Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DOTA 2] Oficjalny ranking graczy

Ljx

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Teraz Valve daje nam oficjalny ranking do gry. Na liście znajdują się ludzie, którzy ponad 300 gier pvp (bez botów), rozegranych 100 rankedów solo w tym 15 w ciągu ostatnich 3 tygodniach. Ranking ma podział na rejony świata:

1.Europa

2.Ameryki

3.Azja Południowo-Wschodnia

4. Chiny

Na liście (top200) jest dwóch polaków:

1.Sasu

2.Kacor

Gratulację dla obu panów (brakuje tam taboo :*)

Ranking jest aktualizowany co dzień.

http://www.dota2.com/leaderboards#europe

Czym się różni ten ranking od tego?

http://www.mpcforum.pl/topic/1158756-sledz-swoje-i-innych-mmr/

1. W tamtym rankingu może się znaleźć każdy (większość kont boostowana)

2. Możemy sami się dołączyć, a żeby znaleźć się na rankingu Valve trzeba pokazać, że ma się skilla.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Powiem szczerze, że się zdziwiłem tym rankingiem. Bo o ile RTZ to wiadomo, wg mnie najlepszy solo mid na tą chwile, więc tutaj nie dziwi mnie mrr. Ale po chinolach się spodziewałem czegos pokroju 7000+.

Legenda
Opublikowano

Powiem szczerze, że się zdziwiłem tym rankingiem. Bo o ile RTZ to wiadomo, wg mnie najlepszy solo mid na tą chwile, więc tutaj nie dziwi mnie mrr. Ale po chinolach się spodziewałem czegos pokroju 7000+.

Zależy od gier, ponieważ są brane solo mmr, wiesz jak to jest. Mimo, że to prosi zawsze może znaleźć się ktoś kto nie troluje jak na słabszych mmr, a nie radzi sobie. Co do chinoli sam byłem zdziwiony, ponieważ oczekiwałem coś 7.5k mmr, a tu nawet 6.5 nie ma. Jednak każdy obawia się drużyn chińskich i każdy kto znajduje się na ten liście z Chin ma jakiś team, który coś próbuje zrobić, a europa np taki wagamama to on już nic nie robi tylko stream. Jak QPAD się rozpadło on zrezygnował z pro sceny. Na tej liście europa jest dużo graczy, o których nie mówi się praktycznie, ich się nie zna. Tak jest dlatego, że my polacy grając w zagranicznym teamie jesteśmy utrzymać się przy życiu za taki zarobek, a gracze z Skandynawii, którzy nie osiągają dużo nie są wstanie z tego wyżyć. Po prostu Europa a Chiny i ogólny pogląd na e-sport jest całkiem inny. W chinach tacy gracze, są jest celebryci, a u nas to jeszcze się nie przyjęło. 

Legenda
Opublikowano

Ten ranking co jaki czas jest odswierzany?

Co dzień.

• 5 tygodni później...
Legenda
Opublikowano

jakby ruskich nie bylo to te rankedy solo byly by 10x wieksze xD

Nie zgodzę się z Tobą, ponieważ mmr jest określnikiem skilla, więc jak trafiasz na ruskich grasz na takim poziomie jak oni, więc nie powinno być spiny, że mam ruska, ponieważ gram na 5k mmr i tam mimo, że wschodni sąsiad to potrafi grać i zachować się.

Opublikowano

No ale miec ponad 10x pod rzad ruskich trolli w teamie to jest przesada na 4,1k, przez to spadlem do 3,8 no i mmr nie jest okreslnikiem skilla bo jak feedujesz w teamie i wygrasz mecz to Ci przyznaje te dodatkowe punkty za to ze feedowales?

Legenda
Opublikowano

No ale miec ponad 10x pod rzad ruskich trolli w teamie to jest przesada na 4,1k, przez to spadlem do 3,8 no i mmr nie jest okreslnikiem skilla bo jak feedujesz w teamie i wygrasz mecz to Ci przyznaje te dodatkowe punkty za to ze feedowales?

4k mmr jest to 1% całej doty, ale sam miałem 3.8k mmr i pamiętam jak była spina na to wszystko, że ktoś mi przegrywa grę. Jeżeli chcesz coś wybić się musisz pickować postaci, którymi zrobisz przewagę. Ja gram offlane, więc u mnie droga z 3.8k-5k wyglądała tak, że wybierałem Mirane (potm) oraz Centaura.

Opublikowano

Caly czas probuje robic ta 'przewage', ale ruski nie pozwalaja na nic i caly czas spadam w dol, a pamietaj ze nie ktorzy maja 3,5k solo a graja jak 4,5k wiec ten mmr nie okresla dokladnego skilla.

Legenda
Opublikowano

Caly czas probuje robic ta 'przewage', ale ruski nie pozwalaja na nic i caly czas spadam w dol, a pamietaj ze nie ktorzy maja 3,5k solo a graja jak 4,5k wiec ten mmr nie okresla dokladnego skilla.

Określa, ponieważ Ci co mają 3.5k poprawili swój styl po jakimś czasie, a zaczynając słabo im szło i spadał im ukryty MMR. Chodź masz racje, że niektórzy mając nawet 3k są wstanie ograć 5k.

• 2 tygodnie później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [DOTA 2] Oficjalny ranking graczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...