Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Nasza największa zaletą jest to iż posiadamy profesjonalną maszynę, na której NIGDY nie doświadczycie lagów." - Stereotyp, bo lagi zależą w bardzo dużej mierze od pluginów oraz przede wszystkim od wielu innych czynników związanych z maszyną, a nie tylko od RAMu. Po za tym "nigdy nie mów nigdy".

"pamięć RAM: 150GB DDR3" - Naprawdę? Rozsądny dedyk ma 32 GB RAM (i kosztuje ok 500 zł), więc nie wiem skąd taka liczba (pewnie fejk). Ale jeżeli to prawda, to ta pamięć nie jest DDR3 tylko wirtualna (dane zapisywane na dysku twardym), co w praktyce oznacza ogromne lagi przy przekroczeniu faktycznej pamięci (np. masz 8 GB DDR3 i 100 GB wirtualnej pamięci to po przekroczeniu tych 8 GB wszystko zapisuje się na dysk i maszyna zamuli :E)

"Procesor: Intel Xeon CPU W5580 3,2 GHz 8x" - Taki procek mógłby być przy dość dobrym dedyku, ale nie z takimi parametrami, dlatego pewnie to też fejk.

"Łącze: 1GB/s" - Standardowe łącze przy dedykach, chodź ostatnio wiele hostingów obniża je do połowy tej liczby lub nawet niżej ;/

"Dysk Twardy: 300GB" - Taki mały dysk przy takich parametrach maszyny? Ten dysk jest kolejnym potwierdzeniem, że te parametry to fejk...

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jedno mnie rozwaliło "Na serwerze jest OtherDrops".... ale także:

-SkynetDrop-

Jest to znowu autorski plugin dzięki któremu po rozkopaniu kamienia

dostaniecie nie tylko surowce ale tez punkty do poziomu na czacie

które można wymienić na Spawnie na niespodziankę

Zdecydujcie się czy macie autorski czy tylko otherdropsa a nie oczy mydlicie graczą... Nie zagram,

@up dobrze gadasz :P

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

@3up Proszę o to ss'y i nie oczerniaj bez dowodów -.- Pamieć jest 8 x 16 DDR3, dysk jest taki mały ponieważ nie jest potrzeby większy :P

@2up Skynetdrop jest to plugin dzięki któremu mamy drop z kamienia i pkt za wydropione surowce :) a otherdrops jest tak napisane dlatego ponieważ powszechnie tak nazywane są pluginy tego typu ;)

Cytat:

Na serwerze jest autorski plugin na other drops, więc jeżeli

będziecie mieli jakieś propozycje wystarczy napisać do administracji

a my rozważymy ją i odpowiemy

w trybie natychmiastowym

Parametry to nie żaden fake ! Zapraszamy do zabawy :P

post-671759-0-22716000-1396778861_thumb.png   post-671759-0-18432000-1396779115_thumb.png post-671759-0-38060100-1396779436_thumb.png

Opublikowano

@3up Proszę o to ss'y i nie oczerniaj bez dowodów -.- Pamieć jest 8 x 16 DDR3

@2up Skynetdrop jest to plugin dzięki któremu mamy drop z kamienia i pkt za wydropione surowce :) a otherdrops jest tak napisane dlatego ponieważ powszechnie tak nazywane są pluginy tego typu ;)

attachicon.gifWydajnosc maszyny.png   attachicon.gifGb.png attachicon.gifDysk.png

1. Takie SSy łatwo spreparować lub pobrać z sieci.

2. Ile musielibyście zarabiać na serwerze, żeby opłacić taką maszynę?

3. Uderzające jest też to, że wedle tych SSy systemem operacyjnym jest Windows. Serwery gier stawia się pod linuxem z dostępem przez konsole, żeby osiągnąć maksymalną wydajność... Co tym bardziej przemawia za moją teorią, że to fejk.

4. Aplikacje na pulpicie to aplikacje klienckie, a nie serwerowe. Po co na serwerze takie aplikacje? Pewnie zapomniałeś skasować jak preparowałeś SSy ;P

5. Dlaczego nigdzie nie ma,  że podłączasz się przez pulpit zdalny? No chyba, że serwer masz w domu...

6. Na SS jest 18 gniazd zajętych na 18, a ty piszesz o ośmiu.

7. Nie zgadza się także ilość RAM w tym wypadku (8 x 16 Gb = 128 Gb!), bo na SS jest 144 Gb... czyli odpowiednik 18 x 8 Gb.

Opublikowano

@up Nie wierzysz to proszę bardzo ;P zakup maszyny - wpisz w przeglądarkę [ nazwę z TW ].pl, maszyny nie trzeba opłacać to sto jest serwer :)

post-671759-0-31506300-1396781412_thumb.png

Opublikowano

@up Nie wierzysz to proszę bardzo ;P zakup maszyny - wpisz w przeglądarkę [ nazwę z TW ].pl, maszyny nie trzeba opłacać to sto jest serwer :)

attachicon.gifdowody.png

Nawet jeżeli masz wykupiony serwer pod Windowsem to i tak nie oznacza, że parametry są prawdziwe. Po za tym taką stronkę także można spreparować :P

Opublikowano

Z całokształtu podejrzewam, że mogłeś zainstalować sobie oprogramowanie na komputerze w domu, przekierować porty i spreparować parametry programem - wtedy całość miała by sens. Lub zrobić to na wykupionym serwerze na jakimś hostingu.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach niestety wszystko da się oszukać :P Możesz wstawić potwierdzenie zakupu/fakturę ;)

Właściwie to może bym Ci uwierzył, gdyby nie było tyle rzeczy, które się nie zgadzają....

Opublikowano

Nie zadawaj głupich pytań... Wiem, że zależy Ci na nabijaniu postów w temacie.

Przeczytaj wszystko co pisałem wcześniej, a ja niestety już zwijam i kończę tą dyskusję.

Opublikowano

@up Jeżeli chodzi ci o kości ramu to rzeczywiście się pomyliłem ale to ze względu na to że maszyny sam nie kupowałem tylko ją przejąłem i po prostu z niej korzystam dlatego też nie znam wszystkich jej parametrów dokładnie, jeżeli tak bardzo ci zależy abym udowodnił ci że maszyna jest prawdziwa to zrobię jej zdjecię

Opublikowano

@Wiadomość od McSkyNet

W ten weekend na serwer zostało dodanych parę nowosci
M.in. możliwość wyłączenia dropu węgla i żelaza.
W niedługim czasie na spawnie zostaną udostepnione wymieniarki i tablice z craftingiem oraz możliwość wymiany lvla kopania za nagrody w postaci losowego itemu.

Ogłaszamy również konkurs!
Osoba, która zaprosi najwiecej osób i będą one aktywnie grały na naszym serwerze otrzymają nagrodę ufundowaną przez administrację serwera McSkyNet.

Liste zaproszonych osób proszę wysyłać na TSie do administracji lub w wiadomości na facebooku.
Pozdrawiamy i zapraszamy do gry!

Opublikowano

Dodano teleport do gracza co 30 min, jeżeli nie jesteś w walce ani drugi gracz nie jest :P W piątek 11 Kwietnia EVENT !!

Edit: zmieniono ikonę serwera :P

Ikona:

post-671759-0-12522100-1397049641.png

Baner:

post-671759-0-72731500-1397049614.png

Opublikowano

Wlasny Plugin na AntyCheat tak? 69-Gildia Cheaterów. ok. 10 osób na serwie na Huzuni. Mówie adminiom że mam nagarnie z cheaterami to on nic nie odpsuje! 

Pozdrawaim z podłogi taką administracje! 

Dobranoc! ;/

Gram w gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...