Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe zabezpieczenie do clienta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. ostatnio znalazłem fajne zabezpieczenie które usuwa pliki które automatycznie uruchamiają się przy starcie clienta.

a z tej racji że mam dużo % postanowiłem udostępnić wam je :)

tak więc otwieramy prototype.py w root

Szukamy:

app.SetWeaponSpecularEnable(constInfo.WEAPON_SPECULAR_ENABLE)

Pod tym dodajemy:

injectionprotection = os.listdir('.')
injectionprotection.sort()
for Data in injectionprotection:
if Data.find('.mix') != -1 or Data.find('.m3d') != -1 or Data.find('.flt') != -1: 
os.remove(Data)

Wersja z tabami:

http://wklej.to/kX704

Należy jeszcze sprawdzić czy na górze w importach jest

import os

Jeśli nie ma to musicie dopisać :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

a spróbuj sobie wpisać w nazwie pliki zamiast ".mix" to ".mixs" albo ".mixx" (skrypt tego nie usunie) a klient "pobierze" go 

Więc takie zabezpieczenie to nie zabezpieczenie xD

8910814572903361049127.png

Opublikowano

.dll się odpali?

to usuwa .mix .m3d i .flt.

Chcecie to wam zrobie tuta o zabezpieczeniu klienta :D kto chce fapki. 10 fapek == tut.

Pozdrawiam. 

Ja mam jeszcze kilka innych i bardzo ciekawych zabezpieczeń :) np. Przy uruchamianiu sprawdzanie sum md5 plików :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

a spróbuj sobie wpisać w nazwie pliki zamiast ".mix" to ".mixs" albo ".mixx" (skrypt tego nie usunie) a klient "pobierze" go

Wystarczy zrobić liste plików które mają być pomijane + skrypt który będzie poza nimi wywalał wszystko. 

@Up. co to da skoro można wypakować skrypty?

Opublikowano

Dopiero to sprawdziłem i .mixx usunęlo :)

nlcEZxg.png

Opublikowano

to usuwa .mix .m3d i .flt.

Ja mam jeszcze kilka innych i bardzo ciekawych zabezpieczeń :) np. Przy uruchamianiu sprawdzanie sum md5 plików :)

Przy uruchamianiu sprawdzanie sum md5 plików  - z elitepvpers, ta ? To każdy je ma: ) Nawet ja :P

Opublikowano

Przy uruchamianiu sprawdzanie sum md5 plików  - z elitepvpers, ta ? To każdy je ma: ) Nawet ja :P

Co racja to racja.. Ps: mnie ciągle zastanawia. Po co zabezpieczenia w skryptach pythona skoro można je wypakować? Nie rozumiem tu logiki.

Opublikowano
if Data.find('.mix') != -1 or Data.find('.m3d') != -1 or Data.find('.flt') != -1: 
os.remove(Data)

A jak otworzę plik, który ma usunąć w jakimś programie to go nie usunie, ha!

@Edit

Zapomniałbym, że jestem prawilnym człowiekiem.

Wystarczy :

try:
os.remove(Data)
except:
import dbg
import app
dbg.LogBox("Nie mozna usunac pliku %s!", % (Data))
app.Abort()
pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano
os.remove(Data)

A jak otworzę plik, który ma usunąć w jakimś programie to go nie usunie, ha!

I po zabezpieczeniu xD

Co racja to racja.. Ps: mnie ciągle zastanawia. Po co zabezpieczenia w skryptach pythona skoro można je wypakować? Nie rozumiem tu logiki.

Te zabezpieczenia może mają złą nazwę wdłg mnie to powinno być "utrudnienie wejścia na serwer" czy coś w ten deseń.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

I po zabezpieczeniu xD

Te zabezpieczenia może mają złą nazwę wdłg mnie to powinno być "utrudnienie wejścia na serwer" czy coś w ten deseń.

Już jest nowa wersja!

Oczywiście nie w temacie, bo kto by się spodziewał, że gotowiec z EPVP nie działa?

pre_1405084226__sygnatura_3.png

Opublikowano

ja posiadam coś takiego,

86632600266568500303.png

(oczywiście epvp jak i ten temat)

sprawdza pliki clienta jeśli jakiegoś nie ma na liście (każde rozszerzenie) zostaje on usunięty po naciśnięciu ok.

Edit@

Otwierając ten temat myślałem że będzie to coś nowego ale się zawiodłem, dobrze że znalazłem sposób którego jeszcze tu ani na epvp nie podali nwm czy go znacie.

Opublikowano

@up

Tylko, że to też było na epvp.

no a co pod zdjęciem napisałem :P ale to co pokazałem jest lepsze od tego co autor tematu.

Opublikowano

ja posiadam coś takiego,

86632600266568500303.png

sprawdza pliki clienta jeśli jakiegoś nie ma na liście (każde rozszerzenie) zostaje on usunięty po naciśnięciu ok.

Edit@

Otwierając ten temat myślałem że będzie to coś nowego ale się zawiodłem, dobrze że znalazłem sposób którego jeszcze tu ani na epvp nie podali nwm czy go znacie.

Widziałem coś podobnego na epvp xD

nlcEZxg.png

Opublikowano

ja posiadam coś takiego,

86632600266568500303.png

Edit@

To wynika, z tego, ze jak ktos zamknie okno X to nie usunie pliku, bo usunie go wtedy gdy nacisnie ok

1386175744-U112610.png
Opublikowano

To wynika, z tego, ze jak ktos zamknie okno X to nie usunie pliku, bo usunie go wtedy gdy nacisnie ok

Ale gdy włączy klienta na nowo, to nadal będzie ten sam "błąd", więc koło się zapętla dopóki nie usunie pliku, nie mówiąc o innych aspektach.

umarł

Opublikowano

Jeśli dodatkowo zakodujemy rooty jest to świetne rozwiązanie blokujące CowerDowner oraz inne pliki dołączane przez pythona ^^

67248792843061145727.png

Opublikowano
import os
import dbg

def __TeodorCheckUp(self):
    path = os.getcwd()
    k = os.listdir(path)
    for item in k:
        if item.find('.py') >= 1 and item.find('.pyc') >= 1 or item.find('.mix') >= 1:
            dbg.LogBox('Usuwam: ' + str(item))

try:
                os.remove(item)
            except:
                dbg.LogBox('Klient zostaje zamkni\xeaty!')
                dbg.LogBox('Usu\xf1 r\xeacznie plik: ' + str(item))
                app.Abort()

Polecam, sprawdzone, działa.  B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...