Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postawienie Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczace postawienia serwera na hostingu pukawki (maxc.pl)

Mianowicie chce sie zapytac czy wystarczy (Na start) 50 mb na slota ? (jak bedzie np 40 slotow ? Czyli jakies 2 tys mb?) I czy to wystarczy w grze bez lagów i czy Mb maja jakies znaczenie w lagach itp? Czy tylko w miejscu na mape/plugini/... ?

4af

Opublikowano

Jak stawiałem na próbę serwer na vps to pod 2gb ramu dałem 30 slotów na jakieś 20 pluginów to nie dało się grać.

100mb ram pod slot to raczej minimum i tak, ram jest zajebiście ważny.

Oczywiście że tylko do mapy i pluginów ale chyba nie rozumiesz. Każda operacja wymaga ramu, gracz się ruszy to już jest potrzebny, rozwali coś/postawi to też itd. Do tego dochodzi działanie pluginów. Teraz mam serwer 8gb ramu i 80 slotów całkiem przyjemnie ciągnie.

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczace postawienia serwera na hostingu pukawki (maxc.pl)

Mianowicie chce sie zapytac czy wystarczy (Na start) 50 mb na slota ? (jak bedzie np 40 slotow ? Czyli jakies 2 tys mb?) I czy to wystarczy w grze bez lagów i czy Mb maja jakies znaczenie w lagach itp? Czy tylko w miejscu na mape/plugini/... ?

Zobacz naszą ofertę. Pozdrawiamy FireHosting.pl team.
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...