Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange/Neostrada

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Otóż od 352423 miesięcy co 40 minut rozłącza mi się Internet, na routerze gasną diody. Router próbuje odzyskać sygnał, po paru minutach mu się to udaje. 

Jaka jest przyczyna tego rozłączania? Pomoc techniczna z Orange stwierdziła, że błąd leży po mojej stronie, niby sprawdzali linie itp. i u nich wszystko dobrze. Dalej mi już nie pomogą :D

Router Linksys Cisco X2000.

Lajki za pomoc :<

Opublikowano

Kable u Ciebie też sprawdzali?

Ja tak miałem, jak łącze wykorzystywało za dużo przepustowości, jak do nich zadzwoniłem i poprosiłem o lekkie zmniejszenie prędkości internetu wszystko było OK ;p

Bywalec
Opublikowano

U mnie? Nie. Stwierdzili, że to nie należy do ich obowiązku. Wątpię, iż zależy to od prędkości, moje linie nie mają ograniczenia <tzn. mają, ale duży :D>

Opublikowano

Głupota, mają psi obowiązek to zrobić, za to im płacą,

w sumie ja raz zamknąłem ich w domu dopóki mi nie zrobili internetu.

Bywalec
Opublikowano

Głupota, mają psi obowiązek to zrobić, za to im płacą,

w sumie ja raz zamknąłem ich w domu dopóki mi nie zrobili internetu.

Dzwoniłem przed chwilą, zażyczyli sobie 40zł za "pomoc". Powiedzieli, ze i tak nie wiedza, czy naprawia. hehs.

Opublikowano

Jeżeli są to osoby bezpośrednio z telekomunikacji polskiej i życzą sobie za to pieniędzy, to robią z ciebie debila, taka usługa ma być darmowa, a jak nie, to do przełożonego.

Bywalec
Opublikowano

Jeżeli są to osoby bezpośrednio z telekomunikacji polskiej i życzą sobie za to pieniędzy, to robią z ciebie debila, taka usługa ma być darmowa, a jak nie, to do przełożonego.

No tak, z telekomunikacji polskiej, dzwoniłem na ich infolinie.  Właśnie też się zdziwiłem, dlatego im odmówiłem. Jeżeli jestem klientem to pomoc mam w cenie abonamentu, który płacę co miesiąc. 

what

http://www.hotmoney.pl/nabiezaco/Zdzierstwo-Zobacz-ile-ci-policzy-dostawca-internetu-za-pomoc-techniczna-s31314
Opublikowano

pomoc obowiązuje do gniazda podłączeniowego, to co za gniazdem należy do klienta czyli za usługę trzeba zapłacić, to tak jak z telewizorem nie możesz żądać od sprzedawcy czy producenta ustawienia kanałów czy podłączenia anteny w ramach gwarancji

sprawdź filtr na wtyczce z gniazda ( powinien być KONIECZNIE pomiędzy gniazdem a routerem ) , często domorośli informatycy i spece stwierdzają że nie jest potrzebny i przez niego działa lepiej internet , jego brak powoduje tylko problemy na nawet dobrym łączu 

jak masz możliwość sprawdź sobie filtr u kogoś albo pożycz by sprawdzić u siebie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Bywalec
Opublikowano

pomoc obowiązuje do gniazda podłączeniowego, to co za gniazdem należy do klienta czyli za usługę trzeba zapłacić

sprawdź filtr na wtyczce z gniazda ( powinien być KONIECZNIE pomiędzy gniazdem a routerem ) , często domorośli informatycy i spece stwierdzają że nie jest potrzebny i przez niego działa lepiej internet , jego brak powoduje tylko problemy na nawet dobrym łączu 

jak masz możliwość sprawdź sobie filtr u kogoś albo pożycz by sprawdzić u siebie

To ta taka biała kosteczka <przejściówka> czy jak? :D

ADSL Splitter?

Bywalec
Opublikowano

filtr.jpg

ta, coś takiego

Mam coś takiego, takie prostokątne, wszyscy mowia, ze to filtr :D

Wymienic, czy jak?

Opublikowano

Mam ten sam problem, internet od Orange do 10Mb/s (chociaż i tak mi do 700kb/s max dochodzi -.-) tyle, że ja mam router TP-LINK TD-W8951ND. Czasami to jest uciążliwe, np. podczas gry w LoL'a -.-' Najczęściej internet mi rozłącza wieczorem. Możliwe, że od przeciążenia sieci, ale kurde ja i tak nie wykorzystuje nawet 10% max transferu a mi go rozłącza...

P.S. Co do zdjęcia, które wstawiłeś, to tak to jest filtr. Podłącz do niego kabel od routera a sam filtr do gniazda z linią telefoniczną.

Opublikowano

Jak masz podlaczone dobrze wszystko to dzwon , ja tak mialem rok temu, zadzwonilem sprawdzili linie wyszlo ze kable tu polozone nie uciagna internetu 8mbs zmniejszyli do 6mbs zmienili umowe i dzialalo teraz mam 10-tke ciagnie i we wrzesniu jedynie sie wylaczal. Musza sprawdzic kabel. Neostrada is bulshit

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

U mnie też mówili, że nie uciągnie tyle ale, że 10Mb/s to najmniejsza oferta to wziąłem ten. Ale to jest chore, że nawet 10% nie mam tego co mówią. Muszę poczytać umowę i sprawdzić czy są jakieś szanse żeby to zgłosić.

Bywalec
Opublikowano

Jak masz podlaczone dobrze wszystko to dzwon , ja tak mialem rok temu, zadzwonilem sprawdzili linie wyszlo ze kable tu polozone nie uciagna internetu 8mbs zmniejszyli do 6mbs zmienili umowe i dzialalo teraz mam 10-tke ciagnie i we wrzesniu jedynie sie wylaczal. Musza sprawdzic kabel. Neostrada is bulshit

Podobno linie sprawdzali, mogę mieć nawet net 100 mb/s+

Opublikowano

Pomocy od nich się nie doczekasz głównie dlatego, że nie masz ich routera.

Większość firm pomaga teraz tylko w momencie kiedy klient korzysta z ich routera i internetu.

Może tobie coś się dzieje z routerem, jeżeli router jest w 100% sprawny, to jest to ich wina.

Ale raczej nic z tym nie poradzisz, najgorsze jest to, ze pewnie masz z nimi umowę.

Ja korzystam z usług Neti, mam ich router i mnie nie obchodzi nic kiedy dzieje się coś z internetem.

Mają rozwiązać problem w ciągu 48 h inaczej płace za miesiąc w którym miałem braki internetu tylko 1 zł.

Nie wiem co my możemy ci poradzić.

Wpadłeś w bardzo niewygodną pozycje pomiędzy nimi, a tobą.

Musisz ich jakoś poprosić, jeżeli wszystko co zrobisz nie przyniesie skutku, choćbyś miał dopłacić, to dopłać i podziękuj im ładnie kiedy twoja umowa z nimi dobiegnie końca.

Bywalec
Opublikowano

Pomocy od nich się nie doczekasz głównie dlatego, że nie masz ich routera.

Większość firm pomaga teraz tylko w momencie kiedy klient korzysta z ich routera i internetu.

Może tobie coś się dzieje z routerem, jeżeli router jest w 100% sprawny, to jest to ich wina.

Ale raczej nic z tym nie poradzisz, najgorsze jest to, ze pewnie masz z nimi umowę.

Ja korzystam z usług Neti, mam ich router i mnie nie obchodzi nic kiedy dzieje się coś z internetem.

Mają rozwiązać problem w ciągu 48 h inaczej płace za miesiąc w którym miałem braki internetu tylko 1 zł.

Nie wiem co my możemy ci poradzić.

Wpadłeś w bardzo niewygodną pozycje pomiędzy nimi, a tobą.

Musisz ich jakoś poprosić, jeżeli wszystko co zrobisz nie przyniesie skutku, choćbyś miał dopłacić, to dopłać i podziękuj im ładnie kiedy twoja umowa z nimi dobiegnie końca.

Zaproponowali, abym DODATKOWO KUPIŁ ICH ROUTER <3

Umowa się za 6 miesięcy kończy, jakoś wytrzymam. 

Opublikowano

Zaproponowali, abym DODATKOWO KUPIŁ ICH ROUTER <3

Umowa się za 6 miesięcy kończy, jakoś wytrzymam. 

Haha, normalka w każdej firmie tak jest.

O ile pakiety na karty SIM do telefonów i abonamenty mają fajne, to internet to porażka.

Na niektórych forach ludzie piszą, że specjalnie symulują "psucie" się routera u swoich klientów, żeby kupowali ich routery - Głównie dlatego, że im to bardzo ułatwia sprawę w pewnych kwestiach.

Ile w tym prawdy to nie wiem...

Polecam ci po okresie umowy przejść do Neti, bądź InterNeti i nabyć ich router.

Im usterki nie są na rękę, to ci mogę zagwarantować.

Mój uptime internetu wynosi 99.9%.

Ostatnio internetu nie miałem rok temu i to tylko przez 3 godziny.

Wiadomo, że ta firma też ma swoje przekręty, ale i tak jest najbardziej konkretna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...