Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 8-10 kont zużycie procka sie zwieksza,pomocy

silnybicu000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam odpalam 8-10 kont i na poczatku zuzycie procka 40% lecz z kazda minuta rosnie aż do 100%, macie jakiś pomysl aby nie rosło aby obnizyć aby wolniej to rosło.

Ogolnie wszystko potrzebne jest co zmiejszy zucyie procka  z metinem,

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

a jaki masz procesor ... może za słaby na tyle kont ? ;)

Opublikowano

kolego.... za słaby jak przy 8 jest 40% na poczatku i sobie potem caly czas rośnie, mam phenom x4 3.2 [dzis pewnie podkrece pod 3,8] czyli 4 rdzenie.

Opublikowano

Nie da rady tego zmienić.Możesz jedynie obniżyć parametry gry, czyli rozdziałka, cienie, mgła etc. Chodzi o to, że gra nadal pracuje i wyświetlane są elementy graficzne, więc dana aplikacja bez przerwy potrzebuje ciągnąc kolejne zasoby pamięciowe z Twojego komputera.

kolego.... za słaby jak przy 8 jest 40% na poczatku i sobie potem caly czas rośnie, mam phenom x4 3.2 [dzis pewnie podkrece pod 3,8] czyli 4 rdzenie.

I tak słaby :P A przy takim małym podkręceniu nie poczujesz różnicy, wiem co mówie. Jak kręcić to na całego albo w ogóle, bo tylko tracisz na żywotności procka.

Pamiętaj, że procek to nie wszystko, karta również wpływa na wydajność przy grach.

Opublikowano

czyli ile da jakaś różnice?

i ogolnie jesli ktoś ma jakieś programy/sposoby/ aby "dodać" aby metki mniej brały prosze pisać ma pewno nie tylko mi to pomoze ;]

Opublikowano

To nic nie da, to jest metin, poprostu klijent jest słabo zoptymalizowany. Po jakimś czasie napewno masz tak, że masz czarny ekran na shopie? to sie właśnie dzieje z tymi kontami. Poza tym phenom to nie jest najlepszy procesor do wielu zadań na raz, więc na cuda nie licz.

Opublikowano

wiesz chodzi mi aby zrobić aby jak najdłużej mozna bez przelogowania sie, bo gram sobie w inne gry i po X czasie jak juz metki sie rozkręca ścina mi ;/

i szukam pomysłów ;]

Opublikowano

wiesz chodzi mi aby zrobić aby jak najdłużej mozna bez przelogowania sie, bo gram sobie w inne gry i po X czasie jak juz metki sie rozkręca ścina mi ;/

i szukam pomysłów ;]

No właśnie chodzi o to, że tego nie zrobisz. Musiałbyś pozbyć się animacji z gry. A powiedz mi, co na metku masz ustawione, że chcesz go zostawić? Fishboty/expboty?

Opublikowano

fishboty, a nie bawil sie nikt w jakies usuwanie/ drastyczne zmiejszanie wygladu aby metin praktycznie nic nie brał? ja sie na tym nie znam i sa to tylko pomysły.

Opublikowano

fishboty, a nie bawil sie nikt w jakies usuwanie/ drastyczne zmiejszanie wygladu aby metin praktycznie nic nie brał? ja sie na tym nie znam i sa to tylko pomysły.

Po obniżeniu parametrów gry i tak dużo się nie zmienia. Nawet nie zauważysz różnicy.

Opublikowano

Ostatni sposob to ustawienia w oprogramowaniu karty graficznej ;) oraz niski priorytet procesora dla danego procesu

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Ustaw config tak, aby metin zabierał jak najmniej ramu i procesora (czyli 800x600, full mgła, bez cieni..)

Dodatkowo ustaw największy piorytet dla clienta w managerze zadań

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Pobierz program Dxtory, ogólnie to jest to program do nagrywania ale można dzięki niemu ustawic limit FPS'ów. Powiedzmy, że masz odpalonych 5 kont, główna postac, buff i 3 sklepy, wtedy wchodzisz w ten program i na sklepy ustawiasz limit FPSów np. do 20 bo więcej nie potrzeba na sklepik. Mi to pomogło i tobie raczej też pomoże.

Opublikowano

@up potrafisz czytać poprzednie odpowiedzi ? Bo chyba widzę że nie 

@topic: Ustaw mgłę na największą Wyłącz cienie i oddalenie kamery daj jak na najmniejsze + powyłączaj gg/skype/neta + zdefragmentuj dysk może pomoże jakoś w optymalizacji 

#JebacSygnatury

Opublikowano

Up.. Facepalm.

metin2 jest niezbyt zoptymalizowany pod tym wzgledem :)

Aha pozdro.

Jeżeli napisał wyraźnie, że wcześniej zużycie procka nie wynosiło więcej niż 40% a teraz diametrialnie to się zmieniło.

Daję sobie rękę uciąć, że nałożenie nowej pasty na procek poprawi wyniki.

Opublikowano

Aha pozdro.

Jeżeli napisał wyraźnie, że wcześniej zużycie procka nie wynosiło więcej niż 40% a teraz diametrialnie to się zmieniło.

Daję sobie rękę uciąć, że nałożenie nowej pasty na procek poprawi wyniki.

Sam nakładałem pastę na procek i muszę przyznać, że dużo to daje, gdyż po nałożeniu pasty na procek było widać lepszą wydajność w grach, a także przy przeciążeniu np. przy renderowaniu filmu. Warto co jakiś czas zmieniać pastę, gdyż w znacznym stopniu wpływa to na jego pracę(chodzi o nagłe zmiany temperatur).

Opublikowano

Nie dziw się, ja mam super kompa a przy 5 kontach laguje mi .

Nie masz super kompa widocznie

@temat

I jak, próbowałeś coś zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...