Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w PS3 za pośrednictwem komputera - pytania

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, ze w internecie jest sporo poradnikow, wpisow na forach jak to ustawic, jednak zawsze cos sie rozni, poza tym zawsze wole spytac sie kilka razy i jak juz, miec mniejszy lub zerowy klopot ;)

Konsole dostane najwczesniej w srode po poludniu, ale nie jest to pewne, ale do piatku na 100%. Konsole bede mial obok komputera, internet w komputerze jest przez wifi (karta sieciowa pod pci z przykrecona antenka), a karta sieciowa zintegrowana jest nieuzywana.

Nie moge uzyc polaczenia bezposrednio kablem z routera, poniewaz router mam pietro nizej w pokoju z drugiej strony domu, wiec kabel musialbym ciagnac przez pokoj, klatke schodowa, korytarz i do pokoju, co nie jest praktyczne, widac kabla, poza tym musialbym uzyc z 10m kabla. wiercenie dziur nie wchodzi w gre.

Router to Fritz!box fon wlan 7050, niestety zarzadzanie routerem na stronke jest po niemiecku.

1. Czy moglbym udostepniac internet poprzez karte sieciowa w plycie glownej? (ASRock P67 Pro3 B3)

2. Ktory z wielu poradnikow najlepiej by pasowal do tego przypadku?

3. Do tego trzeba uzyc kabla krosowanego czy niekrosowanego ethernet?

4. Czy z takim rozwiazaniem wiaza sie jakies problemy oprocz tego, ze aby miec internet, musze miec wlaczony konputer?

Przepraszam za brak polskich znakow i ewwntualne bledy, pisze z telefonu, no i troche zmeczony jestem ;)

Moze jeszcze jakies pytania sie znajda, pewnie jak juz dostane konsole. W kazdym razie, z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam ps3 super slim i normalnie wchodzisz w ustawienia i sam szuka. Tylko oczywiście lepiej przez kabel, ponieważ mój chodzi na wi-fi i czasami wywala mnie z konta PSN (Play Station Network).

Opublikowano

W tym problem, ze kabla tam nie podlacze, a wifi tam kiepsko sciaga, jesli chodzi o konsole (mialem juz kiedys porzyczona i tragedia byla z internetem na wifi, jak bede na kompie to zobrazuje moja sytuacje troche lepiej), dlatego o to pytam, a jak napisalem, wole sie spytac kilka razy i miec wieksze pojecie o tym, niz zadne.

@ Wojciech, mowisz o internecie poprzez komputer, czy ps3 podlaczyles pod router?

@pisane z telefonu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...