Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak grać? Jaką postacią grać, co kupować, jakie skille maxować? ;x

Opublikowano

na początek polecam master yi / garen, jeśli lubisz postacie walczące na dystans to ashe / sivir / annie.

maxowanie - u mastera i garena preferuję Q, u ashe salwe, u sivir ten rzut, a u annie obszarowe spalanie (nie pamiętam guzików ;c)

=

Opublikowano

A jak jest ze Soraką? Polubiałem tą postać, co u niej robić? :x

Opublikowano

Kupuj zalecane eq na starcie .

Ogolnie SOraka ma skile 2 leczace , jak najwiecej w UM  ;) Przede wszystkim buty na skrocenie czasu odn. Grala 60 UM 40 odp na magie i 20 skrocenia no i reszta 120 Um itemki

BKHXTTo.jpg

Robię prezentację serwerów /banery / sygnatury i inne 

ZAPRASZAM WWW.MPCforum.PL/ 11 Kwiecień START MPCforum 2 :)

Opublikowano

A jak jest ze Soraką? Polubiałem tą postać, co u niej robić? :x

To support, nie graj nią na początku jak sie uczysz grać. Ona tylko leczy/daje mane i ma jeden "ofensywny" skil Q. Pograj jak mówili koledzy wyżej Masterem Yi, Garenem.

Opublikowano

Na start polecam Ashe, Jaxa oraz Mastera.

Bynajmniej ja właśnie tak zaczynałem.

Przy okazji, od samego początku grać na smartcastach, o ile dobrze i szybko się uczysz.

Nie graj na zablokowanej mapie.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Ja polecam mastera i tryndamere. Nauczysz sie lasthitowac i wszystkich rozwalisz.

Nie nauczy się last hitować jak ma miniona na 2 hity...

Na początku graj jakimiś łatwymi postaciami - Master Yi, Garen, Jax, Tryndamere. Soraką ucz się lasthitować na niestandardowych grach. Jak będziesz grał nową postacią najpierw przejrzyj jakiś build na

www.lolking.net/guides

Staraj się grać na jeden linii i ją wymasterować, jednak jeżeli nie będziesz mógł to idź na inną linię i naucz się na niej grać.

Gankuj i nie zabieraj wszystkich killi dla siebie

Opublikowano

Polecam mastera.

Bardzo łatwa postać na start, szybko ją ogarniesz, potem możesz zabrać się za Garena, Jaxa, Udyra :D

Może podpasuje Ci górna aleja i będziesz grał toperami :D

JI5Zwld.png

Opublikowano

start:

master yi

runy kupujemy od 20 lvl+ z 3 kręgu

build na mastera: berserki --> stattik --> więcej nie potrzeba ale kupujesz cos co potrzebujesz ;)

potem kupuj jaxa i udyra i zbieraj okolo 25k na uniwersalne runy pod ap i ad ;)

Opublikowano

Na początek dobry będzie Ryze

+ nie ma skillshotów

+ jest twardy

+ leczy się na ulcie

+ ma obszarower

Buduj się nim pod mane  (różdzka wieków kostur archanioła, lodowe serce)

bardzo łatwy champ.

Opublikowano

@up ryze to jeden z trudniejszych champow. Bez ogarnięcia combo jest useless.

Na początek polecam

Chogath skladasz full AP maxujesz q w e. Na małych lvlach możesz tanka na combo zjeść.

Master yi skladasz full ad maxuszesz qew

Oprócz tych to jeszcze:

Warwick, Annie, mundo, Darius, garen, Jax, xin, kayle, akali, amumu, morgana

Opublikowano

Na poczatek polecam ci grac jakims adc ( postac bazujaca na normalnych atakach z daleka )... nauczysz sie last hitowac no i gra adc do tego powiedzmy 20 lv jest banalna bo nie beda cie bic bo bedziesz stal daleko ^^ Jesli nie odpowiada ci gra adc to polecam ci grac jako:

- Warwick

- Master Yi

- Garen

- Nasus

Sa to proste, tanie i silne postacie :)

A jeśli chcesz w tej grze trollowac ludzi to polecam Singed / Shaco, postaci co prawda ciezkie w ogarnieciu ( szczegolnie Shaco ) ale jesli juz nauczysz sie nimi grac to gra dostarcza wiele zabawy :D

Opublikowano

Soraka na początek? Jeżeli lubisz grać Supportem, czemu nie, aczkolwiek raczej uczyłabym się od razu Leoną, Soną lub Thresh`em. Ponieważ te postacie są obecnie na "czasie". Pierw wybierz sobie linie, na której chcesz grać, potem postać. Na razie widzę, że Soraka, czyli supp. Na początek wzięłabym jakąś dystansową postać (lub Supportem, jednak musisz pilnować wardów i wspomagać adc, w TF ogarniać ulti - zależy jaki supp), może mid lub adc? Żeby przyzwyczaić się do ogółu gry i mniej więcej ogarnąć itemy. Polecam Jinx (maksować "W" - jak na moje), Cait (maksować "Q").

Opublikowano

Ja polecam nunu ;p

Z Q się leczysz,

z W AS(predkosc ataku) i MS(prędkość ruchu)

E - rzut kulkom

R - Robisz wielkie pole które spowalnia i jak sie rozbija to bijesz wszystkich w okregu.

image.png 

Opublikowano

@up ryze to jeden z trudniejszych champow. Bez ogarnięcia combo jest useless.

Na początek polecam

Chogath skladasz full AP maxujesz q w e. Na małych lvlach możesz tanka na combo zjeść.

Master yi skladasz full ad maxuszesz qew

Oprócz tych to jeszcze:

Warwick, Annie, mundo, Darius, garen, Jax, xin, kayle, akali, amumu, morgana

Trudne combo? Ulti i spam skillami potem wchodzą Ci na cd czekasz chwile i wbijasz spowrotem jeżeli jest jeszcze okazja :)

Co do buildów bo o tym nie wspomniałem, staraj się dostosowywać build do enemy teamu, np. jeżeli budują attack dmg to kupuj pancerz

a jeżeli ability power(ap) magic resisty, oczywiście nie zapominaj o itemach ofensywnych, np. grając Jaxem kupuj Trinty Force aby zmaksymalizować

obrażenia itd. 

Opublikowano

YI fajny, ale co chwila ktoś go bierze, kupiłem jeszcze kilka champów, ale nie przypadło mi do gustu, kupie jeszcze te nunu co mi covver radzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...