Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ogarniecie dzialania forum

alchemik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@alchemik1 

Zakończyłem tutaj z Tobą dyskusję, bo nie czytasz moich wiadomości albo nie masz o tym pojęcia oraz piszesz dalej głupoty :-)

Cały czas działamy i dążymy do tego, aby forum działało bezawaryjnie.

Opublikowano

@alchemik1 

Zakończyłem tutaj z Tobą dyskusję, bo nie czytasz moich wiadomości albo nie masz o tym pojęcia oraz piszesz dalej głupoty :-)

Hmm, w pierwszym poscie pisalem o optymalizacji serwera www dlaczego? Wydaje to sie proste obserwujac dzialanie forum i jego brak stabilnosci, po twojej odpowiedzi gdy napisales o atakach na aplikacje pisze tylko i wylacznie o tym i odpowiadam na twoje posty, moze zacznij ty czytac co ja pisze,moze dzieki temu cos wymyslisz. Czasem dobre rady sa czescia do czegos wiekszego. Zamiast tutaj pokazywac jacy to nie jestescie i czego to nie robicie to sam napisalbys na pw zamiast strugac tutaj jakiegos profesionaliste na ktorych nie wygladacie. Zaznaczam ze nie twierdze ze ja nim jestem ale gdy z kims po fachu sie porozmawia mozna cos wymyslic wspolnie, czytajac to co ty piszesz i jak glupio sie tlumaczysz probujac wcisnac mi do glowy ze mowie bzdury i nie mam pojecia o tym pokazujesz swoje ambicje, moze ich nawet brak. Temat mozecie zamknac bo nie ma sensu go ciagnac z kims kto woli udawac super czlowieka nic cokolwiek powiedziec sensownego.

ban.gif

Opublikowano

@alchemik1 

Trochę czasu w tym siedzę i zauważyłem pewną zależność, nawet we mnie- psychologiczną. A mianowicie, kiedy coś nie wychodzi, bądź jest coraz gorzej- człowiek pisze innym o "nieustannej pracy wkładanej w naprawę". Tylko dlatego, że w ten sposób najłatwiej ludzi spławić. Kiedy coś wychodzi i rzeczywiście wkłada się w to mnóstwo pracy- pokazuje się wyniki działań, nawet nie bezpośrednio, a pośrednio- poprzez widoczną poprawę stanu technicznego. Tutaj występuje ten pierwszy motyw. Niestety.

Opublikowano

@alchemik1 

Prosty przykład Twojej niewiedzy albo tego, że nie czytasz moich postów:

1. Ciągle piszesz o serwerze WWW, gdy tak naprawdę chodzi o obciążenie nie serwera www a PHP.

2. Pisałem już wcześniej, że nie możemy ograniczać ruchu na aplikację, gdyż IPki są spoofowane, a Ty piszesz żeby blokować je, czy ograniczać ruch na IP. Pisałem wcześniej, ze zablokowaliśmy kilka tysięcy IP - to jest jak walka z wiatrakami, bo te IP nie są prawdziwe.

Uwierz, że nie śmiałbym napisać do Ciebie PW, gdyż świecisz tutaj swoją niewiedzą i naprawdę denerwują mnie ludzie, a przede wszystkim młode osoby, które pobawiły się trochę unixem, uruchomiły swój pierwszy serwer WWW i MySQL i chcą świecić tym czego to oni nie wiedzą. Sam osobiście zarządzam serwerami od 10 lat , a obecnie serwerem MPCForum zajmują się ludzie, którzy siedzą w tym jeszcze dłużej.

Tutaj nie chodzi też o problemy konfiguracji serwera WWW , MySQL czy samych konfiguracji serwerów i vm'ów. MPC jest jednym z największych (o ile nie największym) forum w Polsce opartym o IPB. Niestety samo IPB kuleje wydajnościowo , a ich support, też średnio chce nam pomóc.

@xDeStRuCtx

Nie chcemy nikogo spławiać. Piszemy jak jest i co się dzieje. Działamy cały czas. Nawet teraz są wprowadzane dodatkowe optymalizacje. Tutaj to przede wszystkim musi być ciągła analiza ruchu i problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...