Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Bot Zbiera Itemy Na Ots

mielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gram na OTS ze zmienionymi ID itemów i potworów. Narazie używałem Elfa i NG i żaden itemów nie zbierał. Jedynie do elfa miałem hotkey, który gdy stałem przy ciele co 2 sekundy otwierał je. Czy zna ktoś bota który po małych przeróbkach by otwierał ciała potworów??? Czy może znacie sposób na Elfa lub NG.

Opublikowano

to ie problem Elf pokazuje ID itemów NG też więc w czym problem?

Na świecie jest tylu skurwieli to dlaczego najlepszego przyjaciela mi zamknęli

Opublikowano

Więc znalazłem rozwiązanie problemu czyli zmiana ID w spritach clienta. To właśnie tam zostały zmienione ID przedmiotów. Czy ktoś zna jakiś program do edycji pliku z rozszerzeniem .srp ??

Opublikowano

W pliku Tibia.spr są spakowane sprite'y. Żeby zmienić id odpowiednim przedmiotom musisz to zrobić w pliku Tibia.dat.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Próbowałem zmienić ID w tibia.dat ale nie mogę znaleść programu którym da się to zrobić. Próbowałem DatEditoem i jest zakładka itemtype gdzie jest napisane ID ale nie da się go zmienić. Oczywiście sprawdziłem ID tego drugiego przedmiotu z którym chce zrobić podmiankę i jest to figurka która jest może w dwóch miejscach na mapie także jak coś będę mieć dwa klienty jeden zwykły drugi po edycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...