Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] FiberHost.pl vs Lvlup.pro? Może inny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SoRED.PL, bardzo wydajne maszyny, ładny design strony/itemshop'u. Bądź FireHosting.PL dość tanie serwery, pomocna administracja, oraz wydajne serwery.

Co do Sored, warto ten 2gb? 35zł kosztuje. Ile slotów +- utrzyma? jest napisane 35, ale to przeważnie skłamana liczba.;p

Opublikowano

Każdy serwer dobry.Ważne zeby był  w miare tani i nie lagował :D

Opublikowano

Co do Sored, warto ten 2gb? 35zł kosztuje. Ile slotów +- utrzyma? jest napisane 35, ale to przeważnie skłamana liczba.;p

Hoh, oczywście że warto.  Miałem tam 4 serwery. Piszę 35 slotów ale bez pluginów trzyma nawet do 50 osób ;)  35 to tak już średnio rozbudowany serwer +- 20pluginów. Polecam

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Siemanko, mam dylemat. Mogę zakupić na fiberhoście za 21zł serwer gold(2gb ramu) i za 30zł na lvlup.pro to samo. Gdzie kupić? wiem że na lvlup.pro czasem po reload wywala serwer, ale ma od razu dawane rangi po kupnie (nie wiem jak na fiberhost) Macie inne propozycje może? uzasadnijcie je. Serwer do 35zł chciałbym. Daje lajki za odpowiedzi;p

Witaj, co prawda nie wypowiemy się w kwestii który hosting wybrać bo to twoja decyzja, dla nas najważniejsze jest aby klient był zadowolony, nawet jeśli byłby to inny hosting, nie będziemy się na siłę reklamować, każdy sam może poczytać opinie o nas.

Jeśli chodzi o reload to nie jest kwestia hostingu tylko budowy pluginów i konstrukcji silnika.

Wiele pluginów nie jest przystosowanych do komendy reload i powoduje duże zamieszanie, czasami wykonanie tej komendy skutkuje np. dwukrotnym zużyciem RAMu co w efekcie może spowodować szybki crash.

Spójrz na post napisany przez administrację na oficjalnym forum bukkita:

https://forums.bukkit.org/threads/info-dont-use-reload.85309/#post-1205821

/reload isn't the problem. Is the hoops plugins have to jump through to properly unload and load back up when /reload is called.

Some plugins handle it better than others, but I always suggest doing a full server restart.

Jak wynika z tego cytatu, twórcy bukkita zalecają pełen restart serwera zamiast reloada.

Opublikowano

Witaj, co prawda nie wypowiemy się w kwestii który hosting wybrać bo to twoja decyzja, dla nas najważniejsze jest aby klient był zadowolony, nawet jeśli byłby to inny hosting, nie będziemy się na siłę reklamować, każdy sam może poczytać opinie o nas.

Jeśli chodzi o reload to nie jest kwestia hostingu tylko budowy pluginów i konstrukcji silnika.

Wiele pluginów nie jest przystosowanych do komendy reload i powoduje duże zamieszanie, czasami wykonanie tej komendy skutkuje np. dwukrotnym zużyciem RAMu co w efekcie może spowodować szybki crash.

Spójrz na post napisany przez administrację na oficjalnym forum bukkita:

https://forums.bukkit.org/threads/info-dont-use-reload.85309/#post-1205821

Jak wynika z tego cytatu, twórcy bukkita zalecają pełen restart serwera zamiast reloada.

Chciałem wcześniej wasz hosting (co nie znaczy że teraz nie) ale nie ma obecnie w internecie paczki huśbox;p

Co do FireHosting.pl jakoś mnie nie przekonują... Walczą o klienta, patrzyłem na ofertę która jest dość atrakcyjna, ale np. sored.pl daje ts i stronę www. LVLUP.PRO daje paczkę HuśBox. FiberHost daje pingwinpacka. FireHost poza niezłą maszyną nic nie oferuje więcej.

Opublikowano

Polecam FireHosting.pl ten hosting jest zawsze otwarty na zmiany :]

Może i otwarty... Ale po co mam pisać i czekać skoro mogę kupić teraz i od razu wgrać pliki na serwer oraz ogarnąć spawn itp? Żebym tam wykupił musieli by zrobić itemshop tak jak na lvlup.pro czyli który od razu daje graczowi po kupnie item/rangę.

Opublikowano

Polecam od siebie lvlup.pro (serwery na modach+pluginy oraz na samych pluginach, zero lagów, no chyba że ktoś ma za mało ramu ;) ).

Zawsze jeśli miałbyś ogólnie mało pluginów możesz tam zmienić ilość slotów na większą (chyba od 0-40 slotów, pakiet 2GB).

Jedyne gdzie fiberhost wyprzedza w pewnym sensie to to że mają opcję paysafecard i możliwość wypłaty gotówki (co jest i tak chyba mało opłacalne). Mam nadzieję że może lvlup.pro też doda coś podobnego.

Pozdrawiam,

Opublikowano

Może i otwarty... Ale po co mam pisać i czekać skoro mogę kupić teraz i od razu wgrać pliki na serwer oraz ogarnąć spawn itp? Żebym tam wykupił musieli by zrobić itemshop tak jak na lvlup.pro czyli który od razu daje graczowi po kupnie item/rangę.

No tak, ale dają bazę danych, dzięki temu postawisz itemshopa + wypłacisz sobie hajs.

A ogólnie IS jest w planach.

Panel jest rozwinięty bardziej niż na innych hostach.

Crash detektor & auto-restart Opis: Funkcja domyślnie aktywna dla każdego serwera. Dzięki niej panel monitoruje twój serwer (co 5-10 minut) i w przypadku wykrycia "crasha" automatycznie go restartuje. Warto dodać że panel dokonuje kolejno trzech restartów, gdy po trzecim restarcie serwer nadal generuje "crashe", zostaje automatycznie zatrzymany przez panel, aby nie przekraczać limitów i nie generować przeciążeń całej infrastruktury.

Harmonogram zadań służy do cyklicznego wykonywania wybranych funkcji panelu, takich jak restart serwera, stop serwera czy też wykonowanie komend konsoli serwera w wybranym przez nas czasie. Dzięki tej opcji możesz zautomatyzować czynności które dotychczas musiałeś wykonywać ręcznie.

Jedne z funkcji, które najbardziej mi się spodobały.

Nie patrząc na darmowy backup :)

Opublikowano

NIE POLECAM FIBERHOSTA  

To jest najgorsze gówno jakie może być, przy reload pada serwer, a gdy robiłem backup i go wgrywałem padł mi serwer pliki poszły w **** a mapy się skasowały, nigdy tam już nie kupie serwera

Opublikowano

Polecam pukawka.pl

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...