Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam 16 lat. Polecicie jakis motocykl dla poczatkujacego? W miarę tani do 1500zl max. Z racji tego, że nie jestem pelnoletni to nie wypada 50cm3+. Spodobal mi sie simson s51 i mz 125 no ale to juz 125. Po miescie i tak bym zbytnio nie jezdzil. Prosze o + i - motocykli :)

Opublikowano

Jak możesz na moto dać 1500 to kup wske/mz etz/s51/sr50 i zrób a1. Ale masz już odłożone na strój ( min. 1,5-2 tyś średnia półka ) ? Bo to czy wypierdolisz się 80 na wsce czy na R1 nie ma różnicy, boli tak samo, na tym sie nie oszczędza. Ale to już od Cb zależy, na ile wyceniasz swój łeb. ;)

21515.jpg

Opublikowano

kup sobie jakiegos quada lub crossa do 1500 zł są na tablica.pl i alleggro

Crossy do 1500 zl nie udźwigną autora, one są dla 7 latków... A quady do 1500 to chinole, w moim za 2k rama się oderwała ;)

21515.jpg

Opublikowano

Crossy do 1500 zl nie udźwigną autora, one są dla 7 latków... A quady do 1500 to chinole, w moim za 2k rama się oderwała ;)

No to nieźle żeś dobrał quada xD...

Opublikowano

Wpadła mi do gustu mz etz 150, co myślicie o tym? Na strój niestety jeszcze nie mam. No na prawo jazdy też nie mam, ale szaleć po mieście nie będę póki nie uzbieram. Tylko pola/lasy i czasem wiejskie dróżki max. do 5km. :)

Opublikowano

Standardowo dla głupiej zasady :) :

1266941868_by_bulachleb9_600.jpg

Co do tego, musi być koniecznie biegówka ?

Na prawdę podobają Ci się motocykle typu Simson s51 ? Bo osobiście mam beke jak widzę młodych ludzi na takim czymś.

Nie mam nic przeciwko klasykom, ale ogólnie śmieszy mnie widok młodego człowieka który jeździ na motorze na którym jeździł tata w młodości ... :D

Osobiście wolałbym kupić skutera 50cc, dobra niech będzie wam, że kibel, pierdziawka i wgl. ale to ma wygląd, do 1500 zł nie poszalejesz ale jakbyś ciut dozbierał to masz pięknego Peugeot SF2...

Wolę jeździć na skuterze niż na motorze z czasów dzieciństwa mojego ojca i jeździć spokojnie niż ciągle grzebać przy trupie który cały czas się jebie.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

@up. 

Chce wybrać to ponieważ jest to jeden z tańszych motocykli. Tak, chcę biegówkę. Na wyglądzie mi nie zależy, ważne aby jeździł. Szanuje rzeczy więc raz a porządnie bym naprawił z wujkiem i by śmigało :)

Opublikowano

Wolę jeździć na skuterze niż na motorze z czasów dzieciństwa mojego ojca i jeździć spokojnie niż ciągle grzebać przy trupie który cały czas się jebie.

Simson ciągle się jebie? Gdzie ty takie rzeczy kurwa słyszałeś, chyba Ci o chińskie kible chodzi. Mój s51 przejedzie 100 tyś km na jednych częściach bez remontu ( oprócz zmiany napędu co ok. 5-10 koszt z 50-100 zł ) . 

Co do mz to poczytaj tu : http://polskajazda.pl/Porady/Opinie-o-motocyklach/MZ/ETZ-150

21515.jpg

Opublikowano

Simson ciągle się jebie? Gdzie ty takie rzeczy kurwa słyszałeś, chyba Ci o chińskie kible chodzi. Mój s51 przejedzie 100 tyś km na jednych częściach bez remontu ( oprócz zmiany napędu co ok. 5-10 koszt z 50-100 zł ) . 

Co do mz to poczytaj tu : http://polskajazda.pl/Porady/Opinie-o-motocyklach/MZ/ETZ-150

To widzę, że Ty ładnie nabijasz km tym simsonem, długie podróże musisz robić...

Nie, nie chodzi mi o chińskie kible ale masz racje, china jak china, czy to quad,corss etc. będzie się jebało,dlatego też podałem mu przykład niezawodnego skutera.

Co do simsonów, nie siedzę w temacie tym bo mnie nie interesują takie motocykle, jedynie wiem jak wyglądała sytuacja gdy koledzy posiadali takie motocykle, często pchali je do domu....

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Polecam kupić starą mz/wsk'e/simsona i wyremontować. Napewno zmiescisz się w 1500 zł, ale ja na twoim miejscu dozbierał bym i kupił jakiegoś skutera. Lepsze to niż jeździć jakimś zabytkiem. Ktoś wyżej pisał sf2 mam ten sprzęt, i mogę serdecznie polecić. Jest bez awaryjny, jedyne co od nowości musiałem przy.nim zrobić to wymienić akumulator na nowy ( nie licząc prac pielęgnacyjnych). Ale nie zależnie od.tego na jaki motocykl się zdecydujesz , pamiętaj że bezpieczeństwo to podstawa. Ja na swoim sf2 jadąc 88km/h przewróciłem się na drodze asfaltowej. Miałem na sobie bluzkę na kurtki rękaw kask i spodenki do kolan... Efekt ? Noga złamana na "pół" ( chodzi mi o kość, po pół roku nadal nie jest choć w połowie sprawna jak kiedyś), po wypadku nie miałem skóry na górnej części rąk(starła się) bolało okropnie, do tej pory mam blizny na rękach+ wybite 3 zęby i rozcięte usta. Więc ucz się na moich błędach i nie zapominaj o ochronie!!! Nie oszczędzaj na zdrowiu!.

Pozdro i udanych zakupów ;)

Opublikowano

Po 1 motor  to masz w pralce. Po 2 mam simsona s51 , zaraz powiecie ze sie pieprzy ale gowno wiecie pewnie o nim... Juz na starcie kible z tyłu. Większości osób spodobał się simson. Ja go dostałem za darmo od dziadka , z papierem ale w slabym technicznie stanie. Więc kupiłem oryginalne malowanie/ częsci oryginalne i jazda. Wcale tak drogo nie wyszło a simson wygląda lepiej od piździków. Ps. Mój kolega ma speedfighta i mu juz plastiki odlatuja.Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie jest raczej kupić simsona juz w stanie bdb, chociaz ja bym ci radzil odkupic od jakeigos dziadka np za 300 zł co prawda jest w stanie upadlym tzn plastiki sie jeszcze trzymaja i nie pali, ale juz masz papier. Potem idź do kogoś z rodziny (chyba ze sam umiessz malowac) żeby ci pomalowal plastiki. Z częściami problemu nie bylo , przynajmiej ja zbytniego nie mialem (jedyny to taki , że węzykiem do gazniku ucelowac sb nie moglem. :D) Powodzenia,bo naprawde sie oplaca. A poza tym pomyśl sobie że siądziesz na pizdziku  a potem jak bys chcial cos mocniejsze to i tak musisz sie biegów uczyc. Więc przemysl ten zakup. 

Opublikowano

Raczej kupię simsona s51, spodobał mi się a na 125cc i tak nie mam co liczyć a szkoda. Trzeba tylko czekać do wakacji do roboty i kupić :) 

Jak mam silnik 50cc to musze miec jakies papriery? tzn. prawo jazdy? bo karty motorowerowej juz nie ma.

Opublikowano

Raczej kupię simsona s51, spodobał mi się a na 125cc i tak nie mam co liczyć a szkoda. Trzeba tylko czekać do wakacji do roboty i kupić :) 

Jak mam silnik 50cc to musze miec jakies papriery? tzn. prawo jazdy? bo karty motorowerowej juz nie ma.

Prawko AM , ale ja na simsonie jeżdze bez, z 2 razy mnie juz zlapali ale mieszkan na wsi wiec 1 raz mi spuscili powietrze  a 1 dali pouczenie i puscili. W sumie , mój kolega tez mieszka na wsi i gdy raz policja coś skumala to on w pola. ;d Tylko zze mial skuter to troche lipa bo przyjechal do domu z calym brudnym skuterem. :)

Co do simsona , nic nie zmieniaj w nim. Kup jakiegos ładnego oryginalnego. Pewna osoba z mojej rodziny dostała simka i go chciala 'stuningowac' Co wyszlo ? Farba gorsza niz przedtem. A simson stracil 200 zł na wartości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...