Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki support (tani)

rafik123123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro ma byc tani to polecam Ci Annie (450,jako support daje rade) badz Janne (1350). JEst ona dosc ciezka,ale baaardzo mocna (ten bonsu do DMG dla adc to po prostu jest poezja)

Xaltor_eune_121_1_nozg.png

Opublikowano

Sprostowanie:

Najtańszym i najlepszym jest "leona" 2 stuny / 1 oguszenie (Czy jakos tak xD).

Możesz również kupić tresh'a.

Cóż, nigdy nie rozumiałem osób, które twierdzą, że jakaś postać jest najlepsza mając na obecną chwilę dostępne około 130 bohaterów. Napisałeś również, że Leona to najtańszy bohater wsparcia mimo iż kosztuje ona 4800 PZ. Przed tym bohaterem znajduje się wiele innych dobrych bohaterów wspierających takich jak: Sona, Soraka, Janna, Taric i wiele innych. Kolejna rzecz, która mnie denerwuje to jest to, że Polacy grają w grę po Angielsku mimo, że jest dostępna również wersja Polska. Dobrze może lubi ten język bądź nie podoba mu się Polska wersja dlatego go ustawił lecz skoro zmienił już na niego to czy nie powinien wiedzieć, że Stun oraz Ogłuszenie oznacza to samo? Tyle ze wstępu, czas odpowiedzieć na pytanie.

Odpowiedź na pytanie:

Uważam, że każdy gracz sam powinien zadecydować, który bohater najbardziej go interesuje, poniważ do wyboru mamy dwa typy bohaterów wsparcia: Obrońca(Tank) oraz Czarodziej(Mag). Pierw powinniśmy stwierdzić, którą z tych dwóch ścieżek wybierzemy czy wolimy się wbić we wrogów jako pierwsi czy wolimy wspierać sojuszników stojąc za nimi. Tak więc jeśli już wybierzesz swój cel następnie powinieneś stwierdzić czy wolisz obijać wrogów czy może jednak wolisz leczyć sojuszników. W ten sposób sam powinieneś zdecydować kogo wybierzesz.

Opublikowano

3 bardzo przyjemne, łatwe i tanie supporty: Annie, Morgana, Taric ;) Dwie pierwsze spory dmg i stuny a Taric Stun, heal i jest typowym tankiem. Osobiście uczyłem się grać na bocie Tarickiem i na złe mi to nie wyszło ;)

Opublikowano

morgana! KUR*A MORGANA! STUN NA WSZYSTKICH KLATKA ETC!!!! CZEGO kurcze wiecej potrzeba!!

@top....

morgana ... stun dla wszystkich klatka i ogólnie haras ... 

Czego trzeba? Range, mały Dmg, brak Bariery/Heala ;d 

@top

Tani support. SORAKA. Dlaczego? Bo Leczy. Gg, opłacalny w niższych dywizjach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Z tych najtańszych?

Annie. Stune i sporo dmg.

Morgana. Klateczka, tarcza.

I oczywiście Janna. Tornado countruje takie E leony, czy też Q Thresha.

313561454060320945952.gif
Opublikowano

Ostatnio często widać Morganę i Annie na supp - nie będę pisać dlaczego, gdyż już ktoś tu wypisał. Ale polecam Sone, leczenie + ogłuszenie z ulti {bardzo przydatne w tf} + dmg z "Q".

Widziałam nawet LB jako supp. Ogólnie coś 'midderzy' (postacie typowo na mida) przenoszą się na supporty :p

Ale głównie Leona, Thresh, Taric, Sona, Annie, Morgana. Mogłam kogoś pominąć.

Opublikowano

Najtanszym supportem jest alistar ktorego dostajesz za darmo po like'u na fejsie czy tam yt. Opanuj combo alistarem a wygrasz pare teamfight'ow druzynie :)

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Najtańszym i najlepszym jest "leona" 2 stuny / 1 oguszenie (Czy jakos tak xD).

Możesz również kupić tresh'a.

Wcale  nie  jest  najtanszym ani  najlepszym  sa  rozne polaczenia miedzy supporatmi a adc polecam tarica

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi to wybieram miedzy morgana a tariciem która z tych postaci jest lepsza?

Jeśli wolisz stac i rzucac stuna / heala co x sekund to wybierz tarica, jesli wolisz lapac przeciwnikow w klatki oraz zadac spory dmg jak na supporta to wybierz morgane. Osobiscie wole morgane bo jej stun na ulti daje jej przewage w tf nad tariciem. Jednak jesli chcesz grac prawdziwym supportem to polecam sone. Dobry dmg w early game, heal, aoe stun na ulti... moim zdaniem jest to bardzo uniwerslany support / przydatny w tf / przyjemnie sie nim gra / stosunkowo tani.

Opublikowano

Annie, Janna, Taric, Soraka.

Polecam szczególnie Annie. Może  nie ma żadnego Hooka ani Heala, ale bycie z nią na lini to free kille :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...