Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pałki teleskopowe

Majus_^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Ostatnio rozglądam się za pałką teleskopową do samoobrony, gdyż wyjeżdzam co weekend poza moje miasto do sąsiedniego miasta, które z naszym nie za bardzo się lubią, także... Bezpieczeństwo najważniejsze. 

Więc jakie pałki teleskopowe mi polecicie? Prosiłbym o linki z allegro. Tak, tak, potrafię szukać, ale się na nich zupełnie nie znam także prosiłbym.

Opublikowano

Lepiej zdjąć rurki i założyć jakieś porządne spodnie.

Chyba, że jesteś z Chorzowa i jedziesz do Katowic, to lepiej stado goryli zatrudnić.

17052109001382846035.png

Opublikowano
http://naostrzu.pl/produkty,details,774?gclid=CJG-p-SQur0CFazHtAodb1AAqQ

Jednak nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że podczas rewizji osobistej gdy policjanci znajdą u ciebie taką pałkę możesz mieć problemy prawne.. 

Ja posiadam taką i myślę, że w zupełności wystarcza ;)

http://www.militaria.pl/tm/palka_teleskopowa_sprezynowa_21_black_p227.xml

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Jeśli już musisz wiedzieć to nie noszę rurek, ale jeśli wyskoczy na mnie 3 typa  to wolę mieć coś, czym mogę się obronić. Nie chodzi już nawet o rozwalenie ich tą pałką. Chodzi o blokadę psychologiczną, bo gdy oni nie są ogarnięci to dadzą spokój. Tak czy tak nie poradziłbym sobie  z trzema. Także proszę o to, co prosiłem, a nie jakieś zupełnie nie na miejscu opinie.

Opublikowano

Po co Ci pałka teleskopowa, jak będzie więcej typów to i tak Ci najebią, a nikt w pojedynkę raczej nie będzie Cię zaczepiał, bo po pierwsze koleś nie miał przed kim przyszpanować, a po drugie mógłby oberwać, bo 1 na 1 to szanse są wyrównane, więc by się to nie opłacało, nawet by mu to do łba nie przyszło :) Jak już chcesz narzędzie do obrony, to załatw sobie kastet, chociaż trzeba mieć zezwolenie na używanie go, albo gaz pieprzowy do obezwładnienia, nie wiem czy trzeba mieć zezwolenie, ale chyba tak. Pryśnij napastnikowi gazem pieprzowym i spierdzielaj, bo w Polsce jedyną legalną formą samoobrony jest ucieczka.

Albo kominiarka i maczeta, będziesz jak Waszka G xD

Opublikowano

Polecam pałkę za dychę od chińczyka :D

Tak, i połamie się jak uderzy nią lekko w ścianę. Już lepiej znaleźć sobie jakiś gruby drewniany kij.

Opublikowano

Z pałką teleskopową na 3 to i tak będzie ci ciężko, dlatego lepiej już ubezpieczyć się w gaz pieprzowy :).

http://www.militaria.pl/tm/gaz_pieprzowy_policyjny_50_ml_p6763.xml

Również zgadzam się z kolegą. Po co ci jakaś pałka, kup sobie gaz pieprzowy.

Zawsze przed pojedynkiem sprawdź z jakiej strony wieje wiatr, możesz im powiedzieć żeby zaczekali chwilę.

Opublikowano

Również zgadzam się z kolegą. Po co ci jakaś pałka, kup sobie gaz pieprzowy.

Zawsze przed pojedynkiem sprawdź z jakiej strony wieje wiatr, możesz im powiedzieć żeby zaczekali chwilę.

zaczekajcie chwile szukam gazu pieprzowego na was - o kurwa zapomnialem :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...