Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Taki vps ile slotów pociągnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ile taki vps pociągnie maksymalnie slotów bez lagów przy 25~pluginach (silniku craftbukkit/spigot - tu jeszcze nie wiem) na serwerze skyblock, plus oczywiście system operacyjny Ubuntu 64bit? Ostatnia oferta (VPS Classic 4): https://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml

jak napiszesz to w dobrym dziale to na pewno dostaniesz odpowiedź.

vps 2 pociągnie z 30 slotów

vps 3 pociągnie z 50 slotów

vps 4 pociągnie z 90-100

wszystko wymienione wyżej na dobrej konfiguracji pociągnie jeszcze więcej.

Opublikowano

Po pierwsze uzyskałem już odpowiedź, która mnie satysfakcjonuje. Po drugie nie pytam o zdanie kogoś, kto zapewne nigdy nie postawił serwera bez 10 poradników jak tego dokonać na linuksie, debian 7 to już przeżytek w porównaniu do ubuntu 13.10 . Na tanich hostingach zazwyczaj jest debian a najnowszego ubuntu brak, więc krąży legenda, że debian jest najwydajniejszy. Tyle ode mnie.

@@Edit

Z resztą nie zrozumiałem w pełni tego co zapewne chciałeś przekazać. Lagi? Mógłbym wgrać na tym vps równie dobrze Windowsa i byłby to serwer bez lagów. Sam nie wiesz chyba o co w tym chodzi.

Opublikowano

Co prawda ubuntu 13.10 ma w wersji server parę nowinek i usprawnień, lecz to debian jest bardziej stabilny, a to jest najważniejsze. Mam 3 letnie doświadczenie w linuxie, więc swoje wiem.

Po drugie do ubuntu wprowadzają aktualizacje repo bez sprawdzania stabilności pakietów.

Opublikowano

Najpierw twierdzisz, że na ubuntu ,,będę miał lagi" a potem, że jest wydajniejszy niż debian ale nie jest tak stabilny. To tak jakbym wgrał sobie Windows 98 bo jest super stabilny, zero aktualizacji od lat! Do tego co to są lagi? Jak ustawię na serwerze 10 slotów to też bym miał lagi? W temacie chciałem się tylko doinformować czy jest sens dzierżawy tego vps ze względu na jego możliwości, więc nie wiem po co tworzysz dyskusje na temat tego co jest aktualizowane a co nie? Temat już rozwiązany, jak chcesz o tym dyskutować to załóż swój własny z tym związany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...