Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy taskbar

DarwoR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednakże do której kultury nawiązuje metin?

Śmiechłem.

Metin nie nawiązuje do żadnej kultury to gra fantasy z elementami azjatyckimi, podejrzewam że chodziło Ci o styl, a nie o kulturę ale to swoją drogą.

Co do "śmiechłem", mi to szczerze obojętne czy Tobie się podobają jego prace i również obojętne jest mi to czy działa to w drugą stronę, także takie komentarze wygłaszaj w towarzystwie które utożsamia się z Twoim zdaniem, ja tego nie robię.

0VPaRnd.png

Opublikowano

No faktycznie, przyznaje racje, nie prezentuje się najlepiej. Bardziej tu chodzi o to, ze nie prezentuje się dobrze W TEJ GRZE, niż że projekt jest do bani, bo tak nie jest.

Nie wiem, jak osoby nie zajmujące się grafiką, ale ja np (i myślę, że inni graficy przyznają mi rację) mam odczucie, jakby to zostało na chama tam wklejone bez "pomyślunku".

Grafika jako grafika przedstawiona w pierwszym poście jest w normie, ale połączenie tego z Metin2 to zupełna pomyłka. To nie ma ani jednej części wspólnej z grafiką obecną w Metinie... Taskbar nie do tej gry.

Lecz nie wiem czemu ale aż mnie kusi by wykorzystać lewy element do oteksturowania rękojeści w jakieś broni. Myślę, że mogłoby wyjść całkiem fajnie.

Co do grafików zajmująch się grafiką w cliencie... świetnie bawicie się w RGB zapominając, że macie dostępne ARGB, które daje ciekawe efekty zwłaszcza przy interface.

PS. Zakodowałeś, czy po prostu edytowałeś screena? :D

Jasne, że screen. Zbyt cenię swój czas, by to kodować tylko po to, by zrobić screena i następnie wykonać backup... :D

Opublikowano

Paskudny taskbar do tego mega wzorowany na tym z gry KingsRoad

mega wzorowany?

jak ja ni chuja sie na tej grze wzorowalem ;)

kazdy ma swoje gusta

Opublikowano

Grafika jako grafika przedstawiona w pierwszym poście jest w normie, ale połączenie tego z Metin2 to zupełna pomyłka. To nie ma ani jednej części wspólnej z grafiką obecną w Metinie... Taskbar nie do tej gry.

Lecz nie wiem czemu ale aż mnie kusi by wykorzystać lewy element do oteksturowania rękojeści w jakieś broni. Myślę, że mogłoby wyjść całkiem fajnie.

Co do grafików zajmująch się grafiką w cliencie... świetnie bawicie się w RGB zapominając, że macie dostępne ARGB, które daje ciekawe efekty zwłaszcza przy interface.

Jasne, że screen. Zbyt cenię swój czas, by to kodować tylko po to, by zrobić screena i następnie wykonać backup... :D

RGBA* Chociaż, jak zwał, tak zwał. Nie do każdego projektu pasuje dodanie kanału alpha, czy ogólnie zmniejszenie opacity. W wypadku tego taskbara raczej bym sobie nie wyobrażała zastosowanie takiej techniki.

Opublikowano

RGBA* Chociaż, jak zwał, tak zwał. Nie do każdego projektu pasuje dodanie kanału alpha, czy ogólnie zmniejszenie opacity. W wypadku tego taskbara raczej bym sobie nie wyobrażała zastosowanie takiej techniki.

Racja, mój błąd. Akurat tutaj kanał Alpha mógłby sprawić, że pasek nie byłby taki "ciężki".

Opublikowano

Praca wygląda mega .

Gdybym był administratorem - chciałbym mieć taką na swoim serwerze .

Zapłacił Ci w naturze za tą wypowiedź czy jak? ^^

0VPaRnd.png

Opublikowano

Darwor bardzo dobra praca mam nadzieję że częściej będziesz takie wykonywał

Powodzonka życze !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...