Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi.

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam lapka 2x1.6 intela, karta zintegrowana, 4 ramu i w trybie single player strasznie tnie ;x 

Da sie jakos zoptymalizowac ta gre ? Animacje mam all off prawie wszystkie ustawienia na minnimalnych.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Zamknij zbędne programy, graj na oryginalnym launcherze, ew. zwiększ ram.

Opublikowano

Zamknij zbędne programy, graj na oryginalnym launcherze, ew. zwiększ ram.

Nie bede dokupywal ramu dla 1 gry ktora sie tnie :)

Driver San francisco ktory ma wymagania : Core 2 Duo 2.4 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 512 MB (GeForce 9800 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows XP/Vista/7, łącze internetowe

Sie nie tnie a minecraft sie tnie :)

Pobierz OptiFine.

pobralem i efektow nie zauwazylem
1386175744-U112610.png
Opublikowano

Jeśli optyczne nie daje rady To jest wina systemu kolega miał podobnie miał 8 g ramu itp a miał ten sam problem. Wiem ze juz to naprawił jak się dowiem to ci powiem.

Opublikowano

i tu sam sobie odpowiedz 

jak cos co ma 2 rdzenie i zintegrowana grafe moze normalnie dzialac

I tu sam sie zastanow co napisales. Napisalem, ze gra driver 5 ktora wymaga 2x2.4 + grafa dziala bez lagow a minecraft laguje ?

Przydziel 512mb ramu do mc :)

Jak przydzielic te ramy ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

@Up mogłeś/łaś jeszcze nie zauważyć ale już to zrobił. A wg mnie to może to wina sterowników do karty lub samej karty graficznej . Przeinstaluj sterowniki do karty i zobacz co się stanie .

Opublikowano

nie da się zmienić ramu w launcherze jeśli masz wersje 64 bit javy bo ma na start wypisane 1 gb(jeśli chcesz więcej oczywiście). Jeśli wystarczy ci 1 GB to możesz tak przypisać. Ja np. wolałem przypisać 4 GB i 200 fps ciągle bez vsync, a myślałem o 8 GB ale to chyba była by drobna przesada ;p
@EDIT: w skrócie. edytuj w launcherze profil albo zakładaj nowy: i na samym dole jest opcja RAM. Zaznacz ją i wpisz 1G

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Powiem tyle: Lepszy komputer zniweluje laggi. 

Optifajny dają może  5 fpsów więcej, też mi różnica.

Możesz przydzielić ram, ale to w twoim wypadku za dużo nie da.

Jeżeli grasz na modach to odinstaluj mody, bo mogą dużo ramu zabierać albo inne cuda robić, że masz lagi.

Jeszcze 1: Wymień launcher i reinstaluj MC, chociaż nie sądzę, że reinstal coś da, ale warto spróbować :)

Pozdrawiam MajorHejt

Opublikowano

Nie bede dokupywal ramu dla 1 gry ktora sie tnie :)

Driver San francisco ktory ma wymagania : Core 2 Duo 2.4 GHz, 1 GB RAM (2 GB RAM - Vista/7), karta grafiki 512 MB (GeForce 9800 lub lepsza), 10 GB HDD, Windows XP/Vista/7, łącze internetowe

Sie nie tnie a minecraft sie tnie :)

Jeśli gra o takich wymaganiach śmiga ci na laptopie to znaczy że masz 2 karty graficzne zintegrowaną i dedykowaną:

1. Wejdź do Panelu Sterowania Nvidia i w "Zarządzaniu ustawieniami 3D" ustaw żeby Minecraft odpalał się z karty dedykowanej a nie zintegrowanej, powinno pomóc.

2. Jeśli to nie pomoże sprawdź czy przypadkiem nie masz zainstalowanej złej Javy zależnie od Systemu (64bit, 32bit).

3. Ustaw sobie priorytet procesu na "wysoki".

4. Zaktualizuj sterowniki karty graficznej.

5. Zaktualizuj Minecraft'owe biblioteki LWJGL

Spróbuj tego co napisałem wyżej i napisz jaki był rezultat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...