Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dxtory - Metin w wielu oknach bez lagów.

Aysein

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ii408_dxtorz.png

Odpalanie dużej ilości metinów bez lagów. Jak wiemy, przy odpaleniu większej ilości metinów mamy większe lagi a nasze zużycie procesora wzrasta. Program waży mniej niż 4mb więc nie musicie narzekac, na długie pobieranie. Program polecam pobrac z oficjalnej strony Dxtory, można kupic płatną wersje programu ale wystarczy testowa wersja.

http://exkode.com/dxtory-downloads-en.html

Polecam pobrac najnowszą wersje 

Version 2.0.126 Latest

INSTALACJA

(Do instalacji musimy miec NET Framework 4)

6ip378.jpg

wpcsi1.jpg

upl24d.jpg

egfrwm.jpg

m6v4ta.jpg

t818wj.jpg

dde9o0.jpg

oq6tav.jpg

Zwiększenie FPSów

Pierw odpalamy metina, potem ten program bo przy włączonym programie nie włączymy metina. Niestety nie mam metina na kompie, ale pokażę wam jak to zrobic.

PS: Ten program nie ma na celu zmniejszenia lagów w metinie tylko zmniejszenia  zużycia procesora, chodzi o to, że gdy mamy główną postac odpaloną i 3 sklepiki to na każdym koncie jest 60 FPS, na sklepik wystarczy miec 20/30 FPS, beda lagi na sklepiku bo jest mniej FPS ale bedzie mniejsze zuzycie procesora i bedzie mniej lagów na glownej postaci. 20 FPSow wystarczy, zeby wejsc zobaczyc na sklepik czy nam coś kupili, moim zdaniem nie ma sensu miec na sklepiku 60 FPSów.

(Gdy metina nie ma na liście to wchodzimy w okno z metinem i powinno się pojawic)

1538eq.jpg

Możecie zrobic mały teścik, odpalcie np. 3 konta i sprawdzcie jakie macie zużycie procesora, potem zainstalujcie ten program, dajcie limit FPS na sklepiki czy tam buffa i jeszcze raz zobaczcie jakie jest zużycie procka. 

Mam nadzieje, że wam to umili grę (bez lagów) :).

Jeśli ktoś nie rozumie poradnika może zobaczyc filmik na YT (Nie mój)

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik, skorzystałem, przetestowałem i polecam jak najbardziej! ;)

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Korzystam z niego bardzo długo i nic mi się w kompie nie zniszczyło, więc nie wiem skąd wziąłeś taką opinie. Raczej zmniejszy wydajność procesora, a nie go zniszczy.

Opublikowano

poradnik przydatny napewno skozystam :)

srednio.gif

[50]+ [100]+ [150]+ [200]+ [250]+ [300]+ [350] +[400]+ [450]+ [500]+ [550]+[600]+ [650]+ [700]- [750]- [800]- [850]-

Nie bądź luj daj LAJKA

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...