Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] NewGuilds [Nie Dzikoyskiego] [1.7.2]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NewGuilds

/gildia zaloz -  Zaklada wybrany przez nas tag, nazwe do Załozenia Gildii.

/gildia usun - Usuwa daną gildie.

/gildia zapros - Zaprasza Graczy do Gildii.

/gildia wyrzuc - Wyrzuca Gracza z gildii.

/gildia awansuj - Awansuje Gracza.

/gildia degraduj - Degraduje, inaczej zabiera mu danego moderatora Gildii.

Komendy Admina:

/gildia przeladuj - przeładowuje skrypt na gildie.

Zabraniam:

- Podszywania się pod autora.

- Używania kodu.

- Oraz  Wszelkich rzeczy zastrzezonych przez autorów.

Do pobrania:

[DL] Mediafire (Ponieważ PasteBin, wiekszosci kodu nie przepusci):

https://www.mediafire.com/?62n2jzn6k2xxvbr

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/f87ba6e99db30225a2f498fc97d49faa5b2bc942b3e6a706e2d1e1a56f983fc5/analysis/1396087773/
Opublikowano

1. Kolejny skrypt, zajmijcie się pluginami, co będzie jak Skript przestanie aktualizować? 80% polskich serwerów upadnie bo jest postawionych na skryptach ;)

2. Mało opisany plugin..

3. W linijce 49, po co 2x to samo pisać, nie lepiej dodać tylko że jeśli gracz ma opa to dodatkowo pokazuje komendę /gildia przeladuj ? Po co 2x to samo ma pokazywać.

4. 63 linijka - execute console command "sk reload newguild" A co jeśli ktoś ma inną nazwę skryptu a nie "newguild" nie przeładuje, lepiej jak byś dodał "config" od takich rzeczy.

5. 91 linijka - tworzenie cuboida, jak tutaj niby konsola wykrywa koordy gracza że jest expand itp itd?

6. Lepiej zamiast używać worldguarda trochę się poduczyć skripta i zrobić w nim cuboidy - zapisuje koordy gracza robi odległość, zapisuje do pliku i gildia sprawdza to itp..

7. 242 linijka - set the player's display name to "&6[&c%{tag.%player%}%&6]&7 %name of player%" Tam jest Zapraszanie gracza do gildii, więc można kogoś zaprosić bez akceptacji przez drugiego gracza skoro od razu jest ustawiany tag przy zaproszeniu?

8. Nie dodałeś w temacie wymaganych pluginów do tego skryptu.

Dalej nie chce mi się patrzeć  xD

Jeśli popełniłem błąd w jakimś punkcie to sorry ale już nie zajmuję się skryptem od tamtego roku więc nie wiem dokładnie co teraz jak działa ;)

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Taa, to napisz lepszy, według mnie .. nie testowany zrobiłem go z nudów, wiec nie osądzajcie o buggi, napiszcie na Privie lub tu, poniewaź w wolnym czasie poprostu je naprawie.

Opublikowano

Ładnie ładnie ale zrob cos takiego jak
zamiast gildia zaloz to /zaloz   oraz chat gildyjny zamist awansuj zastepca zamiast degraduj odbierz

Opublikowano

Jeśli ktoś ma zamiar użyć tego skryptu na serwerze to nie radzę. @treetree Masz rację wymieniłeś już troszkę niedociągnięć, ja też kilka znalazłem.

Co do cuboida przez worldguard to złe zagranie. Co jeśli osoba nie będzie używać WorldGuard? Ja np. Nie używam ponieważ można inaczej blokować tereny.

Opublikowano

@DannyPL123

Może i tak, nie znam autora skryptu ani nie chcą nic złego pisać lecz..

Może i nie ma tego ale to jest pierwsza wersja skryptu, tak mi się wydaje ze nie ostatnia.

Ostatnio jest moda na serwery na skryptach więc nie pisz tutaj bezsensownego postu że polecasz X plugin jak tutaj chodzi o skrypt.

To tyle moich wypowiedzi w tym temacie.

Może i nie jest to super skrypt ale się stara chłopak, uczy się a wy wychodzicie z takimi durnymi odpowiedziami(niektórzy) typu polecam factions..

Żegnam.

Pomogłem?👍

Daj Like! :D

Opublikowano

Hahha...To mój skrypt nie dokończony...Pisałem go z nudów. BukkitCraft nie ładnie.

Opublikowano

@up

Skrypt mi się ogólnie podoba.

Skrypt pierwszy raz wstawiony i "od razu" lecą hejty...

> Vernex <

Serwer Survival+Guild!

Minecraft 1.7.2!

Zapraszam :-)

Opublikowano

@up wysłałem mu na skype a on go wstawił wiesz to chamstwo... 

Opublikowano

Powiem tyle... Ten skrypt to syf...

Popatrzyłem w kod tego i się załamałem...

Moim zdaniem ten skrypt jest źle wykonany.

Też mam własny skrypt na gildie i jest 100 razy lepszy od tego.(nie będę go udostępniał).

Też mam własny plugin na gildie (autorski).

Lepiej jak masz robić jakieś gildie to sprawdź dobrze kod i pomyśl jak zrobić aby był mniejszy.

A jak się tego naucz to plugsy pisz.

Opublikowano

@up ja go pisałem z nudów...A nie na serio :> on go udostępnił pzdr!

Opublikowano

Skrypt to żenada.. po co pisać kolejny skrypt na gildie.. jak i tak żaden nie pobije gildii dzikoyska.

1/10. Co to tego, bez urazy @1361622928-U485574.pngSortiq nie chciałem tutaj Ciebie urazić. ;)

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

@Thinker10 I co się chwalisz? Ja mam w garażu Lamborghini, nikomu go nie pokazuje bo się boje że mi ukradną  :*

Hmm co z tego że skrypt pisał amator? Jeżeli chce się  brać za takie rzeczy to może by zobaczył dokumentacje.

Ponieważ używa do niektórych rzeczy jakichś absurdalnych funkcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...