Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy taskbar

DarwoR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Biore! Dzięki! 

Daj pełne Code i DL.

samo psd udostepniam. kodu nie dam

To że go dodałeś do tematu to nie znaczy że może być autorstwa autora tematu

"fucklogic" 

dobra idz psuj kwadraty w psie

Opublikowano

Ładne,szkoda że bez kodu bo dla mnie to czarna magia.

Taskbar bardzo ładny,widziałem do w mediach.

Plusa zostawiam za własną prace :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Praktycznie zero jakiegokolwiek połączenia z klimatem gry. Taki taskbar może by pasował do gry typu Cabal Online, ale nie do Metina.

Opublikowano

Praktycznie zero jakiegokolwiek połączenia z klimatem gry. Taki taskbar może by pasował do gry typu Cabal Online, ale nie do Metina.

możliwe, ale robiłem go na zlecenie.

zleceniodawcy się podobał a, że poleciał w chuja to inna bajka ;)

Opublikowano

Wy wszystko komentujecie na zasadzie "nie pasuje do metina", kurde, a co teraz pasuje do metina? Nic, dosłownie nic. Jedyne co pasuje do metina, to sama, oryginalna grafika clienta, oficjalna strona gry i tyle.

Co to w ogole znaczy "pasujące do metina", czyli jakie? Bo tyle razy zadawałam to pytanie, a jakoś nigdy nikt nie był w stanie udzielić mi znaczącej i konkretnej odpowiedzi.

Taskbar bardzo fajny, mi się podoba jego wykonanie.
fap+

Specjalista
Opublikowano

o.O udostępniasz to :) wielki plus dla Ciebie.

Lecz masz może jakiegoś ss-a z gry,nie będzie to za duże.

Rozdzielczość 800x600 nie będzie źle wyglądać ?

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

o.O udostępniasz to :) wielki plus dla Ciebie.

Lecz masz może jakiegoś ss-a z gry,nie będzie to za duże.

Rozdzielczość 800x600 nie będzie źle wyglądać ?

Pewnie pół ekranu zasłoni, drugie pół będzie poza ekranem ale to niiic :D ważne że nowość :D

@Edit. nie zbyt mi się to podoba :p

nlcEZxg.png

Opublikowano

Wy wszystko komentujecie na zasadzie "nie pasuje do metina", kurde, a co teraz pasuje do metina? Nic, dosłownie nic. Jedyne co pasuje do metina, to sama, oryginalna grafika clienta, oficjalna strona gry i tyle.

Co to w ogole znaczy "pasujące do metina", czyli jakie? Bo tyle razy zadawałam to pytanie, a jakoś nigdy nikt nie był w stanie udzielić mi znaczącej i konkretnej odpowiedzi.

Taskbar bardzo fajny, mi się podoba jego wykonanie.

fap+

Client - interface, który nie dekoncentruje gracza. Powinien zajmować jak najmniejszą część ekranu. Dlatego świetnie sprawdzają się przeźroczyste elementy które nie są "ciężkie". Do elementów typu minimapa i lewa strona taskbar można dodać jakiś motyw łączący stronę z clientem. Metin to styl orientalny, a nie nowoczesny... przynajmniej z założenia... Ten taskbar jest tego przeciwieństwem. Strasznie rozwinięty w górę, ciężki i pasuje pod gry sci-fiction typu Cabal Online.

Strona - Brak oczojebnych kolorów i zachowanie jakiegoś powiązania z grą, lecz nie na siłę, jak niektórzy próbują zrobić. Tobie akurat często udaje się trafić w klimat ze stronami. Reszta to już wyobraźnia grafika. Stronę połączyć z grą jest poważnie łatwo, wystarczy tylko pomysł (i nie mam tu na myśli części graficznej, lecz też kodowanie i wykorzystanie gotowych już rozwiązań użytych w cliencie).

Opublikowano

Teoretycznie sie z Toba zgadzam, ale mt2 już przeszło taką ewolucje dawno temu, że teraz już zrobienie czegoś tak, jak napisałeś jest rzadko akceptowane. Gdyby każdy grafik robił projekty dla mt2 w takim stylu, czyli orientalnym, nawiązującym do Azji, klimatycznym, estetycznym i przede wszystkim minimalistycznym, to privki nie miałyby się jak wyróżnić. Zapanowałaby monotonia.

Dlatego ja nadal pozostaje w przekonaniu, że "nawiązuje do metina" już dawno, bardzo dawno nie istnieje.

Opublikowano

Są podzielone zdania ale i tak wolałbym żeby serwery zachowywały ten klimat 2008 - 2011 bo teraz to już nie jest ten metin co dawniej i wydaje mi się że więcej ludzi podzieliło by moje zdanie :p

nlcEZxg.png

Opublikowano

Teoretycznie sie z Toba zgadzam, ale mt2 już przeszło taką ewolucje dawno temu, że teraz już zrobienie czegoś tak, jak napisałeś jest rzadko akceptowane. Gdyby każdy grafik robił projekty dla mt2 w takim stylu, czyli orientalnym, nawiązującym do Azji, klimatycznym, estetycznym i przede wszystkim minimalistycznym, to privki nie miałyby się jak wyróżnić. Zapanowałaby monotonia.

Dlatego ja nadal pozostaje w przekonaniu, że "nawiązuje do metina" już dawno, bardzo dawno nie istnieje.

Oczywiście że istnieje, zobacz sobie galerie w moim profilu i powiedz mi że odbiega od klimatu metina.

Zgadzam się z Tobą co do kwestii tego że klimat metina nawiązuje do Azji (bardziej antycznej bym nawet rzekł), natomiast nie zgadzam się co do tego że metin przeszedł ewolucję, to Nasze polskie retardy nic nie potrafią i kopiują byle gówno do Metina (np. ten pasek z 1 posta w tym temacie).

Przecież na globalnych serwerach też nie wszystko jest azjatyckie/orientalne, weźmy chociażby grotę wygnańców czy nowe mapy z Przylądku Smoczego Ognia.

Chodzi natomiast o to żeby elementy były robione tak jak w Metinie, a nie wklejane z ch*j wie skąd (np. to coś po prawej i lewej stronie w taskbarze z 1 posta).

Na domiar złego dopisek "jako iż pewna osoba poleciała w chuja wrzucam Wam tutaj taskbar", ja osobiście i myślę że 99,9% ludzi na świecie, też by leciało w ch*ja z człowiekiem który przysyła im takie coś, nawet ośmielałbym się go podejrzewać o niezrównoważonego psychicznie.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Orientalne - to motyw przewodni tej gry ;-)

Opublikowano

Zgadzam się z Tobą co do kwestii tego że klimat metina nawiązuje do Azji (bardziej antycznej bym nawet rzekł), natomiast nie zgadzam się co do tego że metin przeszedł ewolucję, to Nasze polskie retardy nic nie potrafią i kopiują byle gówno do Metina (np. ten pasek z 1 posta w tym temacie).

Nie kopiują. Wystarczy zobaczyć stare, bardzo stare szablony zielska, silverki i tym podobnych. Nie sądzę, by ktoś przypisał im miano "metinowych", gdyby z góry nie wiedzieli, ze takowymi są.

Ja sama siedzę w tej branży i na kilkaset zleceń, jakie otrzymałam, to może raptem z 10 było takich, które jasno wskazywały na to, że ma być to "totalnie metinowskie, azjatyckie" :)

Opublikowano

Ogólnie podoba mi się, ciekawe, coś całkowicie nowego, ale! Totalnie nie pasuje środek. Wygląda to tak, jakby te rzeczy po lewej i prawej stronie były tylko nałożone na ten środek. Zmienić "złoty pasek" - ten na środku, może nałożyć gradient? Czerwono-niebieski? A sam środek, gdzie jest miejsce na "potki, skille, itd.", oblepić takimi "łuskami" (nie wiem jak to nazwać) w odcieniach szarości? :)

Opublikowano

Orientalne - to motyw przewodni tej gry ;-)

Pamiętaj że styl orientalny to też Egipt, Indie, niekoniecznie tylko klimat chiński/japoński.

Nie kopiują. Wystarczy zobaczyć stare, bardzo stare szablony zielska, silverki i tym podobnych. Nie sądzę, by ktoś przypisał im miano "metinowych", gdyby z góry nie wiedzieli, ze takowymi są.

Ja sama siedzę w tej branży i na kilkaset zleceń, jakie otrzymałam, to może raptem z 10 było takich, które jasno wskazywały na to, że ma być to "totalnie metinowskie, azjatyckie" :)

Zielsko to akurat 100%-owy antytalent więc mnie tym nie przekonałaś :P

Co do miana metinowego, to osobiście uważam i myślę że wiele ludzi to podziela że nie ma takich przymiotników jak "metinowy", "metinowych", "metinowe".

Coś może pasować do stylu metina, ale nie może być "metinowe", uważam że to też warto podkreślić.

Co do tego że nie kopiują, bardzo bym prosił o nie szerzenie takich herezji, na tym forum takich grafików co robią coś od 0 jest może z pięciu, wliczając w to mnie i Ciebie.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Pamiętaj że styl orientalny to też Egipt, Indie, niekoniecznie tylko klimat chiński/japoński.

Jednakże do której kultury nawiązuje metin?

Śmiechłem.

Opublikowano

Tu bardziej chodziło mi o zobrazowanie co jest "popularne" i kupowane na serwery prywatne chociażby pod postacią strony www od dłuższego czasu. Jeden rodzaj projektu zaczyna "oddziaływać" na inne, wliczając w to interface gry, prezentacje serwerów itp. Dlatego ja pozostaje w przekonaniu, że styl grafiki mt2 już dawno przeszedł ewolucje i zboczył z "wyznaczonego kursu" powoli zamieniając ta grę w coś innego. Dla siebie możemy robić i w sumie robimy projekty, które będą aż krzyczały "azjatycka gra!", ale z doświadczenia wiem, że mało już ktoś tego typu zlecenia składa.

Jednakże do której kultury nawiązuje metin?

Azjatyckiej. Tzw "starożytnej Azji", a raczej tego typu sztuki.

Opublikowano

Niektórzy się rozpędzili (w tym sami twórcy gry) i Metin odchodzi od swojego pierwotnego klimatu. Nie zmienia to faktu, że jest to zły kierunek. Rzucam screena jak ten pasek wyglądałby w grze... Jeśli w tym kierunku ma iść grafika w cliencie to może lepiej zawrócić i wybrać inną drogę? To że są zlecenia na przeróżne interface - zgoda, ale to nie oznacza, że graczom się to podoba, a wręcz przeciwnie to tylko wymysł adminów idących za "modą" na wymyślne interface. Ludzie znów chcą starego dobrego metina, a interface to totalne uzupełnienie clienta.

IXcxttk.jpg

Opublikowano

Niektórzy się rozpędzili (w tym sami twórcy gry) i Metin odchodzi od swojego pierwotnego klimatu. Nie zmienia to faktu, że jest to zły kierunek. Rzucam screena jak ten pasek wyglądałby w grze... Jeśli w tym kierunku ma iść grafika w cliencie to może lepiej zawrócić i wybrać inną drogę? To że są zlecenia na przeróżne interface - zgoda, ale to nie oznacza, że graczom się to podoba, a wręcz przeciwnie to tylko wymysł adminów idących za "modą" na wymyślne interface. Ludzie znów chcą starego dobrego metina, a interface to totalne uzupełnienie clienta.

IXcxttk.jpg

No faktycznie, przyznaje racje, nie prezentuje się najlepiej. Bardziej tu chodzi o to, ze nie prezentuje się dobrze W TEJ GRZE, niż że projekt jest do bani, bo tak nie jest.

Nie wiem, jak osoby nie zajmujące się grafiką, ale ja np (i myślę, że inni graficy przyznają mi rację) mam odczucie, jakby to zostało na chama tam wklejone bez "pomyślunku".

PS. Zakodowałeś, czy po prostu edytowałeś screena? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...