Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile powniniem mieć FPS?

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile powinienem mieć fps stałych na tym PC na ust. medium?

AMD Athlon 64x2 DualCore 5400+ 2.80Ghz

MSI GT 630

4GB Ramu

Opublikowano

Mam podobnego kompa. (2gb ram)

Na cieniach off

Reszta medium + jakoś postaci najwyższa ~60fps'ów

Opublikowano

@up: nie lepiej włączyć synchronizację pionową, jak ci tak skacze ping*?

*jak ci tak skacze fps - pomyłka w twórczości

League of Legends

Opublikowano

Zraportowałem tamtego za spam :]

Własnie podkręciłem grafike o 95mhz do 905 testowalem furmarkiem zaraz procka do 3.0 bo niby taki zalecany jest i zobacze wynik w Catzilla.

Opublikowano

powinieneś mieć około 60 FPS'ów. Masz jakieś programy do defragmentacji dysku? Dysk masz SSD? czy HDD? Jeśli ten drugi to przeprowadź defragmentacje, albo wyczyść sobie całkowicie dysk. Mozesz mieć też problem z antywirusem. Ja  taki miałem, zmieniłem na AVG, zainstalowałem CC cleaner, AVG Pc tune up i jest git po przeprowadzeniu wszystkich zalecanych ustawień ;}

Opublikowano

No sorry ja mam hdd ale miech temu instalowałem na czysto w8 :] Procek już 3ghz nie wywala testowalem z catzilla oraz karte z 810 na 905 rdzen a pamiec na 530 z 500 chyba Coś to da? Bo nie rozumiem jednej żecze w pierwszych 2 minutach jest po 120fps i nagle jak zaczną sie miniony i zaczne sie ruszać to gwałtownie spada do 40/50 jakim sposobem moge wyciągnąc na tym sprzęcie 60stałe żeby nie spadało na 40-55...?

Opublikowano

60 fps będzie. Wyłącz synchronizację pionową jak to kolega wyżej napisał, a Ty z niewiedzy myślisz, że głupoty gada -.- i będziesz miał 60 ciągłe chyba, że jakiś ostry team fight będzie to spadnie troche.

Opublikowano

Mam wyłączoną LOL Antywirusa nie mam teraz tego AVG Pc tune UP instaluje Defragmentator pokazał - 10 pofragemntowane a ccleaner 288 - błędow :D to mało dużo? I rozumiem ze jak gram to przechodze w tryb turbo na AVG gdy net itp to Standard tryb?

Opublikowano

Tak są off i narazie robie te wszystkie konserwacje wydajność komputera sprawność komputera w AVG PC tune up ten program coś daje?

Opublikowano

Własnie nie mam tych stałych 60 czemu :C?

Gram wlasnie jest 5minuta i jest 45 czemu nie ma tych 60 LOL inni maja a ja nie :O

Opublikowano

Nie gotowiec :) jak to możliwe ze gość Ma podobnego kompa tyle ze 2gb ramu i ma 60fps a ja mam mniej LOL?

Opublikowano

60 fps będzie. Wyłącz synchronizację pionową jak to kolega wyżej napisał, a Ty z niewiedzy myślisz, że głupoty gada -.- i będziesz miał 60 ciągłe chyba, że jakiś ostry team fight będzie to spadnie troche.

Właśnie jeżeli fpsy skaczą za wysoko, to żeby ekran mógł nadrobić drastycznie spadają w dół. Synchronizacja pionowa zapobiega temu trzymając fpsy przy 60. np. w moim wypadku skok fps normalnie byłby do 400 a za chwile do 20 żeby móc wyrównać klatki do odświeżania ekranu - bez synchro miałbym lagi

Teoretycznie powinieneś mieć te stabilne 50-60fpsów, ale jeśli założymy że masz nieczyszczonego kompa 2lata (tzn. bez stawiania systemu od nowa) to dużo rzeczy się odkłada i chodzi on o wiele wolniej. No i wyłącz cienie lub ustaw na low, bo one bardzo dużo fpsów biorą (pamiętam ze starego lapka, gdzie 10-15fpsów żarły).

Tam wcześniej był błąd w sztuce - zamiast ping chciałem napisać fps.

League of Legends

Opublikowano

Ok ale jak ja ta synchronizacje wlaczam to jest tak wychodze ze spawnu ide ide i nagle z 60 robi sie 40 przy wrogach czemu?

Opublikowano

a co musisz mieć te 60 fps ? Nie możesz mieć tych 40 chyba nic ci się nie stanie :/ ja bym bogu dziękował gdybym tyle lat(chociaz nie wieże w boga)

Opublikowano

Musze mieć te 60 :) czemu moge ich nie mieć? @ref

Reinstal systemu jeśli Ci tak zależy na tych 20fps... 90% masz zajebany system, bo przy takich komponentach 60powinno być spokojnie... Tak w ogóle jaki masz system ? Windowsa 8 ?

Opublikowano

Reinstal systemu jeśli Ci tak zależy na tych 20fps... 90% masz zajebany system, bo przy takich komponentach 60powinno być spokojnie... Tak w ogóle jaki masz system ? Windowsa 8 ?

Tak instalowany z miech temu w8..

Opublikowano

hmm. Wyłącz zapore sieciową. Włącz lola przez lol launcher.admin na twardym dysku, daj grafike na minimalne ustawienia, jeśli nie masz partycji  dysku, to rozdziel dysk na 2 części. Na C dysku same pliki z Windowsa, natomiast na 2 wszystkie gry, filmy zdj, itp. I jeszcze oczyść sobie rejestr. Gdy to nie pomoze to wyczyść DO 0! dysk twardy, i zainstaluj wszystko od nowa. O ile wiem to od Windowsa 7 wprowadzone jest auto-przywracanie danych. Wiec musisz tej opcji poszukac i od nowa wszystko. Jeśli pomogłem liczę na + ;}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...