Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zawód?

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jaki kierunek byście polecili aby w przyszłości mieć dobrze* i łatwo dostępną pracę? *chodzi mi o ok. 2000zł bez żadnych przekrętów... Myślałem nad morską w kołobrzegu, ale niestety trochę droga ta szkoła jak dla mnie... Nie piszcie nic z INFORMATYKĄ bo mnie to nie kręci. Uczyć uczę się średnio, na 3/4. Nie chce nic związanego z chemią/polskim/zajęcia artystyczne. 

Co sądzicie o BHP? Ciekawy kierunek tylko ponoć bardzo odpowiedzialny a nie chciałbym zwalić czegoś w pracy, by później zostać zwolnionym. 

Piszcie swoje propozycje  B)

//jak coś to mieszkam w województwie zachodniopomorskim 

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

znajdź na początku to co lubisz, możesz nawet więcej zarobić nosząc gówno w koszyku i lubić to niż pracować jako majster na budowie i cie to nie kręci.

Opublikowano

Lubie prace budowlane, coś żeby pomalować, poszpachłować czy coś... ale z tego raczej koksów nie będzie.

Opublikowano

teoretycznie szkoła średnia niczego cie nie nauczy, serio. 

lepiej idź do ogólniaka, a potem na studia na budowlankę, nie wiem inżynier lądowy, dobry hajsik z tego jest, np. kierownik budowy itp.

Opublikowano

Rob to co lubisz.. nie patrz na zarobek poniewaz co Ci z takiej pracy której nie lubisz wykonywać?..

Jeśli lubisz budowlanke to idz w tym kierunku.. jak znajdziesz jakąs lepszą oferte to z 4 tysiaki idzie wyciągnąc na miesiąc;)

01238193925141654940.jpg

Opublikowano

znajdź na początku to co lubisz, możesz nawet więcej zarobić nosząc gówno w koszyku i lubić to niż pracować jako majster na budowie i cie to nie kręci.

jeśli lubię się opierdalać to coś zarobię nie ! , praca ma na celu trzymanie rodziny a nie czy mi się podoba czy nie . I tak większość ludzi robi coś innego niż co chcieli .

Myślałeś na wojskiem marynarka wojenna ?

teoretycznie szkoła średnia niczego cie nie nauczy, serio. 

lepiej idź do ogólniaka, a potem na studia na budowlankę, nie wiem inżynier lądowy, dobry hajsik z tego jest, np. kierownik budowy itp.

trzeba być skończonym idiotą żeby iść w tych czasach do liceum , najwyżej potem zmywak w anglii ,. wszyscy myślą że pójdą do gimboogólniaka i po studiach będą mieć pracę to już jest mit. Na studiach uczy się na ilość a nie na jakość więc bywa tak że technik umie więcej niż inzynier , i tak jest po lepszych technikach które znajdują się najwyżej w rankingu .    Inżynier=technik ,. Po liceum masz jeden zawód a po technikum   ze studiami masz 2 zawody , kogo wybierze pracownik ? Już niech sobie każdy odpowie sam .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Lubie prace budowlane, coś żeby pomalować, poszpachłować czy coś... ale z tego raczej koksów nie będzie.

Kokosów nie będzie ? Za granicą jeżeli będziesz się przykładał i starał i znajdziesz dobrą robote to mozesz zarobic w chuk. Uwierz.

Dla przykladu:

-najmniej za granicą zarobisz za prace budowlane 1500 euro ( 6000zł)

- Najwiecej 2 tysiace , 2 i poł ( coś okolo 8 tys-10 tys)

Więc dobrze to przemyśl.

Opublikowano

Myślicie, że technikum budowlane byłoby dobre? Co musiałbym zrobić aby znaleźć pracę za granicą? Pewnie tylko znajomości a język umiem. 

Opublikowano

Myślicie, że technikum budowlane byłoby dobre? Co musiałbym zrobić aby znaleźć pracę za granicą? Pewnie tylko znajomości a język umiem. 

na budowie zarobisz do 150zł dziennie , więc się opłaca ale ta praca to tylko na pewien okres max 10 lat potem człowiek jest wykończony .

Opublikowano

jeśli lubię się opierdalać to coś zarobię nie ! , praca ma na celu trzymanie rodziny a nie czy mi się podoba czy nie . I tak większość ludzi robi coś innego niż co chcieli .

Myślałeś na wojskiem marynarka wojenna ?

trzeba być skończonym idiotą żeby iść w tych czasach do liceum , najwyżej potem zmywak w anglii ,. wszyscy myślą że pójdą do gimboogólniaka i po studiach będą mieć pracę to już jest mit. Na studiach uczy się na ilość a nie na jakość więc bywa tak że technik umie więcej niż inzynier , i tak jest po lepszych technikach które znajdują się najwyżej w rankingu .    Inżynier=technik ,. Po liceum masz jeden zawód a po technikum   ze studiami masz 2 zawody , kogo wybierze pracownik ? Już niech sobie każdy odpowie sam .

kurwa ile ty masz lat dzieciaku, że ty wiesz wszystko.

ja jestem po technikum ekonomicznym, brat po informatycznym i ja ani on gówno wiemy po technikum, a uczyliśmy się na 3/4/5. zresztą brat po technikum informatycznym szukał roboty 3 miesiące i znalazł pomagiera przy kablach, ale to wait nie informatyk, więc pierdolnij się w banie i najpierw obczaj rynek.

teraz technik na równo z ogólniakiem, tu i tu nie ma roboty. jeśli ty idziesz do ogólniaka a potem wybierasz zarządzanie i marketing albo psychologia to się potem nie dziw że roboty nie możesz znaleźć jak tego jest od zajebania.

Opublikowano

ja jestem po technikum ekonomicznym, brat po informatycznym i ja ani on gówno wiemy po technikum, a uczyliśmy się na 3/4/5. zresztą brat po technikum informatycznym szukał roboty 3 miesiące i znalazł pomagiera przy kablach, ale to wait nie informatyk, więc pierdolnij się w banie i najpierw obczaj rynek.

teraz technik na równo z ogólniakiem, tu i tu nie ma roboty. jeśli ty idziesz do ogólniaka a potem wybierasz zarządzanie i marketing albo psychologia to się potem nie dziw że roboty nie możesz znaleźć jak tego jest od zajebania.

jak się idzie to patologicznego liceum tak jest , gówno mnie twoje oceny obchodza bo jeden  leci na dopach w dobrym techniku a w innym miałby pasek . Mówię tu o technikum które ma dobrą renomę .  Ja po technikum mam 100% szanse na robotę i 90% szans że dostanę się na najlepsze studia w województwie . Twoje liceum możesz sobie w dupe wsadzić . 

Opublikowano

technikum 2 na mazowszu, względem technika a nie technika informatyka, więc pierdol się.

wiesz gdzie mnie obchodzi twoje województwo i najlepsze studia. 

ja upieram się przy tym, że po technikum jak i po liceum nie ma roboty, więc lepiej iść na te liceum odjebać 3 lata i pójść na studia, jesli ktoś nie planuje studiować to niech idzie do tego technikum, wiadomo.

Opublikowano

Jest pracodawca co bardziej ceni wykształcenie, a raz jest taki co może cenić doświadczenie.

Jest różnie. Rób to co cie kręci, to co lubisz. Na twoim miejscu bym poszedł do Liceum na Mat-Fiz, potem na studia związane z inżynierią.

Jak będziesz mieć szczęście to później będziesz tylko rozkazywać robolom po zawodówce i zgarniać duuuży szmal :)

Opublikowano

Technik nie jest na równi z ogólniakiem bo w technikum masz od razu zawód i na 200% wiesz więcej niż po liceum. Widocznie źle trafiłeś...

Opublikowano

Technik nie jest na równi z ogólniakiem bo w technikum masz od razu zawód i na 200% wiesz więcej niż po liceum. Widocznie źle trafiłeś...

Nie jest masz rację, masz większe szansę na pracę niż po liceum, ale teraz jak sam ze swojego doświadczenia i z brata mówię, choć nie wiem czy to się nawet nie pogorszy to lepiej było iść do liceum i nie pierdolić się teraz z robotą kilka miesięcy.

Opublikowano

technikum 2 na mazowszu, względem technika a nie technika informatyka, więc pierdol się.

wiesz gdzie mnie obchodzi twoje województwo i najlepsze studia. 

ja upieram się przy tym, że po technikum jak i po liceum nie ma roboty, więc lepiej iść na te liceum odjebać 3 lata i pójść na studia, jesli ktoś nie planuje studiować to niech idzie do tego technikum, wiadomo.

pisałem technik =inżynier .

Po studiach po ogólniaku też nie masz roboty .

Opublikowano

nie ma nigdzie roboty nie rozumiesz? nigdzie..

po studiach po ogólniaku? a powiedz mi a kto później patrzy czy kończyłeś technika czy ogólniaka jak patrzą raczej na studia, szkoła średnia to pierdolenie tylko.

dobra, nie chce mi się dyskutować panowie wszechwiedzący, ja jestem starszy i mam doświadczenie, ale wy wiecie swoje.

Opublikowano

Nie jest masz rację, masz większe szansę na pracę niż po liceum, ale teraz jak sam ze swojego doświadczenia i z brata mówię, choć nie wiem czy to się nawet nie pogorszy to lepiej było iść do liceum i nie pierdolić się teraz z robotą kilka miesięcy.

a za granicą szukałeś? W Londynie np.?

Opublikowano

nie ma nigdzie roboty nie rozumiesz? nigdzie..

po studiach po ogólniaku? a powiedz mi a kto później patrzy czy kończyłeś technika czy ogólniaka jak patrzą raczej na studia, szkoła średnia to pierdolenie tylko.

dobra, nie chce mi się dyskutować panowie wszechwiedzący, ja jestem starszy i mam doświadczenie, ale wy wiecie swoje.

ale to nie o oto chodzi czy jest robota czy nie , tylko wyglądasz lepiej jak  masz 2 zawody .

Opublikowano

pisałem technik =inżynier .

Po studiach po ogólniaku też nie masz roboty .

Co ty gadasz  :huh:

Moja siostra jest po humanie i w trakcie studiów - filologia polska. Na 3 roku już ma praktyki w jednej z największych gazet w Łodzi.

@topic

Zależy od twoich aspiracji. Jeżeli już męczy cię nauka to lepiej idź to technikum i odpierdziel te 4 lata. 

Ja kończę 3 klasę gimnazjum i idę do Liceum kl. Wojskowa, bo się tym interesuję. 

ew. jak lubisz samochody i motoryzację, to tak jak pisałem :

Ogólniak Mat-Fiz > Studia - Inżynieria ( samochody ) > i możesz sam sobie złożyć samochód, a taki Technik tego nie umie.

1 zasada. Nie patrz na to czy jest z tego kasa, czy po technikum masz pracę.

Patrz na to co cię interesuję i czy chcesz się dalej uczyć. Jak tak to obowiązkowo Liceum.  :rolleyes:

Opublikowano

Moja siostra jest po humanie i w trakcie studiów - filologia polska. Na 3 roku już ma praktyki w jednej z największych gazet w Łodzi.

@topic

Zależy od twoich aspiracji. Jeżeli już męczy cię nauka to lepiej idź to technikum i odpierdziel te 4 lata. 

Ja kończę 3 klasę gimnazjum i idę do Liceum kl. Wojskowa, bo się tym interesuję. 

Ogólniak Mat-Fiz > Studia - Inżynieria ( samochody ) > i możesz sam sobie złożyć samochód, a taki Technik tego nie umie.

Patrz na to co cię interesuję i czy chcesz się dalej uczyć. Jak tak to obowiązkowo Liceum.  :rolleyes:

I myślisz, że po klasie wojskowej od razu Cie do wojska przyjmą? Ledwo nawet nie wiadomo czy 10% sie dostanie z lo. Wątpie by Ci dała coś ta klasa wojskowa skoro w wojsku swoimi sposobami Cię od nowa będą uczyć i tak. Pozatym nie myśl, że jak pójdziesz do lo na wojskowy profil to bedziesz strzelał z kałacha czy z czegoś innego. Sama teoria i jakieś sztuki walki beda i jeszcze plac za nic.

Opublikowano

@topic

prosze Cię  w liceum uczycie się może 1/3 tego co w technikum .

Opublikowano

w lo o profilu wojskowym niestety nic nie masz natomiast jeżeli po liceum pójdziesz do wyższej szkoły oficerskiej i skończysz tam nauczanie a potem pójdziesz do wojska to masz szanse dobrze zarobić :)

co do technikum a liceum to prawda jest taka, że w polsce ciężko jest znaleźć robotę tutaj i tutaj i to jest fakt natomiast zagranicą najważniejsze jest wykształcenie, papierek ponieważ tam liczą się tym kim jesteś a bez tych drobiazgów jesteś nikim tak więc tutaj góruje technikum a czy u nas w kraju technikum naprawdę jest lepszym wyborem niż ogólniak? również uważam, że tak gdyż ja będąc w tech. hotelarskim już po praktykach pracuje w 5 gwiazdkowym hotelu na pozycji kelnera a za rok będę robił certyfikaty na pracę w recepcjii a jeszcze rok później mam egzamin zawodowy i mature ? więc porównajcie sobie sami co daje liceum? = mature i nic więcej . Co daje technikum? - certyfikaty, klasyfikacje zawodowe , mature , zawód .

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

I myślisz, że po klasie wojskowej od razu Cie do wojska przyjmą? Ledwo nawet nie wiadomo czy 10% sie dostanie z lo. Wątpie by Ci dała coś ta klasa wojskowa skoro w wojsku swoimi sposobami Cię od nowa będą uczyć i tak. Pozatym nie myśl, że jak pójdziesz do lo na wojskowy profil to bedziesz strzelał z kałacha czy z czegoś innego. Sama teoria i jakieś sztuki walki beda i jeszcze plac za nic.

To po Liceum od razu jest praca?  :huh: Po LO idę na studia oficerskie. To w Dęblinie strzelają z kałacha  :O  :O ? TERRORYŚCI  :ninja:

w lo o profilu wojskowym niestety nic nie masz 

Nie prawda  <_<

Co daje technikum? - certyfikaty, klasyfikacje zawodowe , mature , zawód .

Nie kiedy ten certyfikacik można sobie w dupę wsadzić, kiedy pracodawca liczy sobie wykształcenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...