Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zawód?

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To po Liceum od razu jest praca?  :huh: Po LO idę na studia oficerskie. To w Dęblinie strzelają z kałacha  :O  :O ? TERRORYŚCI  :ninja:

Nie prawda  <_<

Nie kiedy ten certyfikacik można sobie w dupę wsadzić, kiedy pracodawca liczy sobie wykształcenie.

Czytałem sporo opinii i wiem, że szkoły mundurowe nie są fajne. I jak nawet nie wiesz co to kałach i kto z niego strzela (tak w Polsce też mają żołnierze kałachy i jeżeli się nie mylę to jest to podstawowa broń, którą uczą czyścić i z której uczą strzelać) to sie nie odzywaj.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To po Liceum od razu jest praca?  :huh: Po LO idę na studia oficerskie. To w Dęblinie strzelają z kałacha  :O  :O ? TERRORYŚCI  :ninja:

Nie prawda  <_<

Nie kiedy ten certyfikacik można sobie w dupę wsadzić, kiedy pracodawca liczy sobie wykształcenie.

prawdziwy kałach kosztuje 40k $ więc używacie podróbek . Licem wojskowe  praktycznie nie ma nic wspólnego z prawdziwym wojskiem . bardziej to pod harcerstwo podchodzi .

A to już jak będę miał inżyniera to pewnie nie mogę iść na oficera >

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

prawdziwy kałach kosztuje 40k $ więc używacie podróbek . Licem wojskowe  praktycznie nie ma nic wspólnego z prawdziwym wojskiem . bardziej to pod harcerstwo podchodzi .

Nie podróbki tylko repliki jak już :) A i z tym liceum to prawda. Tam tylko sztuki walki uczą, kase bulą jak mogą, Tego co się tam nauczysz to: Pierwsza pomoc (już w 3 gim. powinieneś wszystko umieć), musztra oni z miesiąc musztry uczą, a ja się nauczyłem w 1 dzień na jednostce więc pozdro dla nich. I jeszcze robić sprawdzian z musztry. Kto widział, żeby się tyle czasu uczyć musztry?

Opublikowano

Czytałem sporo opinii i wiem, że szkoły mundurowe nie są fajne. I jak nawet nie wiesz co to kałach i kto z niego strzela (tak w Polsce też mają żołnierze kałachy i jeżeli się nie mylę to jest to podstawowa broń, którą uczą czyścić i z której uczą strzelać) to sie nie odzywaj.

Kto '' szczela '' z kałacha? Terroryści - to ich podstawowa broń, no chyba, że CT jakiegoś upier*oli to może podejść i w następnej rundzie śmigać z kałachem.  ^_^

4 lata w CS robi swoje :rolleyes:  

for real

W Dęblinie jest szkoła lotnictwa. Wątpię, że robią takie manewry, że otwierają kapsułę i napierdzielają z kałacha w wojska lądowe  <_<

Dobra, bo się zagłębiamy w sprawy wojska.

@topic

Mówię Ci. Z dwojga złego wolę iść do Liceum niż do Technikum, CHYBA ŻE nie chce Ci się już uczyć i się męczysz w szkole -> technikum.

Opublikowano

Kto '' szczela '' z kałacha? Terroryści - to ich podstawowa broń, no chyba, że CT jakiegoś upier*oli to może podejść i w następnej rundzie śmigać z kałachem.  ^_^

4 lata w CS robi swoje :rolleyes:  

for real

W Dęblinie jest szkoła lotnictwa. Wątpię, że robią takie manewry, że otwierają kapsułę i napierdzielają z kałacha w wojska lądowe  <_<

Dobra, bo się zagłębiamy w sprawy wojska.

@topic

Mówię Ci. Z dwojga złego wolę iść do Liceum niż do Technikum, CHYBA ŻE nie chce Ci się już uczyć i się męczysz w szkole -> technikum.

Jak nie wiesz nic o kałachach to się nie ośmieszaj i nie pisz głupot, że tylko terroryści strzelają z nich. Cs widać u Ciebie robi swoje.

Opublikowano

Jak nie wiesz nic o kałachach to się nie ośmieszaj i nie pisz głupot, że tylko terroryści strzelają z nich. Cs widać u Ciebie robi swoje.

Jak nie wiem? 30 naboi ma ;d.

Umiesz czytać? Czy mam ci to narysować? Dęblin to nie kałachy. Nie muszę wiedzieć dużo na ten temat, bo nie czuję potrzeby.   -.-

Masz coś jeszcze mądrego do napisania? > PW

@ topic

Dodam jeszcze, że tym czym się interesujesz - budowlanką, to lepiej jest po Liceum, dziękuje.

Opublikowano

Jak nie wiem? 30 naboi ma ;d.

Umiesz czytać? Czy mam ci to narysować? Dęblin to nie kałachy. Nie muszę wiedzieć dużo na ten temat, bo nie czuję potrzeby.   -.-

Masz coś jeszcze mądrego do napisania? > PW

@ topic

Dodam jeszcze, że tym czym się interesujesz - budowlanką, to lepiej jest po Liceum, dziękuje.

żyj swoimi marzeniami  ,  polskie wojsko jest tak przestarzałe już lepiej iść do wojsk specjalnych

Opublikowano

Geodezja 

Strażak zawodowy

Architekt

Żołnierz służb specialnych np Grom ( lecz szansze że się dostaniesz i zdasz egzaminy szkolenia itd to jakieś 0.0001 %)

Lekarz.

Żołnierz zwykły idziesz do szkoły wojskowiej potem do wojska i wtedy albo ci płacą normalnie wypłate lub jedziesz np na misje do afganistanu czy gdzieś i płacą ci od misji a nawet np od skoku spadochronem na misji też płacą.

xmMfHrm.png
Opublikowano

Kurde no nie wiem co mam wybrać... Nie wiele czasu zostało. Nie wiem co mnie interesuje, wszystko mógłym robić :D

Opublikowano

Kurde no nie wiem co mam wybrać... Nie wiele czasu zostało. Nie wiem co mnie interesuje, wszystko mógłym robić :D

Jeśli lubisz matme w sensie nie łeb jak sklep tylko same wzory. nic na pamięć  to geodezja

jeśli wf to wojsko/strażak

rysować, architekt

xmMfHrm.png
Opublikowano

Kucharz :D Zostań Paskalem lub Okrasa :D

Co do kucharzy to jeśli chcesz to idzie sie nauczyć bardzo dobrze gotować :)

Ja sam sie na taki zawod wybieram, tylko że nie trzeba szkoły aby zostać dobrym kucharzem :]

01238193925141654940.jpg

Opublikowano

A co myślicie aby pójść do technikum budowlanego na kierunek technik budownictwa i skonczyć szkołe z maturą oraz zawodem i starać się o pracę za granica/w polsce? A potem lecieć na inżyniera budownictwa? Da rade takie coś osiągnać? Zapewnie będzie ciężko w chuy na studiach. Nie wiem czy dałbym radę. 

Opublikowano

jeśli będziesz miał technika budownictwa to bezsens jest iśc na inżyniera budownictwa .

To już lepiej idź na elektryka bo zajebista robota potem na budowlańca .

Opublikowano

po technikum budownictwa to najwyzej majstrem na budowie zostaniesz iwec musisz isc koniecznie na studia - np architektura - dobra kasa.

ja tez jestem w III gimbazie ale ja ide na spedytora - cos takiego jak logistyk. praca fajna i zarobic tez mozna wiec jak chcesz to mozesz sobie ogarnac co i jak moze cie to zachęci 

blekitny_meczet_turcja_stambul.jpg

Opublikowano

Fajnie gdyby do tematu wpadły osoby, które w dowodzie mają więcej niż "naście" wiosen i posiadają doświadczenie zawodowe :)

Na początek pomyśl co chciałbyś robić i co Cię interesuje. Praca to nie tylko wciskanie guzików i klepanie tego samego w kółko, ale ciągłe samokształcenie, jeżeli chcesz być ekspertem w branży. W związku z tym ciężko będzie Ci przyswajać nowe "nudne" wiadomości a uwierz mi, że dodatkowo im człowiek ma więcej lat tym trudniej wbić sobie coś do głowy.

Dwa - sprawdź czy to się opłaci i z całym szacunkiem dla tego forum, ale nie rób tego tutaj. Polecam założenie konta na "pracuj" ! Tamtejsze dane całkiem nieźle pokrywają się z tymi faktycznymi.

Trzy - idź na jakieś praktyki, wycieczkę do firmy. Zobacz jak wygląda praca na Twoim stanowisku. Zacznij obracać się w tym środowisku. Zdobywaj kontakty i doświadczenie. Bądź aktywny.

Cztery - powodzenia ! :)

f.png

Opublikowano

jeśli lubię się opierdalać to coś zarobię nie ! , praca ma na celu trzymanie rodziny a nie czy mi się podoba czy nie . I tak większość ludzi robi coś innego niż co chcieli .

Myślałeś na wojskiem marynarka wojenna ?

trzeba być skończonym idiotą żeby iść w tych czasach do liceum , najwyżej potem zmywak w anglii ,. wszyscy myślą że pójdą do gimboogólniaka i po studiach będą mieć pracę to już jest mit. Na studiach uczy się na ilość a nie na jakość więc bywa tak że technik umie więcej niż inzynier , i tak jest po lepszych technikach które znajdują się najwyżej w rankingu .    Inżynier=technik ,. Po liceum masz jeden zawód a po technikum   ze studiami masz 2 zawody , kogo wybierze pracownik ? Już niech sobie każdy odpowie sam .

O ironio, a widzisz inżynierowie zatrudniają techników i zarabiają 3x tyle, co to kogo obchodzi ile to potrafi?

Trochę to śmieszne jak ludzie mówią, że po studiach inżynierskich nie ma pracy. U nas na uczelni średnio co 2 miesiące pracodawcy z całej Europy prowadzą wystawy na kampusie szukając pracowników. Tysiące projektów, w które można się zaangażować, wyjazdy za granicę i ktoś po takich studiach ma nie mieć pracy? Dobre :D

Mit o bezrobociu po studiach został ukształtowany przez wielce skrzywdzonych "absolwentów" uniwerków, którzy z zaskoczeniem stwierdzili, że filologia Serbska nie ma zastosowania na polskim rynku pracy. Politechnika to zupełnie inna sprawa, inżynier jest wszechstronny i potrafi dziesiątki razy więcej niż przeciętniak po technikum. 

I wiedza z technikum do niczego się nie przydaje, serio. Pierwsze 2 semestry to absolutny mord na kreatywności - Algebra, analiza, fizyka, chemia i inne bzdety mające odsiać słabszych studentów - tu daje przewagę liceum. Potem natomiast materiał z technikum jest robiony w jeden semestr po czym zostaje on poszerzany. Technikum da ci może lepsze oceny przez 1 semestr ale to tyle :)

Zabawne jest to, że każdy mówiący jakie to studia są chujowe nawet nie widział jak naprawdę wyglądają :D

TOPIC

Rób to co lubisz, nielubiana praca to zepsucie sobie własnego życia. Jeśli lubisz coś robić i będziesz pracował nad tego rozwijaniem (Ale naprawdę pracował) to będziesz w tym na tyle dobry, że bez problemu na tym zarobisz.

Twoja wiedza mnie powala. Kałasznikow słynie z bycia najtańszym i najbardziej niezawodnym karabinem na świecie, kosztuje 100$ a nie jakieś 40 xD

A liceum wojskowe to wstęp na studia wojskowe, które z kolei są drogą do oficerstwa, ja nie widzę w tym nic złego :)

Ta tylko uznałem, że warto dopowiedzieć - Ja po ogólniaku bez problemu dostałem się na drugi najlepszy kierunek na trzeciej najlepszej uczelni w kraju (Mechatronika, PWR) więc serio nie rozumiem jaki wy macie problem z LO :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Lubie prace budowlane, coś żeby pomalować, poszpachłować czy coś... ale z tego raczej koksów nie będzie.

Oj chłopie, zdziwisz się, w moich okolicach nie ma dużo takich dobrych majstrów, a Ci co u mnie robili wzięli dużo hajsu przez 2dni, i pomyśl sobie, że mają terminy zajęte do czerwca, to hajsu tyle, że się w pale nie mieści.

Opublikowano

O ironio, a widzisz inżynierowie zatrudniają techników i zarabiają 3x tyle, co to kogo obchodzi ile to potrafi?

Trochę to śmieszne jak ludzie mówią, że po studiach inżynierskich nie ma pracy. U nas na uczelni średnio co 2 miesiące pracodawcy z całej Europy prowadzą wystawy na kampusie szukając pracowników. Tysiące projektów, w które można się zaangażować, wyjazdy za granicę i ktoś po takich studiach ma nie mieć pracy? Dobre :D

Mit o bezrobociu po studiach został ukształtowany przez wielce skrzywdzonych "absolwentów" uniwerków, którzy z zaskoczeniem stwierdzili, że filologia Serbska nie ma zastosowania na polskim rynku pracy. Politechnika to zupełnie inna sprawa, inżynier jest wszechstronny i potrafi dziesiątki razy więcej niż przeciętniak po technikum. 

I wiedza z technikum do niczego się nie przydaje, serio. Pierwsze 2 semestry to absolutny mord na kreatywności - Algebra, analiza, fizyka, chemia i inne bzdety mające odsiać słabszych studentów - tu daje przewagę liceum. Potem natomiast materiał z technikum jest robiony w jeden semestr po czym zostaje on poszerzany. Technikum da ci może lepsze oceny przez 1 semestr ale to tyle :)

Zabawne jest to, że każdy mówiący jakie to studia są chujowe nawet nie widział jak naprawdę wyglądają :D

TOPIC

Rób to co lubisz, nielubiana praca to zepsucie sobie własnego życia. Jeśli lubisz coś robić i będziesz pracował nad tego rozwijaniem (Ale naprawdę pracował) to będziesz w tym na tyle dobry, że bez problemu na tym zarobisz.

Twoja wiedza mnie powala. Kałasznikow słynie z bycia najtańszym i najbardziej niezawodnym karabinem na świecie, kosztuje 100$ a nie jakieś 40 xD

A liceum wojskowe to wstęp na studia wojskowe, które z kolei są drogą do oficerstwa, ja nie widzę w tym nic złego :)

Ta tylko uznałem, że warto dopowiedzieć - Ja po ogólniaku bez problemu dostałem się na drugi najlepszy kierunek na trzeciej najlepszej uczelni w kraju (Mechatronika, PWR) więc serio nie rozumiem jaki wy macie problem z LO :D

o jakim ty kałachu mówisz ? Chyba podróbie , prawdziwy kałasznik z 2 wojny światowej mówię orginalnym kosztuje 40k$  , ja sobie tego nie wymyśliłem tylko oglądałem program w telewizji .

Skończ hrabia te studia i wyjedź na zmywak do anglii :)

w technikum przerobię ten sam materiał co w liceum i jeszcze będę miał pracę .

technikum + studia = 2 zawody , sukces w pracy

liceum+ studia = 1 zawód , mała wszechstronność której potrzeba na dzisiejszym rynku .

Na rynku potrzeba doświadczenie pracodawca ma w dupie twój papierek .   Teraz na uczelnie każdy idzie więc umiejętnosć nauczania spadła do zero liczy się ilość a nie jakoś ,  z tego wynika że technik wie więcej ( chodzi mi o technika które są najlepsze w polsce )

Opublikowano

Ludzie na forum nie wybiorą za Ciebie zawodu.

Sam powinieneś wiedzieć co Cię kręci i o czym masz choć minimalne pojęcie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

o jakim ty kałachu mówisz ? Chyba podróbie , prawdziwy kałasznik z 2 wojny światowej mówię orginalnym kosztuje 40k$  , ja sobie tego nie wymyśliłem tylko oglądałem program w telewizji .

Skończ hrabia te studia i wyjedź na zmywak do anglii :)

w technikum przerobię ten sam materiał co w liceum i jeszcze będę miał pracę .

technikum + studia = 2 zawody , sukces w pracy

liceum+ studia = 1 zawód , mała wszechstronność której potrzeba na dzisiejszym rynku .

Na rynku potrzeba doświadczenie pracodawca ma w dupie twój papierek .   Teraz na uczelnie każdy idzie więc umiejętnosć nauczania spadła do zero liczy się ilość a nie jakoś ,  z tego wynika że technik wie więcej ( chodzi mi o technika które są najlepsze w polsce )

To naprawdę bardzo ciekawe, że wiesz jak jest z pracą po studiach lepiej ode mnie, przy czym pewnie nigdy nie byłeś nawet w budynku żadnej poważniejszej uczelni :D Ba, pewnie nawet  nie skończyłeś tego technikum ale wiesz wszystko najlepiej, najs ;)

Nie wyjadę na zmywa do Anglii, prawdopodobnie będę zatrudniał ludzi, którzy skończyli tylko technikum :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

To naprawdę bardzo ciekawe, że wiesz jak jest z pracą po studiach lepiej ode mnie, przy czym pewnie nigdy nie byłeś nawet w budynku żadnej poważniejszej uczelni :D Ba, pewnie nawet  nie skończyłeś tego technikum ale wiesz wszystko najlepiej, najs ;)

Nie wyjadę na zmywa do Anglii, prawdopodobnie będę zatrudniał ludzi, którzy skończyli tylko technikum :)

Nie wiem czy to do mnie było , ale ja nie zamierzam kończyć edukacji na najlepszym w technikum w polsce które po nim mam na 100% zapewnioną robotę , ponad 90% szans że dostanę się na najlepsza studia w województwie jak i w polsce , i że przerobię ten sam materiał co na studiach 1 i 2 rok .

Ja jestem ciekaw kto cię przyjmie bez doświadczenia ? 

Wymagane jest minimum kilka lat , za darmo będziesz robił ?

Ja po technikum mam doświadczenie  akurat jestem po mechatronice to jest zbyt rozległy kierunek by znaleść prace po studiach , teraz są potrzebni  specjaliści od wąskiego zakresu wiedzy . Dlatego wybrałem mechatronikę a jak Bóg da i ukończę ta pierdoloną szkołę  KTÓRA JEST 3X TRUDNIEJSZA NIZ LICEUM myślę że pójdę na studia w ograniczonym zakresie wiedzy i BEDE MIAL TO CHOLERNA PRACE .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...