Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wypromować swój serwer minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyśl nad jakimiś losowaniami vipa np. na 3 dni, system poleconych, zachęcaj już obecnych graczy do podbijania tematu na mpc, bo o wiele łatwiej jest zauważyć serwer z 1 strony a nie z 11. Może też być tak, że ludzie na nim nie grają bo jest to kolejny sewrer jakich wiele.

Opublikowano

Jeżeli nadal jest mało graczy to oznacza że z serwerem musi być coś nie tak. Najlepiej sprawdź czy to na pewno nie jest przypadkiem survival+gildie xD, czy nie ma lagów i czy jest ogarnięte wszystko.

Opublikowano

Miałem kiedyś z kolegą serwer i powiem tobie " Początki zawsze są najtrudniejsze ", ponieważ jak startowałem z kolegą to robiliśmy serwer on pluginów nie ogarniał, ja też nie ale potem ogarnął, ja trochę płaciłem pomagałem, zrobił tak, że gracze bili się o slota, ktoś wychodził i od razu następny wbijał. A dlaczego, ponieważ wiedzieli, że ogarnięta administracja itp. Spawn nie był wielki, był zbudowany tak jak potrafiliśmy, nie jakoś super ale był okey. Ja zrobiłem parkour obok spawnu itp. Dużo osób było obok spawnu, próbowało przeskakiwać parkoura. Poznałem dużo fajnych osób dzięki temu, sorki miałem o serwerze pisać xD no to co do serwera, to robił takie coś, może być to noobski sposób i dziwny ale dawał diaxa za suba na yt i za zaproszonego gracza i ludziom się to opłacało. Nie pamiętam za bardzo jak wszystko było ponieważ serwer był pod koniec 2012 roku. Niedługo będę startował z kolegą i swoim serwerem, nie wiem jak nam wyjdzie ale myślimy, że będzie okey bo już prawie wszystko jest dobrze i nie nie ma autorskich pluginów ani skryptów, nie piszę własnych tylko wgrywam cudze, tak przyznam się do tego, ale to pomaga w serwerze, nie chce wam mówić abyście wbili na reklame itp i żebyście wbili na mój serwer, ale przyznaje się, skrypty nie są autorskie, no może pare ale to tylko na komendy. Nie polecam tobie pisać autorskie skrypty i pluginy bo gracze i tak tobie nie uwieżą bo jest tysiąc takich tematów i co w piątym kłamią lub nawet więcej. Jak robisz serwer to zrób go tak aby nie lagowało, wszystko było ogarnięte, mapa była okey i wszystko wgrane. Polecam robić Eventy co pare dni na vipa itp, myślę, że pomoże to tobie choć trochę ;)

Opublikowano

Zareklamuj swoj serwer na stronach:
- mclista.pl
- minecraft-list.pl

- MPCforum
i najlepiej bedzie jeszcze jak nagrasz reklame na youtube ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...