Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konta użytkownika

TheKaczorek178

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam kilka pytań. Może zacznijmy od początku:

1. Czym różni się konto administratora od użytkownika, ale w sensie co może admin, a nie może zwykły użytkownik.

2. Podczas instalowania plików, są one na drugim koncie (mam 1 dysk) i można ich używać. Jak zablokować możliwość ich używania lub/i jak zrobić by nie pojawiały się na innych kontach niż na tym co je/go zainstalowałem.

3. Jak zmieniać uprawnienia konta?

Opublikowano

Szczerze, to nawet dzieci z podstawówki to wiedzą.

Konto administratora ma nieograniczone uprawnienia, jak chcesz dać komuś konto bez praktycznie żadnych uprawnień, to najlepiej utworzyć konto Gość.

Na koncie bez admina przy instalacji musisz wpisywać hasło z konta admina, a jak chcesz, żeby nikt Ci nie właził w pliki, to wszystko instalujesz na folderze admina i nie zaznaczasz przy instalacji udostępnij dla wszystkich użytkowników.

436951440626370320491.png

Opublikowano

To folder, na którym masz admina, np nie wiem masz konto Pszemek z uprawnieniami admina, to wchodzisz w folder użytkownicy (czy tam Users) i Pszemek i to ten folder.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...