Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wypromować swój serwer minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, ponieważ na serwer wchodzi mało osób max.20 . Macie jakieś sposoby na zaradzenie tego? Proszę tylko nie podawajcie, że np. na skype, gg, mpcforum bo próbowałem te metody i mało dają.

Za najlepszą odpowiedź daję like.

Opublikowano

Chcesz, to na stronach facebook typu fanpage zacznij reklamować. Wystarczy, że znajdziesz fajną stronę (najlepiej w stylu mc) i nowych graczy masz w banku.

Opublikowano

MpcForum - Publikacje serwerów . Ja zareklamowałem i mam 50 osób, gdzie było około 10 c:

Opublikowano

Szczerze polecam ci "chamskie" reklamy typu wbijac na ten serwer daje adminow :D. Jeśli masz spoko serw to zostaną gracze ;). mclista.pl tez jest spoko, no i oczywiście MPC <3
PS. Zapytaj.com chyba najlepsze ;D

Opublikowano

Powiem tyle: na mpcforum zrobiłem, na zapytaj też na minecraftlist też na mclista i innych również

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Yutubera zatrudnij :P

Aktualnie nie mam funduszy na zatrudnienie. A taki youtuber pewno zechce sporo hajsu jak na mnie (ok. 200zł). Mi się to nie opłaca

Opublikowano

Aktualnie nie mam funduszy na zatrudnienie. A taki youtuber pewno zechce sporo hajsu jak na mnie (ok. 200zł). Mi się to nie opłaca

jak youtuber jest spoko to nawet zasponsoruje serwer tylko wiesz serwer musi byc mega nie jakis Surv+Gildie

Logo_IGracze.png

Opublikowano

jak youtuber jest spoko to nawet zasponsoruje serwer tylko wiesz serwer musi byc mega nie jakis Surv+Gildie

Akurat ja nie znam youtuberów co by zareklamowali za free.

A macie jakieś może inne pomysły? Co dają naprawdę dużo i za free.

Opublikowano

+Płać graczom itemami za zapraszanie innych graczy...

+spam, spam, spam

+W organizuj eventy i konkury w których można wygrać vipa

+dodaj jakieś mini gry na serwer

+zrób coś oryginalnego

+ogarnij administracje

+wgraj autorskie pluginy

zresztą, jak byś chciał żeby gracze grali na serwie i robił go z pasja to sami by do cb przyszli : /

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nie rozumiem tekstu, że sami by do mnie przyszli... Sam mam serwer z modami i właściwie każdy kto wbije zostaje na stałe, jednak jak ma wbic ktoś, kto nie zna ip?? Szczególnie chodzi mi tutaj o kolege wyżej, czy mógłby to jakoś wytłumaczyć?? Ja reklamowałem na swoim kanale YT :P

1390144171-U592769.png

Opublikowano

_Rufi_, w 26 Mar 2014 - 20:39, powiedział:Proszę tylko nie podawajcie, że np. na skype, gg, mpcforum bo próbowałem te metody i mało dają.Za najlepszą odpowiedź daję like.

Wykupić reklame na cssite np to jest najskuteczniejsze albo założyć fanpage na fb i wykupić promowanie strony

Opublikowano

Powiem tyle. Kiedyś miałem serwer i wystarczyło zrobić reklamę na innym serwerze i już wbijało 40/100. Teraz staram się wszystkiego i tylko 30/200.

Opublikowano

Promuj za free na Minecraft-List lub MPCForum - publikacje serwerów

na mpcforum robiłem. 

A tak wogle znacie inne pomysły na promowanie serwera nie za Free ale za kasę do 20zł?

Opublikowano

najlepiej na yt zrobic reklame i spamowac dla youtuberow innych pod komentarzami, zeby miec topke komenta wtedy wbijaja na twoj kanal i pacza na serwa. 

TESTOWANE.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

A ja wam napiszę najlepszy sposób jaki tylko może być do rozprzestrzenienia się serwera !

RUSZ GŁOWĄ !

Zrób coś swojego !

Nie muszą być jakieś autorskie gildie czy innego tego typu gówno, i także nie bierz pseudo programistów ściągających pluginy z neta i podmieniający nazwy w plugin.yml !

REKLAMY:

Wystarcza na MPC FORUM!

+ dodać można na YT ! i masz full serwer bo to nie działa tak że nagle wszyscy widzą reklamę i wbijają..

idzie gracz patrzy serwer zajebisty to mówi innym..

inni mówią jeszcze innym i baaam masz 200 osób :)

Oczywiście żartuję że w takim tempie 200 osób zyskasz choć to jest możliwe ;) ale myślę 2/3 tyg i serwer chodzi super.

Opublikowano

Pi*****icie chipolicie. Reklama na innych serwerach jest chamska i nic nie daje, mam ten sam problem- 1 edycja serwera full serwer co chwile ktos kupowal jakas range premium i wg. 2 edycja wbija ledwie 25 osob i to w weekendy. Reklama na mpc, premium na mclista i serweryminecraftpl. Gracze nie sa wg zainteresowani serwerem a przeciez jedyne co zrobilem to powiekszylem sloty, zmienilem ip i usprawnilem pewne systemy i to tyle. I co podobala im sie stara edycja ze zniszczona mapa i lagami? Mysle ze to zalezy tylko od fartu :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...