Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to usunąć?

bartolonio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem. Otóż mój komputer został zainfekowany rootkitem. Uruchamia on proces PING.exe. W tym momencie Procesor 100% ram full. Na pulpicie nawet myszkę mi klatkuje. Mam prośbę czy ktoś mi pomoże usunąć to g**no?

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

dr.web cure it powinien pomóc jeśli nie to zawsze możesz próbować combofix'em (na własne ryzyko- może usunąć ważne pliki i już Ci system nie wstanie) lub format

Opublikowano

Pobierz Dr web cure it z

www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl 

strony. jak po tym proces ping.exe nie zniknie pobierz adwcleaner z

www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ 

strony i użyj tylko opcji szukaj. powinien utworzyć ci się plik *.txt który wstawisz na wklej.org

Opublikowano

To poczekaj chwilę, nie puszczaj na razie tylko zrób skan adwcleanerem.

nie ważne. nie zauważyłem edycji posta xD

//edit

to co znalazł adw możesz usunąć.

Opublikowano

Komputer zawiesza się na procesie svchost.exe:1016  chodził 2,5h i nic. Zawiesza się w ten sposób, że gdy było słychać dźwięk otwierania folderu to się zapętlił i cały czas go było słychać usune to co znalazł adw

Opublikowano

W normalnym trybie, ustaw go tak jak podałem na ss i kliknij "Skanuj" wstaw logi które ci utworzy (2 pliki textowe) 

zapomniałem to dopisać w poprzednim poście :P

Opublikowano

Pobierz

www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ 

i przeskanuj system, jeśli w normalnym trybie program się zatnie użyj go w awaryjnym

Opublikowano

Przeskanowałem w trybie awaryjnym programem Dr. Web znalazł 1 zagrożenie MegaBrowseSetup.exe I go wyleczył. Wstawiać log? 

Sprawdzę czy proces dalej się pojawia i dam edit'a :D

Opublikowano

Pobierz Tfc Temp File Cleaner z

www.bleepingcomputer.com/download/tfc/ 

strony i użyj opcji start. w logach otl nie byłonic takiego (przynajmniej ja tak uważam) co uruchamia się wraz z systemem. 

chociaż zdziwił mnie plik w mp2 "F:/Autorun.exe".

Opublikowano

Ok mój 601 post :D

Wyczyściło mi ponad 1 Gb :D

Dzieki wielkie. Z tego co widze nie włącza się już ten proces :D

Opublikowano

Czyli siedział w plikach temp :P w OTL użyj sprzątanie, na partycji c utworzył ci się folder Adwcleaner, skasuj go za pomocą kombinacji klawiszy shift+del (omija kosz) to samo zrób z tfc temp file cleaner albo go sobie zostaw do czyszczenia folderu temp :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...