Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy da sie połączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Jak to połączyć by utworzyć itemshop ?
classMinecraftRconExceptionextendsException{// Exception thrown by MinecraftRcon class}classMinecraftRcon{// const SERVERDATA_EXECCOMMAND =2;const SERVERDATA_AUTH =3;// const SERVERDATA_RESPONSE_VALUE =0;const SERVERDATA_AUTH_RESPONSE =2;private $Socket;private $RequestId;publicfunction __destruct(){
$this->Disconnect();}publicfunctionConnect( $Ip, $Port =25575, $Password, $Timeout =3){
$this->RequestId=0;if( $this->Socket=FSockOpen( $Ip,(int)$Port )){Socket_Set_TimeOut( $this->Socket, $Timeout );if(!$this->Auth( $Password )){
$this->Disconnect();thrownewMinecraftRconException("Authorization failed.");}}else{thrownewMinecraftRconException("Can't open socket.");}}publicfunctionDisconnect(){if( $this->Socket){FClose( $this->Socket);

$this->Socket=null;}}publicfunctionCommand( $String ){if(!$this->WriteData(self:: SERVERDATA_EXECCOMMAND, $String )){returnfalse;}

$Data = $this->ReadData();if( $Data['RequestId']<1|| $Data['Response']!=self:: SERVERDATA_RESPONSE_VALUE ){returnfalse;}return $Data['String'];}privatefunctionAuth( $Password ){if(!$this->WriteData(self:: SERVERDATA_AUTH, $Password )){returnfalse;}

$Data = $this->ReadData();return $Data['RequestId']>-1&& $Data['Response']==self:: SERVERDATA_AUTH_RESPONSE;}privatefunctionReadData(){
$Packet =Array();

$Size =FRead( $this->Socket,4);
$Size =UnPack('V1Size', $Size );
$Size = $Size['Size'];// TODO: Add multiple packets (Source)

$Packet =FRead( $this->Socket, $Size );
$Packet =UnPack('V1RequestId/V1Response/a*String/a*String2', $Packet );return $Packet;}privatefunctionWriteData( $Command, $String =""){// Pack the packet together
$Data =Pack('VV', $this->RequestId++, $Command ). $String ."\x00\x00\x00";// Prepend packet length
$Data =Pack('V',StrLen( $Data )). $Data;

$Length =StrLen( $Data );return $Length ===FWrite( $this->Socket, $Data, $Length );}}

I To:

define('MQ_SERVER_ADDR','46.105.121.104');// adres IP Twojego Serwera
define('MQ_SERVER_PORT',0000);// Port rcon który ustawiłeś/aś w pliku serwer.properties
define('MQ_SERVER_PASS','Twoje_Hasło');// hasło które ustawiłeś/aś w pliku serwer.properties
define('MQ_TIMEOUT',2);require __DIR__ .'/MinecraftRcon.class.php';// tutaj ścieżka do wcześniej zdefioniowanego //pliku dla połączenia się z rcon

$nick=$_POST['gracz'];

echo "<pre>";try{
$Rcon =newMinecraftRcon;

$Rcon->Connect( MQ_SERVER_ADDR, MQ_SERVER_PORT, MQ_SERVER_PASS, MQ_TIMEOUT );

$Data = $Rcon->Command("setrank nick VIP 7d");// Przykładowa komenda która da użytkownikowi rangę VIP na 7 dni .if( $Data ===false){thrownewMinecraftRconException("Failed to get command result.");}elseif(StrLen( $Data )==0){thrownewMinecraftRconException("Got command result, but it's empty.");}

echo HTMLSpecialChars( $Data );}catch(MinecraftRconException $e ){
echo $e->getMessage();}

$Rcon->Disconnect();

$urlthx="
http://paradisecraft.pl/dziekujemy.php";// Strona na którą gracz zostanie przeniesiony np. o dokonaniu zakupu VIP-a
header("Location: ". $urlthx);?>

Pozdrawiam, Nie dałem w spoilerze bo "chyba" nie wolno.

Opublikowano

Musisz połączyć odpowiednio rcon, ale tutaj jak wejdziesz w ten link to i tak da Ci rangę vip na nick.
Musisz jeszcze sobie jakieś api tutaj do sklepu dodać, sprawdzanie kodu z sms'a i coś (pole), żebyś mógł wpisać nick. Pisałem, żebyś zrozumiał to, bo mogłem napisać dokładniej, ale myślę, że byś nie ogarnął nawet o czym ja mogłem myśleć pisząc to :D

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...