Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu lub skryptu na nagrody.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie czy da się zrobić plugin/skript na takie coś,że jak gracz Stanie na Płytce naciskowej (Nie na każdej tylko na wybranej przez admina) To daje graczowi Np. 8 Cobbla,Teleportuje go na spawn i pisze do tego "Gracz przeszedł labirynt"

Oraz.Żebym sam sobie mógł edytować wiadomości,nagrody itp.

Da Się Takie Coś Zrobić? Jeśli Tak Bardzo Bym Prosił o Pomoc.

Za Pomoc Vip Na moim Serwerze..

Opublikowano

Tak jak kolega napisał wyżej 3 commandblocki wystarczą. W pierwszym daje komendę "say/[Lub opcjonalnie broadcast] Gracz @p przeszedl labirynt", w drugim "give @p cobblestone 8" i w trzecim "tp @p <Kordy spawnu x, y, z>". Zapytasz pewnie dlaczego nie koemda /spawn ?. Jeżeli byłaby komenda /spawn pewnie w configu essentiala masz, że gracz musi czekać zanim go tepnie, tak więc mógł by sobie skakać po płytce i brać nagrode ile razy by chciał

Opublikowano

To wszystko da się zrobić za pomocą command block ;)

Wiem. Ale Command Blocki Sie Bugują..

Tak jak kolega napisał wyżej 3 commandblocki wystarczą. W pierwszym daje komendę "say/[Lub opcjonalnie broadcast] Gracz @p przeszedl labirynt", w drugim "give @p cobblestone 8" i w trzecim "tp @p <Kordy spawnu x, y, z>". Zapytasz pewnie dlaczego nie koemda /spawn ?. Jeżeli byłaby komenda /spawn pewnie w configu essentiala masz, że gracz musi czekać zanim go tepnie, tak więc mógł by sobie skakać po płytce i brać nagrode ile razy by chciał

Tak Jak Napisałem Wyzej.. Command Blocki Sie Buguja..

Opublikowano

Da się napisać script,a plugin na 100%.
Co do script,musisz zrobić event "on move",zapisać kordy płytki w {lab::*},sprawdzić czy "on move"  jest w kordach {lab::*} jak jest to daje dany item,proste ;P

Opublikowano

Da się napisać script,a plugin na 100%.

Co do script,musisz zrobić event "on move",zapisać kordy płytki w {lab::*},sprawdzić czy "on move"  jest w kordach {lab::*} jak jest to daje dany item,proste ;P

Ok.Szkoda tylko ze nie umiem skryptów pisac... ;)

Opublikowano

Dobrze teraz moja mroczna strona: "Za 124125124174262141264926492647241 milionów groszy napiszę : >"
a Teraz ja "Mogę Ci napisać ale za browara, tylko musisz podać co chcesz dokładnie : D"

@Edit
Napisz PW :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...