Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wymienić w komputerze do CS:GO?

Wetize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mój problem polega na tym, że mam bardzo mało.. może nie mało, ale FPS'y w CS:GO dziwnie się zachowują (nie, to nie wina systemu - formatowałem go ok. 2 tygodnie temu). FPS'y skaczą od 20 do 50, wiadomo że nie jest to zbyt przyjemne.. dlatego postanowiłem sprawdzić wymagania CS:GO, i co się okazało - mam na niego za słaby procesor (nawet nie wiedziałem, grałem na najmniejszych ustawieniach grafiki).

Wszystko inne się zgadza, według systemrequirementslab.com - oprócz procesora.. no właśnie - procesor który oni polecają to: Intel Core 2 Duo E6600 - na allegro chodzi on po 8 dych, np. tutaj, więc nie byłoby problemem dla mnie kupienie owego procesora. Pytanie tylko, czy MOGĘ wymienić ten procesor, bo ja się KOMPLETNIE na tym nie znam! Wiem że wiele rzeczy przy wymianie ze sobą nie koliduje, et cetera, et cetera. I.. czy naprawdę wtedy komputer, i sama gra przyśpieszy?

+Jeśli tak, i będę mógł wszystko wymienić, to powiedźcie mi jak.. albo wyślijcie jakiś film, w którym ktoś wymienia ten procesor. Aha, no i jeszcze jedno - czy ten procesor opłaca się kupić?

MÓJ SPRZĘT:

Procesor: Intel® Pentium® Dual CPU E2180 @ 2.00GHz

Karta Graficzna: GeForce 8600 GT

Mainboard: ASRock G41M-VS3

RAM: 2GB

Z GÓRY DZIĘKI - BĘDĄ +

1iiv6g.png

Opublikowano

Podaj zasilacz, nie wiemy czy komputer ma wystarczająco mocy na uciągnięcie nowego podzespołu, systemrequirementslab to gówno w większości ich informacje są nieprawdziwe.

Opublikowano

Podaj zasilacz, nie wiemy czy komputer ma wystarczająco mocy na uciągnięcie nowego podzespołu, systemrequirementslab to gówno w większości ich informacje są nieprawdziwe.

Akyga LPK12-23E moc 420W.

1iiv6g.png

Opublikowano

Zasilacz do wymiany, chociaz do takiego procka powinien starczyć, ale siedzisz na bombie, oj siedzisz.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zasilacz do wymiany, chociaz do takiego procka powinien starczyć, ale siedzisz na bombie, oj siedzisz.

Od 4 lat - zresztą, na ten komputer raz.. czy dwa... czy trzy. Tak, trzy razy wylała się cola, jednak wszystko działa. Poczytałem o tym zasilaczu, i zawsze się kuhwa zastanawiałem dlaczego tak buczy ten komputer, teraz wiem >.<.

No dobra, powiedz mi jaki mam ten zasilacz kupić.

1iiv6g.png

Opublikowano

Corsair vs series 450w.

140 złotych.. a nie mógłbym najpierw tego procesora kupić - napisałeś że Pani Zasilacz Akyga powinna wytrzymać z nowym procesorem, chce sobie chwile pograć, bo tak to kupie zasilacz i sobie będę miał zasilacz, lecz procesor stary (hajsów nie ma, a drugiej stówy nie mam skąd skombinować) - a to nie wpłynie na jakość gry. To jak?

1iiv6g.png

Opublikowano

No dobra, powiedz mi jaki mam ten zasilacz kupić.

Zależy od budżetu.

@Edit sorka nie widziałem że dodałeś post ;), jak za drogo to się rozejrzyj na allegro za fortron/chieftec 400w.

Opublikowano

Zależy od budżetu.

Mam 130 złotych na procesor, ale okazało się że trzeba na zasilacz... lipa straszna. Co byś zrobił, na moim miejscu? Najpierw zasilacz, poczekać, i później procesor?

1iiv6g.png

Opublikowano

Tak by było najlepiej, tak naprawdę lepszy zasilacz to już za 80zł kupisz (pacz mój ostatni post edytowałem) + do tego ten procesor za 80zł i będzie git a 30zł to nie powinieneś mieć problemu dołożyć :)

Opublikowano

Tak, właśnie o ten mi chodziło :), ale lepiej niech się jeszcze ktoś wypowie w sprawie tematu bo się boje że coś źle doradziłem :).

Opublikowano

Tak, właśnie o ten mi chodziło :), ale lepiej niech się jeszcze ktoś wypowie w sprawie tematu bo się boje że coś źle doradziłem :).

Chill ziomek, tylko szybciutko, bo teraz już nikt do tematu nie wejdzie (za dużo postów), więc zastanów się - w tym tygodniu chcę zamówić zasilacz i ten procesor ;d

1iiv6g.png

Opublikowano

Tak zupełnie będzie ok jak kupisz tego Chieftec GPS 400W oraz E8200. Chociaż jeśli by nie żałować to 20zł więcej i masz ten: http://allegro.pl/sklep-e8400-core-2-duo-2x3-00-6m-1333-rok-gwar-i4063683155.html

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Tak może być ze starego gdyż mają te same wydzielanie ciepła. Do tego oczywiste, że potrzebujesz http://allegro.pl/silentium-pc-pasta-procesora-pactum-pt-1-4g-i4067089881.html

Tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=PIvB8zfq_GQ mniej więcej możesz zobaczyć jak to się odbywa. Wkładając procesor do gniazda pamiętaj, aby złoty trójkąt na procesorze był tam gdzie na gnieździe jest.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Tak może być ze starego gdyż mają te same wydzielanie ciepła. Do tego oczywiste, że potrzebujesz http://allegro.pl/silentium-pc-pasta-procesora-pactum-pt-1-4g-i4067089881.html

Tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=PIvB8zfq_GQ mniej więcej możesz zobaczyć jak to się odbywa. Wkładając procesor do gniazda pamiętaj, aby złoty trójkąt na procesorze był tam gdzie na gnieździe jest.

Ta pasta to oczywiście z jakiejkolwiek firmy? Bo tak to muszę zamawiać z allegro, a obok mam VOBIS - mógłbym skoczyć, hehe. To jak?

1iiv6g.png

Opublikowano

Opublikowano

Luz, rozumiem - logiczne też, że w Vobisie jakiś noname'ów nie będą sprzedawać xD

Dzięki tobie, i poprzednim kolegom - wytłumaczyliście wszystko takiemu idiocie jak ja, za co bardzo dziękuję, można na was liczyć - jeszcze raz dziękuję ;)

Pozdrawiam!

1iiv6g.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...