Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pierwsze i najwazniejsze zapytanie do czego ma sluzyc owy serwer

Serwer jak sam dzial mowi to bedzie duzy serwer hardcore ponad 1000 graczy online. I ponad 30 pluginów

Logo_IGracze.png

Opublikowano

to teraz tak jezeli planujesz zrobic sektory to odrazu cie zatrzymam zebys nie kupowal tej maszynki jezeli jednak nie to kup 2 versje poniewaz po 1 posaiada ona 2 procesory kompatybilne ze soba  i dzieki niej bedzie ci ladniej smigal w sumie niczym wiecej z tego co na szybko spojrzalem nie ma :)

P.S 

jezeli robisz tak duzy serwer to naprawde polecam sektory a jezeli uwazasz ze sektory to jest to napisz poprostu :P 

Opublikowano

to teraz tak jezeli planujesz zrobic sektory to odrazu cie zatrzymam zebys nie kupowal tej maszynki jezeli jednak nie to kup 2 versje poniewaz po 1 posaiada ona 2 procesory kompatybilne ze soba  i dzieki niej bedzie ci ladniej smigal w sumie niczym wiecej z tego co na szybko spojrzalem nie ma :)

P.S 

jezeli robisz tak duzy serwer to naprawde polecam sektory a jezeli uwazasz ze sektory to jest to napisz poprostu :P

mam male pytanie jak zrobić sektory bo dużo o tym slyszałem szukałem w necie i nic nie ma, ale dla mnie to wygląda jak by to był bungee cord. Mam Racje?

Logo_IGracze.png

Opublikowano

@up Mam nieskaczony plugin na sektory xcrafters,jestem w fazie ciaglego dopisywania bibliotek do tego pluginu ale nie wiem ile mi to dokladnie zajmie ;x.Jesli dokacze plugin na pewno odezwe sie do cb na pw.

Opublikowano

@up Mam nieskaczony plugin na sektory xcrafters,jestem w fazie ciaglego dopisywania bibliotek do tego pluginu ale nie wiem ile mi to dokladnie zajmie ;x.Jesli dokacze plugin na pewno odezwe sie do cb na pw.

spk jak tylko skonczysz prosze odezwij sie 2. a jest jeszcze jakis inny sposob lub plugin zeby zrobic te sektory jak np u skkf

Logo_IGracze.png

Opublikowano

mmm  tak  sa na to odpowiednie pluginy :P ale lepiej xD napisac ale do takich serwerow musisz posiadac juz inne serwery

jezeli chcesz wiecej to zapraszam na team speaka ip : podam na pw :P xD   to doradze ci i pomoge :)

Opublikowano

mam male pytanie jak zrobić sektory bo dużo o tym slyszałem szukałem w necie i nic nie ma, ale dla mnie to wygląda jak by to był bungee cord. Mam Racje?

Tak, BungeeCord.

Najpierw generujesz dużą mapę na jakimś serwerze. Kopiujesz ją na każdy serwer (każdy sektor to inny serwer).

Potrzebujesz tylko plugin który będzie zapisywał inventory oraz enderchest do bazy MySQL.

Musisz jeszcze wyznaczyć "bordery" - czyli teleporty które będą teleportować na inny sektor ;)

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

Opublikowano

Na tych maszynach 1000 slotów lajtowo tylko że muszą być boredry, bo przy 300/400 graczach java nie wyrobi. 
Podziel sobie serwer np na 5 sektorów w tym 1 to spawn. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...