Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Składanie kompa Ocena podanego sprzętu

sssss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam kupić nowy komputer, w składaniu własnego kompa jestem jaroszem nie znam sie do końca więc wole pytać tutaj czy wszystko wporządku. Tutaj jest link do sprzętu do gier który chce złożyć . Ocencie i piszcie co wymienić co źle lub co byście polecili zamiast czegoś. I reszte tam monitor myszka klawa DVD mam.

I pytanie bo chłodzenie wodne chciałem i czy sie opłaca do tego i czy się zmieści :)

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=87304&s=74321&s=86884&s=80037&s=73167&s=73528&s=73912

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

Mało opłacalny sprzęt. O water coolingu raczej zapomnij, koszty są takie, że mógłbyś za to mieć dwa razy lepszy PC. Budżet 2800, czy ile?

Mam nadzieję, że dasz się przekonać do Intela?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chłodzenie wodne, czyli rozumiem, że masz jeszcze wolne 2k?

Zestaw jest złożony dobrze, tylko totalny bezsens ten procesor, gdzie byś już mógł dać spokojnie i5, RAM do zmiany na 2x4GB.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dobra to bez water collingu, ten zestaw jest dobry od RADTORA, tylko ja preferuje AMD ;d

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

Dobra to bez water collingu, ten zestaw jest dobry od RADTORA, tylko ja preferuje AMD ;d

Po kiego kija Ci modułowy procesor, którego moc pojedynczego rdzenia jest tak niska, że różnica pomiędzy nim, a moim żelazkiem jest taka, że żelazko mniej mi się grzeje?

Do FX potrzebujesz dobrego zasilacza, chłodzenia i MOBO z dobrą sekcją, co przewyższa już na starcie koszt i5 z MOBO, bo chłodzenie stockowe wystarczy w zupełności + kolejna rzecz jest tego typu, że FX nie wykorzystasz w gamingu, czy czymkolwiek w codziennym życiu, a jak chcesz jeszcze renderować, to zestaw masz z GTX770, który dzięki technologii CUDA w większości odciąży procesor i zostanie niewykorzystany + nie ma rzeczy, która zabiłaby tego cepa, ale jak wolisz.

Twoja kasa, Twój interes, tylko potem nie przychodź z płaczem.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...