Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet?

Valentor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,niedługo kończy mi się umowa z internetem mobilnym Play Online i chciałbym przejść na jakiś internet stacjonarny.Znalazłem ofertę w Netii 20 mb/s za 49 zł.Zadzwoniłem i okazało się, że nie mogą podłączyć internetu z powodu już podłączonych linii Telekomunikacji (kiedyś miałem Neostradę).No to co,patrze na ofertę Neostrady, 10 mb/s za 49 zł miesięcznie.No niby te 10 mb/s wolniej za tą samą cene,ale co zrobić.To szukam różnych opinii na temat tego internetu,gdzie spora część użytkowników piszę,że prędkość internetu potrafi im spaść nawet do 1 mb/s,a operator sam broni się tym, że to kable taki i nijakie które nie pozwalają na korzystanie z takiej prędkości, mimo, że wszystko dobrze działało przez pierwsze 10 dni (przez ten czas można odstąpić od umowy).I teraz samemu już nie wiem do końca co zrobić...Spytać się przed podpisaniem umowy czy moja linia pozwala na przesył danych do 10mb/s czy po prostu wybrać jakiś inny internet?Ale jaki?Spotkał się ktoś z takim czymś?Ma ktoś może Neostradę i wyrazi swoją opinie?Z góry dziękuje za odpowiedzi!

uosv7x.jpg

Opublikowano

Ja mam neostradę 10mb, nie narzekam, wcześniej miałem orange pro 1 mb z limitem 3gb, u mnie w okolicy każdy chwali bo niby 30 zł drożej,ale:

- nie masz limitu

- szybsza prędkość

- jak będziesz brał neostradę to poczekaj do śiąt to będzie lepszy "prezent" bo narazie to same śmietki

- A co do Netii, przecież to działa na liniach TP... to co Oni Ci ściemniają że są już połączone linie tp...

- mi na liveboxie 2.0 (mam internet z tv) wyciąga około 8mb/s ale biorę pod uwagę że mam bardzo daleko do słupa i mam starą instalację, którą zakładał elektryk na przyszłość.

- Jeżeli linie to nie światłowód to nie ma co nawet marzyć o internecie 20mb/s nawet z netii.

Opublikowano

Ja mam netię i sprawuje się w miarę okej, tylko nie bierz telewizji z netii bo to kompletna kicha.

like_me_on_facebook.png

facebook.com/vershydesign

Opublikowano

Mam neostarde tą za 49 zł.Niby 10mb/s a czasem nawet do 13 dochodzi,nie mam z nia żadnych problemów,wszystko śmiga jak należy.:)

PS: Netii bym nie brał kumpel wzioł nie odbierała mu a niby miała odbierać i chciąc przejsć na neostrade musiał czekać jesli dobrze pamietam 3-4 miesiące..

01238193925141654940.jpg

Opublikowano

Bierz to co da Ci się podłączyć, mieszkam na wsi i niestety płacę 43zł za 1Mb, więc pomyśl sobie, że inni mają gorzej.

Admin Cienia
Opublikowano

Ja od kilku lat używam internetu od lokalnego dostawcy telewizji kablowej. Cena i prędkość jest przyzwoita, nie ma limitów transferu oraz problemów z operatorem. Zorientuj się czy w Twojej miejscowości jakaś firma oferuje coś podobnego.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ja mam Neostrade. Miałam tą 10 Mb i była super. Jak skończyła mi się umowa to przeszłam na 40 Mb i też było dobrze. Myślałam że więcej nie uciągnie ale niedawno znów kończyła mi się umowa i zaoferowali mi 80 Mb z tv i to jest dopiero odlot. Jak do tej pory jestem zadowolona z Orange i Neostrady. Bywały problemy ale gdzie ich nie ma ? Za to jak patrzę z perspektywy czasu to nie żałuję.

A ps to zwykły net po kablu tylko że w centrali zamontowali jakieś nowe sprzęty wiem że powoli zaczynają montować takie po Polsce ale jak na razie nie wszyscy mogą mieć 80 Mb. Może wkrótce już będzie wszędzie.

"Bycie człowiekiem przeważnie jest do kitu. Życie da się jakość znieść jedynie dzięki grom komputerowym." - Ernest Cline z książki "Player One".
"Czytelnik żyje tysiącem żyć zanim umrze. Ten zaś, kto nie czyta – tylko jednym." -  George R.R. Martin.
"Po wielkim niegdyś kraju, w którym się urodziłem, pozostała tylko nazwa. Nie miało znaczenia, kto był u władzy. Ci ludzie zamieniali się tylko krzesłami na pokładzie „Titanica” i wszyscy o tym wiedzieli."  - Ernest Cline "Player One".

Opublikowano

Powiem tak, jestem wyleczony z neostrad i innych gowien typu netia ;/. Obecnie posiadam internet od lokalnego dostawcy, mała firma, 8mb download i 1,5 up za 49zl, lecz! Nie ma takiego czegoś jak obciążenie sieci.. chodzbym pobieral 10 gier i 6 filmów i tak mam ping max 50. (Bez pobierania 15-30) i co najlepsze wszystkie te rzeczy pobierają sie z prędkoscia ok 800 kb/s. Więc radze poszukać coś podobnego :3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Bierz to co da Ci się podłączyć, mieszkam na wsi i niestety płacę 43zł za 1Mb, więc pomyśl sobie, że inni mają gorzej.

Weź mi nie mów. Mam Orange do 10, przy czym na początku po 2.5 chodziło przez jakieś 2-3 miesiące (powiedzieli, że około 1,5 będzie chodziło max), a teraz jest 1... Ogólnie to na pomarańczowych uważaj, bo do internetu masz jeszcze opłatę za utrzymanie linii (30 zł bodajże)..

zSCFQrN.png

Opublikowano

Może porozglądaj się u siebie w mieście za dostawcami neta. U mnie są dwaj dostawcy (nie żadna netia, vectra etc) i płacę 35zł za 10mb ;o

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...