Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwierzątko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć bardzo mnię interesują zwierzaczki , gady co kolwiek. Mam do wydania 500 zł i szukam czegos co moglbym brac na rece bawic sie z tym i żeby nie wydzielał zapachów nie do zniesiena. Co proponujecie ?

Opublikowano

31b71fe7572a781bde8bf941ce18be9c.jpg

Wężyk zbożowy, do 500zł na spokojnie, łatwy w utrzymaniu, fajny zwierzak ;)

Nie groźny moge go brac na rece? Chciałbym by też jakos specjalnie agresywny dla dzieci nie był , bo dosyć często przyjezdza do mnie rodzina i wiadomo nie bd dawał odrazu na rece tylko czy jak lezy / siedzi obok. ;) z Akcesoriami za 500 kupie ? 

Królika rozważałem ale sam w sobie potrzebuje duzo ruchu a ja mam plac nieogrodzony więc może ucieknąć a nie chce zwierzaka na śmierc przez moja glupote skazywac.

Opublikowano

xxx

poelcam kota xD

Dajcie coś normalnego . Kotka już mam. Za dużo ich miałem..... 

O kameleonie myslalem ale zdecydowanie odradzaja dla poczatkujacych .

Opublikowano

Nie groźny moge go brac na rece? Chciałbym by też jakos specjalnie agresywny dla dzieci nie był , bo dosyć często przyjezdza do mnie rodzina i wiadomo nie bd dawał odrazu na rece tylko czy jak lezy / siedzi obok. ;) z Akcesoriami za 500 kupie ? 

Królika rozważałem ale sam w sobie potrzebuje duzo ruchu a ja mam plac nieogrodzony więc może ucieknąć a nie chce zwierzaka na śmierc przez moja glupote skazywac.

Absolutnie nieagresywny, nie ma nawet zębów bo jest z rodziny dusicieli, można go brać na ręce, może pełzać gdzie chce. Super spokojne zwierzątko :)

A co do ceny to nie jestem pewien ale taki wąż potrzebuje tak naprawde tylko terrarium i lampy więc ew. do 600zł powinno być spoko :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Absolutnie nieagresywny, nie ma nawet zębów bo jest z rodziny dusicieli, można go brać na ręce, może pełzać gdzie chce. Super spokojne zwierzątko :)

A co do ceny to nie jestem pewien ale taki wąż potrzebuje tak naprawde tylko terrarium i lampy więc ew. do 600zł powinno być spoko :)

A dogaduje się z innymi zwierzaczkami bo nie chce go więzic caly dzien w terra tylko wyciagnac. Mój pies bardzo lubi koty a koty jego. Ale czy zakceptuja pelzajacego węza ?

Opublikowano

A dogaduje się z innymi zwierzaczkami bo nie chce go więzic caly dzien w terra tylko wyciagnac. Mój pies bardzo lubi koty a koty jego. Ale czy zakceptuja pelzajacego węza ?

To zależy od zwierzęcia, mój pies nie miał nic przeciwko wężowi (Chociaż widywał go rzadko, bo wąż był dziewczyny) ale to kwestia indywidualna w każdym przypadku.

Jak przy każdym zakupie kolejnego zwierzaka trzeba wypróbować, czy dotychczasowe je polubią, zrób to zanim kupisz :)

PS

Wąż nie ma nic przeciwko siedzeniu w terra. To pasywne zwierzęta i najbardziej lubią się wygrzewać w miejscu, wcale im się spacerki nie uśmiechają :D

Opublikowano

To zależy od zwierzęcia, mój pies nie miał nic przeciwko wężowi (Chociaż widywał go rzadko, bo wąż był dziewczyny) ale to kwestia indywidualna w każdym przypadku.

Jak przy każdym zakupie kolejnego zwierzaka trzeba wypróbować, czy dotychczasowe je polubią, zrób to zanim kupisz :)

PS

Wąż nie ma nic przeciwko siedzeniu w terra. To pasywne zwierzęta i najbardziej lubią się wygrzewać w miejscu, wcale im się spacerki nie uśmiechają :D

Chyba jednak jego kupie ,chociaż no nie chce cały dzien patrzec jak sie wygrzewa ale innego wyboru nie  ma :D A ile żyje średnio ?

Opublikowano

Chyba jednak jego kupie ,chociaż no nie chce cały dzien patrzec jak sie wygrzewa ale innego wyboru nie  ma :D A ile żyje średnio ?

12-14 lat ale potrafią dożywać nawet 20 więc nie można jasno określić :)

Opublikowano

Królicek jakiś mały np. mini Rex, chomik :D

Królika nie polecam, sam go mam i śmierdzi i ma całe łapy obsrane, sra gdzie chce itd... (Baran królewski).

@top

Polecam ci jeż pigmejski <33 jest taki sweet, można go brać na ręce i wgl. taki fajny <33 Patrz:

540x405_jeze-jez-pigmejski-afykanski-bia

Opublikowano

Królika nie polecam, sam go mam i śmierdzi i ma całe łapy obsrane, sra gdzie chce itd... (Baran królewski).

@top

Polecam ci jeż pigmejski <33 jest taki sweet, można go brać na ręce i wgl. taki fajny <33 Patrz:

540x405_jeze-jez-pigmejski-afykanski-bia

Jeż ? Nie.. Przeczytaj na internecie jak się czuje sam jeż w klatce. Zresztą jeż kosztuje 250 zł + do tego akcesoria i nie byle jak jedzenie. 

12-14 lat ale potrafią dożywać nawet 20 więc nie można jasno określić :)

Wczoraj  bardzo dużo czytałem o tym węzu i ludzie go wybierają by oswoić się z wężami , gdy pokazałem go rodzinie odrazu byli na nie , wiadomo wąz i pierwsze skojarzenie : wow, boa napewno zezre cala rodzine.. Dzieci też się wezow jakich kolwiek boja wiec bede go musial gdzes chowac po kątach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...