". Dlatego szamanka powinna wybrać zręczność zamiast siły

SIŁ: bez zmian

ZR: wybierasz i maksujesz

WIT: 90 + itemki

1.3 Czy można iść buildem 3:1 INT: WIT zamiast 2:1 INT:WIT?

Jak najbardziej, jednak ten stosunek jest dobry tylko wtedy, kiedy nasza szamanka ma itemy z bonusami do Punktów ¯ycia (P¯)

2.SKILLE

2.1 OFENSYWNE

Strzelający smok - jeden z głównych i podstawowych skilli smoczycy, podstawowy skill do expa i PvP, Posiada duży zasięg rażenia (w linii prostej). Zadaje wysokie obrażenia, szybko się regeneruje, kiedy mooby stoją w miejscu powala je. Posiada płonięcie, na które szansa wzrasta z poziomem skilla i ilością inteligencji. Niestety działa tylko w linii prostej, ma duży czas rzucania skilla, gdy cel jest w ruchu, możemy nie trafić.

Smoczy skowyt - podstawowy skill do expienia, gdyż razi wokół szamanki wszystkie mooby, powala je kiedy stoją, prawie natychmiastowe rzucenie skilla. Posiada płonięcie, na które szansa wzrasta z poziomem skilla i ilością inteligencji. Ma dobre obrażenia, choć są zbugowane (skill zadaje mniej niż powinien o około 30-40%). Ma bardzo wolną regenerację skilla, trzeba stać blisko celów.

Latający talizman - skill do PvP i lurowania, prawie zawsze trafia w cel, ma dobre obrażenia, dobry do lurowania, posiada duży zasięg, szybko się regeneruje. Niestety atakuje tylko jednego mooba lub bardzo bliski obszar moobów, ma duży czas rzucania skilla.

2.1 WSPOMAGAJĄCE(BUFFY)

Pomoc Smoka - atut smoczycy, zwiększa szansę na krytyka(podwójne obrażenia), buff pomocny zarówno w walce PvP jak i PvM

Błogosławieñstwo - buff bardzo przydatny do expienia, zmniejsza obrażenia fizyczne otrzymywane od wrogów, nie działa na skille

Odbicie - najgorszy skill smoczycy według mnie - odbija obrażenia fizyczne otrzymywane od moobów i postaci (tzw. reflect), skill przydatny bedzie na atlantydzie. Nie działa na skille, odbija niewielką część obrażeñ(np. moob zadaje ci 100(ty masz 7%, więc zadajesz moobowi 7), odbija każdy atak fizyczny

Skille wspomagające (pomoc smoka, błogosławieñstwo) zalezą od inteligencji i poziomu skilla, natomiast trzeci skill wspomagający(odbicie) zależy głównie od poziomu skilla.

3.Buildy

3.1 Build do expa

Strzelajacy>Skowyt> Błogosławieństwo> Pomoc smoka> talizman

Na początku należy dodać 1 punkt w skowyt a resztę punktów pakować w strzelający aż do wymaksowania strzelającego (osiągnięcia M-ki, czyli Mastera) Jeżeli strzelający nie wejdzie przy 17 punktach, polecam wizytę u staruszki. Następnie dodajemy punkt do talizmanu (do lurowania moobów) i maksujemy skowyt. Potem dodajemy po punkcie w pomoc smoka i błogosławieñstwo. Dlaczego dopiero teraz? Gdyż dopiero teraz nasze buffki nabierają mocy. I maksujemy skille według buildu. Jeżeli skille nie wejdą nam przy 17 lub 18 punktach - używamy opasek zapomnienia(do skutku) Ten build nie jest zły do PvP.

3.2 Build do PvP

Strzelający>Pomoc Smoka> Skowyt>Talizman

Strzelający>Skowyt>Talizman>Pomoc Smoka

Podałem tutaj dwa przykłady buildów pod PvP, lecz można naturalnie poprzestawiać te skille dowolnie według swojego uznania. Dodajemy po jednym punkcie w każdy skill oprócz odbicia, a potem maksujemy według buildu

3.3 Build uniwersalny - PvP & PvM

Strzelający>Błogosławieństwo>Skowyt>Pomoc Smoka> lub

Strzelający>Pomoc Smoka>Skowyt>Błogosławieństwo

Jest to zrównoważenie skilli ofensywnych i wspomagających. Najczęściej wybierany build. Średni do Pvp, expienie nie jest uciążliwe. Pierwszy build nastawiony trochę bardziej do expa, drugi do PvP.

Liar

Opublikowano

Ja.... XoXo ... Ty jesteś głupia za przeproszeniem :)?

Po 1. Kopiujesz z borad.metin 2.pl lub z czegoś innego... a nawet o to mu nie chodziło :>

Po 2. To da się tak zrobić jak znajdę tutek to Ci podam link'a ;]...

Po 3. dawać --- :D

sygnatubis.png

Created by Sylv3rWolf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...